Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
07-05-2019, 17:37:01

Ale tu cisza jak makiem zaśiało...
gość
07-05-2019, 18:37:49

Witajcie , czytam Was od jakiegos czasu bo jestem przed operacja dwoch poziomow. Nie mam bezwzglednych wskazan do operacji bo na szczescie nie mam
jeszcze ubytkow neurologicznych - tylko czasem
dretwienie dwoch palcow prawej reki i ucxucie ze jest troche slabsza no i migreny ( ktore dopiero niedawno powiazalam z szyja ) i zawroty glowy. Ale bol plecow i szyi nie pozwala mi pracowac przy komputerze, nawet jak robie przerwy to czuje sztywnosc i bol i w zasadzie w tym roku jestem pol czasu w pracy i pol na zwolnieniu . Bylam dotad osoba aktywna, biegalam, jezdzilam konno a niestety odkad zaczely mnie na serio bolec plecy wszelkie wstrzasy powoduja nasilenie dolegliwosci . Gdybym nie pracowala to moze by to jakos bylo ale praca z dokumentami odpada. Nie biore juz przeciwbolowych bo mnie boli zoladek i doszlam do wniosku ze poddam sie operacji - prywatnie niestety, bo chcialabym ruchome implanty. No i lekarze mowia ze mozna wrocic i do sportu i do aktywnego zycia i ogolnie to po operacji w zdecydowanej wiekszosci przypadkow jest super. Ale teraz mi sie troszke poprawilo i znow mam watpliwosci... Wy wszyscy jednak mieliscie powazniejsze objawy .. no i wychodzi na to ze po tej operacji tak rozowo nie jest.. z drugiej jednak
strony zmiany sie juz nie cofna a u mnie w rezonansie wyszly wypukliny , ucisk na rdzen ( juz bez zapasu tego worka oponowego ) osteofity zwezajace otwory mkr , mozlieosc kompresji nerwow obustronnie , na poziomoe c5/c6 stenoza 8 mm a na poziomoe C4/c5 10 mm. Oczywiscie mam tez prosta szyje Neurochirurdzy mowia ze czas dziala na niekorzysc i to lepiej nie bedzie bonzmiany zeyrodnieniowe postepuja z kolei rehabilitanci zeby cwiczyc i rehabilitowqc .. Czy mozecie cos doradzic? Pozdtaeiam Aga
gość
07-05-2019, 18:58:56

Witaj Aga ja również mam stenoze na poziomie c5c6 8mm jeżeli nie ma w rezonansie ucisku na rdzeń nie trzeba od razu operować Jak nie ma obiawow neurologicznych Ale zwyrodnienie będzie się pogłębiać wieńc operacja nieunikniona Jestem przerażona.
gość
07-05-2019, 19:33:30

no ja tez jestem przerazona .. i chcialabym odzyskac swoje zycie takie jak bylo wczesniej ! widzialam w internecie operacje Iwony Guzowskiej i potem jak pol roku pozniej biegala i mowila ze moze to znowu robic dzieki operacji . No i tak mnie to optymistyczniej nastawilo ale jak czytam dziewczyny tu na forum to kurcze to wyglada zupelnie inaczej .. Rozne mysli po glowie chodza , bo przeciez jeszcze tragedii nie ma az drugiej strony neuro mi mowil ze im wieksze zmiany zwyrodnieniowe tym mniejsze szanse na implant ruchomy no i operacja trudniejsza bo kanal wezszy . Aga
gość
07-05-2019, 20:03:37

Aga Każdy lekarz to inna opinia inni każą czekać inni operować Ale jak nie ma obiawow neurologicznych i nie ma ućisku na rdzeń to każą czekać Operacja to też duże ryzyko Sama nie wiem kto tu mówi prawdę Mnie jeden chciał już operować dwóch że można czekać
gość
08-05-2019, 08:05:10

mnie też jeden operować drugi nie... a boli i buja
gość
08-05-2019, 09:34:07

Witam. Czy ktoś zamiast operacji wybrał terapię osteopatyczną w związku z dyskopatią kręgosłupa? Słyszałem dobre opinie o tej terapii oraz o Panu Mazurze z Rzeszowa. Ktoś był i poleca?
Początkująca
08-05-2019, 11:21:18

Witajcie, już po strachu. Kontrola w zusie przeszła bezboleśnie ☺ Pani dr zapytała, dlaczego jestem na zwolnieniu, po czym poprosiła o wypis ze szpitala. Spisała, co tam jej było potrzebne i zbadała odruchy rąk młoteczkiem. Powiedziała, że nic więcej nie bada, bo mi może zrobić krzywdę. Zestresowana byłam przeogromnie. A jeszcze pech chciał, że od kilku dni strasznie cierpię, boli szyja, rwą barki, już nawet łokcie i nadgarstki dają o sobie znać. A musiałam jechać pociągiem... wróciłam obolała, wzięłam febrofen i poszłam spać. Po strachu ☺☺
Pozdrawiam ☺
gość
08-05-2019, 11:33:41

po operacji zus rzadko kwestionuje to jest do podważenia przed sądem
gość
08-05-2019, 17:55:42

Witam serdecznie wszystkie Szyjki😘
Co tam ciekawego u Was ,jak tam wasze szyjki ???
Ivonne75 no widzisz i po strachu .
U mnie jak narazie ok ,powrót do pracy chyba dobrze na mnie podziałał z czego się bardzo cieszę. Miałam jechać w tym tygodniu do lekarza medycyny pracy ,i do lekarza pierwszego kontaktu aby wpisali mi dokumenty aby złożyć na niepełnosprawność.Niestety nie dam rady bo zmiany w pracy się zmieniły .
Pozdrawiam Was milutko i życzę dużo zdrówka.Piszcie co u Was bo jakoś cichutko tu ostatnio .Buziaki 😘

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
Reklama: