Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
22-02-2020, 18:30:55

Kawo a rentę masz przyznana mimo swojej firmy ?
Forumowicz
22-02-2020, 19:56:41

Gość 2020-02-22 19:30:55
Kto pyta ?
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
gość
22-02-2020, 20:04:25

Bidusia81 2020-02-22 16:50:
Stopień niesprawności, przy tym schorzeniu z reguły przyznają każdemu. Ja mam.
Hmmm... właśnie tak myślę czy nie złożyć papierów Ale to już teraz składać czy po zakończeniu leczenia/zwolnienia czy jak ? To muszę wziąć jakieś papiery żeby wypełnił to neurolog na przykład ? Bo akurat 9 marca idę po zwolnienie to może akurat bym złożyła 🤔Myślę, że warto się starać o stopień niepełnosprawności i to jak najwcześniej. To nie operacja jest przyczyną naszych dolegliwości, ale chory kręgosłup + inne schorzenia jakie tu niektórzy mają. Składałam wniosek prawie rok przed operacją, zaświadczenie może wystawić nawet lekarz rodzinny, tylko trzeba mu okazać dokumentację związana z chorobą( chorobami) Do wniosku dołączyć jak najwięcej "papierków" opisy badań, historię z poradni, wypis ze szpitala, sanatorium, poradni rehabilitacyjnej. Porobić ksero wszystkiego a oryginały do wglądu-potwierdzą sobie i oddadzą. Przyznano mi umiarkowany, można korzystać ze skróconego dnia pracy, przysługuje 10 dni dodatkowego urlopu, można uzyskać dofinansowanie do turnusu rehabilitacyjnego( jedziesz gdzie chcesz i kiedy chcesz z listy uprawnionych ośrodków + dopłata własna), od PIT ulga na samochód 2 280 rocznie odliczane od dochodu, bez faktur na paliwo, ot tak z urzędu, prywatne leczenie i rehabilitację też można odliczyć do kwoty 2 280 od dochodu. Fortuny na tym się nie zbije ale zawsze to coś. Lepiej być zdrowym i nie mieć potrzeby korzystania z tych ulg, ale cóż jest jak jest i basta.
Wtajemniczona
22-02-2020, 20:06:06

zapomniałam zalogować się -wpis wyżej
Discektomia C5/C6 i C6/C7 ACIF ze stabilizacją PEEK LFC 07-05-2019r.
Forumowiczka
22-02-2020, 20:47:27

kawo 2020-02-22 20:56:41
Gość 2020-02-22 19:30:55
Kto pyta ?
Może ZUS
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Wtajemniczona
22-02-2020, 20:53:11

Bidusia-wysłałam Ci wiadomość
Wtajemniczony
22-02-2020, 21:00:41

Aktualizacja z pola bitwy:
Dziś byłem zmuszony prowadzić samochód, w sumie ponad 1h. Dla tych co mają podobne objawy a zastanawiają się co to może być. Drętwienie ręki to standard, pojawił się też ból w tylnej części głowy, nasiliło się szumienie i gwizdy w uszach (to męczy mnie od 5 lat), pojawił się ból w prawym i lewym uchu, ból w głowie również się pojawił. Przyjęcie pozycji leżącej pomogło wyciszyć większość. Zostały tylko szumy, piski i gwizdy w uszach. Nie ma co trzeba iść na operację bo to samo się nie wycofa.
Wtajemniczona
22-02-2020, 21:17:03

Tltester
Kiedy i gdzie będziesz operowany? Chyba nie masz wyboru, godzinka jazdy nie powinna tak Cię sponiewierać.
Wtajemniczony
22-02-2020, 21:25:03

Dodam jeszcze taki tępy ból w szyi. Też zaczął się kilka lat temu. Wtedy zastanawiałem się co to jest... Teraz już wiem. Operowany mam być w 4WSK we Wrocławiu na dniach. Mam się przypomnieć mojemu neurochirurgowi, zresztą przed operacją będę chciał jeszcze z nim pogadać. Pamietaj, że miałem taką rwę, że nie mogłem chodzić. Przepuklinę mam na 13 mm uciskającą nerw i rdzeń. Są tacy co twierdzą, że rechabilitacja mogłaby mi pomóc,tylko ciekawe jak!?
Forumowicz
22-02-2020, 21:43:57

Lucy0402 2020-02-22 21:06:06
zapomniałam zalogować się -wpis wyżej
Lucynko
Tak mam świadczenie, tylko że u mnie jest sytuacja nietypowa/typowa. To już jednak inna sprawa.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
niewydolność żylne?
Witam proszę o wskazówki bo nie wiem co robić od 4 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam od około 3 miesięcy i po odstawieniu mam ciągle objawy takie jak, kłucie w brzuchu, kołatanie serca, obrzęk żył na rękach, żyły powiększają się i drętwieją ręce, i nogi nie dam rady spać w nocy,lekarze rozkładają ręce nie znają diagnozy, zaczęłam zdjęcia już nie wiem co robić
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
Reklama: