Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
29-04-2021, 09:36:40

Tarja83 kiedyś czytałam że nie ma przeciwskazań po takiej operacji do porodu silami natury, czasem kobiety rodzą po operacji kręgosłupa ledzwiowego albo z dyskopatią jeszcze przed operacją.. Jak się czuje? Z roku na rok jest coraz lepiej ale niestety nie jest tak jak kiedyś, nie dźwigam już jak kiedyś, oszczędzam się, w ciągu dnia muszę się kłaść chociaż na chwilę żeby odciążyć kręgosłup no i czasem budzę się z bólem głowy szyi i ramion, czasem jak się przeciąże czyli za długo siedzę, za długo chodzę lub mam zbyt długo opuszczoną głowę w dół to też bóle się pojawiają.. Dzisiaj byłam na konsultacji u ortopedy, powiedział że sugerowałby jednak cesarskie cięcie bo to jest bardzo duży wysiłek i co będzie jak mnie w trakcie coś rozboli? Chyba dla bezpieczeństwa swojego i dzidzi będę musiała jednak zdecydować się na CC 😐
Wtajemniczona
29-04-2021, 20:17:35

Ja rodziłam po 3 latach od operacji też przez cesarskie cięcie, ale byłam już po dwóch cesarskich, więc nie zastanawiałam się nad porodem siłami natury.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Forumowicz
12-05-2021, 18:48:33

Usterka usunięta, forum naprawione.
Można pisać.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Wtajemniczona
14-05-2021, 13:35:12

Gdzieś wszystkich wywiało. Pół roku od operacji mi właśnie minęło, byłam się wczoraj pokazać u operatora. Podpisał mi papiery na przedłużenie świadczenia reh.
Jak u reszty? Daagula opiłaś swoje pół roku?
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
Forumowiczka
15-05-2021, 16:23:43

Ah przegapiłam pół roku 🙈 u mnie ostatnio częściej złe dni jak lepsze. 😑 Ciepło się zaczyna robić a wiecie jak to z 3 latkiem 🙈 w mieszkaniu nie usiedzi. A że należy do dzieci z nadmiarem energii to i moje dni są intensywne. I tak wieczorami odpoczywam z bólami często 😒 no ale co zrobić. Mam w planach teraz iść do neurologa wziąć skierowanie na rezonans, zobaczyć czy tam wszystko ok i jak wygląda poziom niżej (Zdarzyło mi się że ręka mi w nocy drętwiała 🙄). Po za tym powoli do przodu,miewam oczywiście dni lepsze 😁 a Ty Kasiu jak się czujesz?
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Wtajemniczona
15-05-2021, 16:36:51

U mnie też powoli do przodu ale nie narzekam bo nie ma porównania z tym, co było przed operacją. Ja z kolei adoptowałam kota więc dodałam sobie roboty hihi
Czasem boli mnie między ramionami jak za dużo coś robię ale staram się to rozćwiczyć. Muszę jeszcze odpoczywać w ciągu dnia na leżąco. Dostałam od operatora skierowanie na jonogram i na badanie tarczycy żeby sprawdzić, czy nic sié w międzyczasie nie zmieniło. Oczywiście nadal fizjoterapia i ćwiczenia na macie, deska, rowerek i do przodu.
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
Forumowiczka
15-05-2021, 18:33:08

Ja w zeszłym tygodniu porobiłam trochę badań, w tym TSH, na szczęście wszytko w normie.
Od poniedziałku zaczynam rehabilitację na NFZ. Się doczekałam. Akurat mój fizjoterapeuta idzie na urlop. Z ćwiczeniami różnie to bywa, zdarza się, że zapominam 🙈.
Oczywiście to co jest teraz, to nie jest to co sprzed operacji. Kasiu u mnie z tym leżeniem w dzień jest podobnie, też tego potrzebuje. A akurat kiedy ja mam taki zamiar mój synuś ciągle coś chce 😁. No ale staram się. Kasia, to Teraz będziesz miała towarzyszą do polegiwania 😁.
A reszta szyjek jak się miewa?
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
gość
17-05-2021, 19:49:07

Witajcie! Czy ktos moze cos slyszal o implantach Diva Novaspine?
Wtajemniczona
03-06-2021, 00:19:17

Gość 2021-05-17 21:49:07
Witajcie! Czy ktos moze cos slyszal o implantach Diva Novaspine?
To implanty typu cage do stabilizacji.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
gość
05-06-2021, 16:23:28

Test działania forum

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: