Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
06-04-2010, 16:47:04

Witaj Elu ja byłam operowana w Szpitalu Klinicznym w Katowicach-Ligocie Nie mogę Cie namawiać bo to trudna decyzja,ja jej nie żałuję Teraz dochodzę do siebie nosząc kołnierz ortopedyczny i wierzę że wszystko będzie ok. Gabi
gość
06-04-2010, 16:52:21

Witam wszystkich!
Za tydzień, 14 kwietni,a czeka mnie operacja na poziomie c4/c5 i c5/c6. Mam stracha, jak wszyscy w takiej sytuacji.
A w grupie zawsze raźniej
gość
06-04-2010, 16:55:46

ja miałam operację c4-c5 25.03.....tez bardzo się bałam ale głowa do góry Ewo........Gabi
gość
06-04-2010, 17:01:56

Staram się myśleć racjonalnie, ale to niełatwe. Poczytałam forum, zrobiłam notatki i myślę, że jestem przygotowana. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze.
gość
06-04-2010, 17:19:21

mnie już tak dokuczały bóle że nie wahałam się poddać operacji Na pewno będzie wszystko ok.tak właśnie trzeba myśleć Trzymam kciuki Gabi
gość
06-04-2010, 18:34:06

Witajcie, dzisiaj mija tydzień od zabiegu. Jestem mile zaskoczona/oby nie zapeszyć/ nic mnie nie boli! Żadnych prochów, drętwienia rąk i zawrotów głowy.
W czwartek idę zdjąć szwy to doktor rzuci na mnie okiem.
Czyżby taka drobnostka jak niestabilny implant czynił tyle szkód i dawał takie *** dolegliwości neurologiczne?!
Aż się boję,że to może wszystko wrócić. Leżakuję grzecznie, nic ni robię i nawet nie muszę używać palca wskazującego a wszyscy skaczą wokół mnie.
Rodzina się bardziej przejęła moją operacją niż ja!
Dokucza mi tylko dławienie i problem z przełykaniem śliny ale tak może być do trzech miesięcy, o czym mnie uprzedzono w szpitalu.
Teraz ja trzymam kciuki za czekających na zabieg.
Muszę jeszcze dodać, że nie noszę kołnierza a wstałam 12 godzin po zabiegu. mam tylko zakładać gąbkowy kołnierzyk na wyjścia, zwłaszcza w zatłoczone miejsca jak to stwierdzono dla mojego komfortu psychicznego.
Pozdrawiam wszystkie Szyjki -Vika
Wtajemniczona
07-04-2010, 15:07:45

Ewa głowa do góry pozytywne nastawienie to cały sukces a lekarze na pewno się postarają..........będzie dobrze
ADA
gość
08-04-2010, 10:34:36

Witam Was wszystkich. Jestem Ola, mam 20 lat, rok temu przeszłam operację na odciunku c5/c6, wszczepiono mi ruchoma protezę dysku szyjnego firmy Discover. Dyskopatia powstała u mnie na skutek wypadku, rok się męczyłam zanim ktokolwiek mnie zdiagnozował, ale na szczęscie udało się. Przed operacją mój stan się pogarszał, było drętwienie rąk, aż w pewnym momencie nie mogłam nic chwytać lewą ręką. W momencie ogromnego przemęczenia (w moim przypadku było to siedzenie przy biurku- uczyłam się do matury) miałam taki stan że padłam na łóżko i byłam sparaliżowana łącznie z nogami. Zdażyło się to na szczęście tylko raz i po kilku godzinach normalnie mogłam wstać z łóżka. Moja operacja raczej się udała. Jest dużo lepiej niż przed. Teraz mam słabszą lewą stronę ciała i nie mogę się przemęczac bo wtedy mi się pogarsza. Jestem tu po to aby się podzielić z wami moimi doświadczeniami, może ktoś bedzie miał pytania związane z operację kręgosłupa? Może ktoś ma zaplanowaną podobną? Bardzo chętnie odpowiem i podzielę się moimi doświadczeniami mimo mojego mlodego wieku :) Pozdrawiam gorąco wszystkich dyskopatyków :)
Możecie pisac na meila ola_m90@wp.pl
gość
08-04-2010, 12:52:23

Witam wszystkich Mam na imie Paweł z Wrześni tez mam problem z moimi koralikami ... Mam już rezonans w wyniku badań wyszło że mam zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej, niewielkie obniżenie poziomu sygnału tarczy międzykręgowej w odcinku szyjnym bez obniżenia ich wysokości, na poziomie C5C6 centralno prawostronna ekstruzja jadra miazdżystego napinajaca więzadło podłużne Tylne zwezajace kanał kręgowy do 7 mm ,uciskajaca rdzeń kregowy oraz korzenie nerwowe po prawej stronie i umierkowanie zweżony prawy otwór miedzykregowy C5C6 znacie jakiegoś dobrego neurochirurga w koninie czy w wielkopolsce . Co mam robic ortopeda powiedział ze operacja moja poczta pael999@interia.pl pozdrawiam Wszystkich
gość
08-04-2010, 17:30:10

witam jestem Ewa jestem osiem miesięcy po wstawieniu tytanu na poziomie C6-C7 jutro mam komisję w miejskim zespole do spraw orzekania o niepełnosprawności dyskopatia powstała u mnie po wypadku samochodowym nie z mojej winy może ktoś wie jak taka komisja wygląda i jakiego stopnia mogę się spodziewać oprócz renty bo tej to wiem na pewno że nie dostanę dodam tylko że boli mnie cały czas zaczęła drętwieć ręka i boleć głowa tak jak przed operacją będę bardzo wdzięczna za podpowiedz co mnie jutro może czekać z góry dziękuję i pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: