Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
15-01-2020, 22:08:14

Wojtku tu właśnie nie chodzi o disectomie ale dziękuje za zainteresowanie Pozdrawiam Bogusia
gość
16-01-2020, 10:33:28

Gość 2020-01-15 23:08:14
Wojtku tu właśnie nie chodzi o disectomie ale dziękuje za zainteresowanie Pozdrawiam Bogusia
Powiem tak..
NIe szukaj cudów na Forum..
Idz do dobrego polecanego neurochirurga... może jak będzie trzeba skonsujltuj sie z drugim .
Ja tak robiłem...
Nie lecz sie przez internet..Są od tego specjalisci
gość
16-01-2020, 10:49:55

Bogusiu, przed laty na forum udzielała się Ania po korporektomii. To była jedyna osoba po takiej operacji w naszym gronie. Wiem, że przebieg był pomyślny ale więcej szczegółów nie znam. Może uda Ci się odszukać stronę gdzie były podane nasze kontakty i tą drogą skontaktować się z Anią.
Gość powyżej napisał sensownie, ale przypuszczam że chodzi Ci o pozytywny przykład kogoś, kto ma taką operację za sobą. Realnie to jest tak, że ilu pacjentów, tyle różnych przebiegów. Pozdrawiam Z
gość
16-01-2020, 11:25:02

Kochana Z. (przypuszczam że Zosia ) i Wojtku Od 2008 roku jestem pod stałą opieką wybitnego neurochirurga w Katowicach On mnie dwukrotnie operował Obecnie niestety mój stan się pogorszył w związku z ogromnymi zmianami zwyrodnieniowymi Stąd konieczność takiej operacji Bardzo chciałabym skontaktować się z kimś kto ma za sobą taką "przyjemność " Spróbuję odszukać Anie ale za bardzo nie wiem jak się do tego zabrac Pzxdrawiam Bogusia
gość
16-01-2020, 12:04:24

Bogusiu, nie obiecuję ale może uda mi się okrężną drogą zdobyć jakieś informacje. Może ktoś/coś. Mam kilka kontaktów ze starych czasów. A tymczasem, jeżeli masz czas i siłę, to może uda Ci się strona po stronie dotrzeć do miejsca gdzie były nasze namiary. Myślę, że gdzieś w 500 stronach mogą być. Kiedyś kwitło tu życie towarzyskie i te kontakty były aktywnie wykorzystywane.
Powodzenia. Z. tak to ja:)
Bogusiu, czy pisałaś tu pod jakimś loginem? W czeluściach pamięci jeszcze wygrzebuję dawne czasy:)
gość
16-01-2020, 13:56:51

Zosiu Zazwyczał podpisywałam się Bogda Około 5 ipół roku temu kontaktowałam się z Tobą telefonicznie jak mój mąż miał udar Byłabym Ci bardzo wdzięczna gdyby udało Ci się kogoś znależć Będę tu zaglądać regularnie a także szukać tak jak mi poradziłaś Pozdrawiam
Forumowicz
16-01-2020, 16:11:34

Gość 2010-07-09 20:52:00
Skierowanie to nie wszystko Czy jesteś pewny że przyjmą cię do Katowic LIGOTY Ja byłam tam w maju i powiedziano mi iż jestem jedną z ostatnich pacjentek przyjętych na operację kręgosłupa gdyż szpital nie ma funduszy Następni pacjenci za 3-4 miesiące Ale jeśli możesz to czekaj Lekarze o wysokich kwalifikacjach opieka medyczna bez zarzutu Była to moja druga operacja w tym szpitalu Dwa lata temu implant tytanowy na poziomie c4-c5 a teraz to samo na poziomie c5-c6 i gdybym musiała tam wrócić ponownie to nie wahałabym się ani minuty Do drugiej operacji stawałam bez cienia strachu bo byłam pewna że wszystko będzie dobrze Polecam ten szpital i proszę się nie bać Pozdrawiam Bogda
Bogda
To ze strony 484. Łatwiej Ci będzie, jak w polu "szukaj" wpiszesz jakiś wraz. Ja wpisałem Bogda
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Forumowicz
16-01-2020, 16:22:56

amadobo 2011-01-27 23:50:47
Małgosiu, moja przygoda z kołnierzem ma tak długo trwać, bo zakres zabiegu na mojej szyi był bardzo duzy - korporektomia na dwóch poziomach, dłubanie na dwóch następnych. W sumie mam odnowione 4 poziomy. W szyi mam mały magazyn części zamiennych - nowe kręgi, kosz tytanowy i plyte dla ozdoby większej Odliczam dni i staram się być dzielna.
Elu, mnie też męcza paskudne zawroty głowy, zwłaszcza przy zmianach pozycji ciała. Przed operacją też miałam, tylko nie aż takie. Ja sobie to tłumaczę zmiana "geografii" szyi - poprzemieszczały sie naczynia i teraz muszą przyzwyczaić się do dowych pozycji. Nie masz czasem skoków cisnienia ? /to też moze być przyczyną/.
Mój neurochirurg podpowiedział, żeby zrobić badanie przepływów szyjnych, więc podczas wizyty u neurologa poprosze o skierowanie.
Marcinie, rozumiem Twoje strachy i obawy. Każdy z nas, kiedy dowiedział sie, że jego kręgosłup odmawia współpracy, doznał szoku.
Dobrze że do nas trafiłeś - w gromadzie razniej
To z 27-01-2011, str. 575, autor: "amadobo". Jest wyraz korporektomia.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
gość
16-01-2020, 18:37:55

Kawo bardzo Ci dziękuję za odtworzenie tych wpisów Ten podpisany Bogda to właśnie mój Teraz być może łatwiej mi będzie znależc potrzebne info Dawno tu nie zaglądałam i nie wiedziałam że tak to działa Jeszcze raz dziękuję Bogusia
Początkująca
17-01-2020, 09:44:39

Witam serdecznie
Regularnie czytam to forum i dzieki temu jestem przygotowana na operacje która odbędzie sie 22 stycznia .Mam jeszcze pytanie
czy ktoś miał może naczyniaka nie złośliwego i co sie z nim „robi”w trakcie operacji czy usuwa sie czy zostawia ?Bardzo proszę o odp
Agnieszka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: