Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
07-01-2020, 22:32:39

ZOLITA30 2020-01-07 17:00:52
Gosza76
Ja też mam początki dyskopati.
Co kilka dni łapie mnie po lewej stronie taki pulsujaco promieniujacy ból..
Nawet połowa głowy mi drętwieje lub mrowieje.
Za jakiś czas też muszę powtórzyć rezonans.
W dodatku dzisiaj ściągneli mi szynę gipsową.. reka dalej boli i się opuchnięta i nie umie skręcić ręką ani obrócić z tą szyna było mi trochę lepiej ...
W dodatku zaczyna mnie dopada osteoporoza reki ...
Na szyji też mi się coś robi... muszę więcej wapna jeść.. Bo się posypie od góry do dołu
W dodatku nawet na wątrobie i migdałkach mam liczne zwapnienia 😬😬😬 ...
Dzięki za odpowiedź. Ja muszę powtórzyć MR, ale obecnie lekarz bierze pod uwagę choroby naczyniowe mogące powodować moje dolegliwości. Oczywiście MR szyi też zamierzam powtórzyć. Dam znać jak będę już zdiagnozowana.
Forumowiczka
09-01-2020, 16:33:10

Hejka,
Ja już po kontroli - wszystko ok, implant w RTG na miejscu ;) kołnierz teraz jeszcze do samochodu, na wyjście jak będzie ślisko, ewentualnie jak będę się jeszcze czuła niepewnie... najważniejsze, że mogę już spać bez tylko nie wiem czy jestem na to gotowa bo jednak dawał poczucie bezpieczeństwa i pewności...
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Forumowiczka
09-01-2020, 18:16:58

Z rehabilitacji to póki co tylko ćwiczenia izometryczne itp...zeby to po prostu rozciągnąć ;) pytałam też o laser, pole magnetyczne - powiedział lekarz "jak musisz płacić za to to nie ma co, jak masz za darmo to możesz iść, zaszkodzić nie zaszkodzi" jak ogarnę skierowanie od neurologa to pójdę sobie na Luxmed...odrazu może lędźwiowy przy okazji podreperuje
Na ćwiczenia już się umówiłam z fizjo na poniedziałek
gość
12-01-2020, 15:28:00

Hey.
Tu WOjtek Ponownie..Operacje miałem 21.12.
I teraz moje zapytanie ...
Mineły juz ponad 3 tygodnie.. i powróciły bóle między łopatkami...które promieniują do zeber..
Czy ktoś tak miał..
Pierwsz 2 tygodnie było super.
Wczoraj byłem na kontroli.
Inplant na swoim miejscu.. operator powiedział ze to jest typowe...
Czy faktycznie....ból jest taki jak by ktoś mi wbijał gwoździa pod łopatkę...
?
Wtajemniczona
12-01-2020, 17:11:39

Gość 2020-01-12 16:28:00
Hey.
Mineły juz ponad 3 tygodnie.. i powróciły bóle między łopatkami...które promieniują do zeber..
Czy ktoś tak miał..
?
Ja tak miałam. I nietylko ból między łopatkami, ale promieniujący do ręki, bóle barków, łokci...obecnie 2,5 m-ca nadal odczuwam bóle. Bardzo długo dochodzę do siebie, niestety. Tylko u mnie może Ty być spowodowane m.in. towarzyszącymi chorobami (Hashimoto, stan przedcukrzycowy...) i zbyt długim uciskiem na nerwy i rdzeń. Mam nadzieję, że Ci przejdzie. Gdzieś czytałam, że pomagają ćwiczenia tzw. na oponę twardą. Poszukaj w necie.
29.10.2019 stabilizacja międzytrzonowa c5/c6 cage Peek discC LFC
gość
12-01-2020, 17:49:00

AgaZielona 2020-01-12 18:11:39
Gość 2020-01-12 16:28:00
Hey.
Czy ktoś tak miał..
?
Ja tak miałam. I nietylko ból między łopatkami, ale promieniujący do ręki, bóle barków, łokci...obecnie 2,5 m-ca nadal odczuwam bóle. Bardzo długo dochodzę do siebie, niestety. Tylko u mnie może Ty być spowodowane m.in. towarzyszącymi chorobami (Hashimoto, stan przedcukrzycowy...) i zbyt długim uciskiem na nerwy i rdzeń. Mam nadzieję, że Ci przejdzie. Gdzieś czytałam, że pomagają ćwiczenia tzw. na oponę twardą. Poszukaj w necie.
SUPER.
Kurde mam podobnie.
promieniuje mi do ręki ..do lewej części ręki ...
Mysle ze do tego tez dochoidzi jakas nerwica POOPERACYJNA..
Moj operator zakazł mi jakichkolwiek cwiczeń az nie minie 6tyg...Wiec czekam...
Wtajemniczona
12-01-2020, 19:17:12

Hmmm....no właśnie nie wiem, czy super. Rozumiem, cieszy Cię fakt, że mamy podobnie, tylko ja męczę się do dzisiaj! 2,5 m-ca po! I powstaje pytanie, co dalej? Jak żyć? Mi to bardzo utrudnia funkcjonowanie, jakość mojego życia dzisiaj, a przed operacją to duża różnica.
I mój operator także wtedy zabronił ćwiczeń. W sumie zaczęłam ćwiczyć dopiero po 8 tyg I myślę, że to późno, mam na myśli neuromobilizację. I podobnie też mam nerwicę po operacji. Próbowałam też relaksacyjnych masaży, ale mi nie pomogło. Obecnie korzystam z terapii czaszkowo-krzyżowej, jestem po jednej sesji, więc trudno mówić o efektach. Ból mi się zmienia, dzisiaj jest tak, że dokucza parzenie karku, ramion, bólą mnie kości, w szczególności poziom pod operowanym. I zdarza się, że palce u dłoni mi skaczą same, w nocy budzą mnie drętwienia.
Pomimo dolegliwości staram się żyć, wróciłam na studia, ale mam tak, że po każdym zjeździe wracam i padam, dosłownie nie mogę wytrzymać bólu i zasypiam z przeciążenia. Podobnie w tygodniu muszę się ograniczać, bo organizm i tak to odreaguje.
Zdaję sobie z tego sprawę, że to był poważny zabieg i ingerencja w układ nerwowy rozchwiała cały organizm. Tylko z biegiem czasu męczy mnie to coraz bardziej, i powstają moje obawy, kiedy to się skończy, w ten sposób powstaje błędne koło...
Wtajemniczona
12-01-2020, 19:21:24

Wojtku, a przypomnij mi, na którą stronę miałeś ucisk?
Pytam, bo ja miałam na lewą i po operacji te dolegliwości pojawiły się nasilone po prawej stronie, co mnie początkowo zdziwiło. Obecnie prawa już się ustabilizowała, a lewa zaczęła dokuczać ponownie.
Forumowicz
12-01-2020, 19:39:03

AgaZielona 2020-01-12 20:17:12
I zdarza się, że palce u dłoni mi skaczą same,
No to masz fajnie.
Ja wczoraj wymieniałem zlewozmywak. Przykręcić syfon to niezłe ćwiczenia pod umywalką. Wszystko boli, dokucza. W pewnym momencie zauważyłem, że pace mi skaczą wbrew mojej woli. Przy tych zgięciach i wygibusach musiało się coś nacisnąć.
Było ... minęło.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Forumowiczka
12-01-2020, 19:46:17

O kurde,
Ale macie przejścia z tymi podskakującymi palcami...ja to już bym pewnie na Sorze była taka ze mnie panikara
Wojtek,
Czytałam niejednokrotnie, że ból między łopatkami pojawiający się 3-4 tygodnie po operacji to najczęstszy objaw po takim zabiegu i potem mija...ja osobiście nie doświadczyłam...chyba...ale ja to nie mam czasu zwracać na to uwagi w sumie..
Mi kręgosłup w zasadzie nie dokucza, zdjęłam kołnierz, robię jakieś lekkie ćwiczenia głową - jutro idę do fizjo i zobaczymy jak dalej...
Żeby nie było tak kolorowo to znów mam uczucie guli/kamienia w gardle, duszność (bez kaszlu tylko uczucie duszenia) w krtani/gardle i w brzuchu też czuję jakbym miała kamień wkurza mnie to uczucie...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: