Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
02-04-2010, 18:16:15

Witam Wszystkie Drogie Szyjki.
Życzę Wam zdrowych, bezbolesnych, spokojnych
i radosnych Świąt Wielkanocnych
oraz wesołego i niezbyt mokrego Dyngusa
Osia.
Pozdrawiam Osia
gość
02-04-2010, 19:34:04

Witajcie kochanieńkie Szyjki!
Dziękuję za trzymanie kciuków za mój zabieg/ czułam ich moc/ a Bożenie za telefoniczne"kopniaki", które mnie ostro trzymały w emocjonalnym pionie.
a teraz konkrety: Nigdy nie czułam się tak dobrze po zabiegu. druga doba bez prochów bo ostatnią pyralginkę dostałam wczoraj w południe na wyjście i tylko pyralginę brałam.
Okazało się na stole,że nawet rezonans jest omylny. Nie było tak źle z moją szyją, co bardzo ucieszyło doktorów a całym problemem był ostatni, sprzed trzech lat implant, który sobie swobodnie brykał między kręgami i działał neurologiczne cuda,zamiast grzecznie obrosnąć kością. Skręcili mnie płytą tylko na poziomiec4/c5 a nie jak planowano odc4 do c7. i chała Bogu ,nie będę całkowitym robotem!
Myślałam, że płyty są stabilne a tu przez dwa miesiące trzeba bardziej uważać jak przy implancie .Mogą też wystąpić dziwne objawy typu drgania rąk jakieś drętwienia twarzy itp. ale to przejściowe.
Leżę grzecznie w łóżeczku , rodzina pilnuje mnie jak diabli i pozwala tylko swobodnie oddychać a resztę robią za mnie
Trzeba było tyle zabiegów aby zmądrzeć i przewartościować własne życie- teraz będę bardzo grzeczna i nie chcę już trafić na stół.
Acha, muszę dodać,że moja płytka nazywa się wdzięcznie zephir a na szyi mam znak Zorro czyli dwie poziome blizny ciachnęli trzecią ukośną!
Jeszcze raz dziękuję za duchowe wsparcie i świętujcie zdrowo i bezbólowo.
Vika/ dość szaleństw przy klawiaturze- sio do łóżka/
gość
03-04-2010, 16:22:10

Na tę Wielkanoc życzę Wam ciepła domowego, miłości bliźniego, placka wybornego i spokoju świętego.
gość
03-04-2010, 17:16:39

Wielkanoc Wielka Noc, Noc cudu nadchodzi.
Chrystus zmartwychwstały wszystkim błogosławi. Dużo zdrowia, nadziei, wiary we własne siły.
Jutro będzie lepsze gdy w siebie wierzymy.
Spokojnych świąt
Irek

Vika, dobrze że jest tak dobrze
Forumowiczka
03-04-2010, 17:58:28

Udanych Świąt!
Vika, dobrze, że się pokazałaś.

Ja *** bo mój odcinek piersiowy niefajnie dziś się czuje. Od jutra maraton świateczny od stołu do stołu...
gość
04-04-2010, 09:26:05

Dla całego forum szyjek życzenia Dwa kurczaki w koszyku siedzą
I rzeżuchę sobie jedzą,
Baran w szopie zioło pali
Pewnie zaraz się przewali,
Ksiądz za stołem już się buja
Wesołego Alleluja! życzy Anna zGoleniowa
gość
05-04-2010, 10:03:20

Wszystkim szyjkom życzę wszystkiego najzdrowszego. Zebyście sie czuły jak superszyjki i żeby wszystkie Wasze wiosenne plany się spełniły
gość
06-04-2010, 08:12:38

Witam wszystkich po świętach i rozlicznych wyjazdach rodzinnych:)
Dawno nie pisałem ponieważ nawal pracy nie pozwolił częściej się odzywać na forum.

Ponad miesiąc chodzenia w kołnierzu bardzo mi pomógł. W pracy nie było już potem zbędnych pytań...

Wszystko byłoby dobrze gdyby nie feralny przejazd taksówką kilka dni temu i niestety ktoś uderzył mocno na światłach w tył i skończyłem na OIM z rozpoznaniem podwichnięcia C3 i stabilnego uszkodzenia C4 i C5 :(((
Skończyło się założeniem gipsowego kołnierza + gorsetu na 3 tygodnie....a potem 6-10 tyg w sztywnym kołnierzu....
Bylem na dwóch konsultacjach i RM na szczeście nie doszło do trwałych uszkodzeń.
Benfrost
gość
06-04-2010, 13:48:06

Witam wszystkie szyjki...jestem tydzien po operacji odcinka szyjnego Pozdrawiam wszystkich zmagajacych się z tą chorobą Gabi
Początkująca
06-04-2010, 14:35:49

Witaj Gabi! Jak się czujesz? Jeśli możesz, napisz, gdzie byłaś operowana. Ja się ciągle waham. Ela

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: