Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
15-01-2020, 09:06:53

Gość 2020-01-15 00:08:11
Tu Wojtek.
Dlatego ja uważam ze jezeli mój operator Powiedział dosadnie ze nie wcześniej .. to piernicze...Nie zbawi mnie jeszcze 3 tygodnie//...
Moim zdaniem, w tym wszystkim najważniejszy się neurochirurg.
Od neurologa miałem w szufladzie dwa skierowania na rehabilitację. Jedno "zużyłem" oddając rehabilitantowi (skorzystałem tylko dwa razy) , drugie leży i już jest chyba przeterminowane - i tak już zostanie.
Co mnie rehabilitant weźmie w swoje ręce - to mam gorzej.
A przecież operator mówi mi ....... żadnej rehabilitacji. Samo się naprawi trzeba tylko czasu.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Wtajemniczona
15-01-2020, 16:34:48

I teraz tylko tego się trzymam "trzeba czasu i samo się naprawi ". Nic już nie kombinuje. Chodzę tylko raz w tyg na terapię czaszkowo-krzyżową, o której wspominalam. Ale to jest tylko dotyk i bardziej energia. Początkowo w to nie wierzyłam, ale "tonący się brzytwy chwyta". I po drugim spotkaniu zaczynam czuć się lepiej. Przede wszystkim to w końcu w głowie czuję się lepiej, mam wrażenie, że pojawiło się więcej pozytywnej energii we mnie, zaczęłam się uśmiechać, jak dawniej i jestem dla siebie bardziej wyrozumiała. Wychodzenie z choroby to ciężko proces. Jednak co nas nie zabije, to wzmocni!
29.10.2019 stabilizacja międzytrzonowa c5/c6 cage Peek discC LFC
Forumowicz
15-01-2020, 19:12:38

Zielona Ago.
Oczywiście,że tak.
Ja od neurologa to dostaję tabletki przeciwbólowe których nie wykupuję ( bo mam) i czasami Biotropil który również nie wykupuję ( bo mam).
Dla mnie neurolog w zakresie choroby mojej szyi, nic nie pomógł. Pomógł mi neurochirurg i jego słucham.
O rehabilitantach, już pisałem. Typowy rehabilitant to choćby w wyniku tej rehab. człek ledwo żył -oni nadal by byli zdania, że trzeba kontynuować. Ich zaangażowanie jest "do kitu", odwalają robotę.
Jedyny do którego mam szacunek to osteopata - po trzecim "zabiegu" podziękował i powiedział, że nic więcej nie zrobi. Inni - jak pisał Wojtek - kasa się liczy.
Czekam do wiosny. Pojadę na wieś. Wezmę do rąk łopatę, grabki, .... i wyzdrowieję. Na wieki.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
gość
15-01-2020, 19:18:45

Bardzo proszę aby odezwala się do mnie osoba która ma za sobą operacje szyjnego odcinka polegającą na usunięciu jednego lub dwóch kręgów i wstawieniu ich protez Jestem przed bardzo trudną decyzją Bardzo się boję Jeśli jest na forum ktoś kto przeszedł taką operacją lu wie coś na ten temat to proszę o kontakt Pozdrawiam Bogusia
Forumowiczka
15-01-2020, 19:49:08

Kawo,
Moja fizjoterapeutka chyba jest inna...bo ona jakoś jako jedyna z którymi się spotkałam, chyba faktycznie zna się na rzeczy sama mi powiedziała, że po operacji to trzeba się z tkanką obchodzić jak z jajkiem
Mój neurolog pomógł mi o tyle, że wysłał mnie na takie badania, które pomogły zdiagnozować moje dolegliwości po nitce do kłębka...ale teraz chodzę do innego bo mam bliżej - bo to i tak tylko po zwolnienie...ale gdyby coś się działo to znów walę jak w dym do tamtego
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Forumowiczka
15-01-2020, 19:51:45

Gość 2020-01-15 20:18:45
Bardzo proszę aby odezwala się do mnie osoba która ma za sobą operacje szyjnego odcinka polegającą na usunięciu jednego lub dwóch kręgów i wstawieniu ich protez Jestem przed bardzo trudną decyzją Bardzo się boję Jeśli jest na forum ktoś kto przeszedł taką operacją lu wie coś na ten temat to proszę o kontakt Pozdrawiam Bogusia
O tyle ile przeczytałam chyba całe forum, to nie przypominam sobie, żeby ktoś miał usunięte kręgi...ale mogłam coś przeoczyć my tu w większości mamy usunięte przepukliny jądra miażdżystego i wstawione implanty między kręgami
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
gość
15-01-2020, 20:56:01

Bidusiu81 - ja również jestem po dwóch operacjach usunięcia przepuklin i wstawieniu implantów ale odbyły się one dawno 11 i 9 lat temu Kiedyś na bieżąco śledziłam to forum ale też nie spotkałam się z takim przypadkiem Ale jeszcze raz proszę gdyby ktoś coś wiedzial na ten temat,,,Bogusia
gość
15-01-2020, 21:59:43

Hej.
Tu Wojtek.
Tu chyba więksość jest po ..
Z tym ze ja miałem 21 grudnia...więc świeża sprawa...
Pytaj śmiało !!
gość
15-01-2020, 22:01:35

Gość 2020-01-15 22:59:43
Hej.
Tu Wojtek.
Tu chyba więksość jest po ..
Z tym ze ja miałem 21 grudnia...więc świeża sprawa...
Pytaj śmiało !!
Mi sie zdaje ze małą pomyłka . a chodzi o to samo czyli disectomie!
gość
15-01-2020, 22:04:13

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: