Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
22-12-2011, 12:09:31

vika45@wp.pl 2011-12-22 13:04:42
Ja sobie ustawiłam rodzinę i jestem zapraszana, bo wiedzą ,że nie poszaleję w kuchni. Ponieważ moi żyją całe święta pierogami to je zamawiam, dobre , domowe.
tacy to się potrafią ustawić , a niedawno była dyskusja o tym kto co robi ...
.

Do leniwca mi nie wiele brakuje ale na małpkę reflektuję- taki fajny małpi gaj i tam ja, zwinna, lekka i bez bólu. BEZCENNE
Czytając to wyżej to naprawdę od leniwca dzieli Cię naprawdę wręcz mikroskopowo cienka linia
Forumowicz
22-12-2011, 12:14:03

vika45@wp.pl 2011-12-22 13:04:42
Ja sobie ustawiłam rodzinę i jestem zapraszana, bo wiedzą ,że nie poszaleję w kuchni. Ponieważ moi żyją całe święta pierogami to je zamawiam, dobre , domowe.
tacy to się potrafią ustawić , a niedawno była dyskusja o tym kto co robi ...
.

Do leniwca mi nie wiele brakuje ale na małpkę reflektuję- taki fajny małpi gaj i tam ja, zwinna, lekka i bez bólu. BEZCENNE
Czytając to wyżej to naprawdę od leniwca dzieli Cię naprawdę wręcz mikroskopowo cienka linia
gość
22-12-2011, 12:32:44

No wiesz, nie powiem,że nic nie robię.Czasami zgrzeszę solidnie ale w tym roku dziwnie spokojnie. Troszkę w kuchni pół godzinki odpoczynku , lekkie zakupy ale kilka nawrotów do sklepu, obowiązkowo z plecakiem. Sprzątam na bieżąco więc po co teraz szaleć jak i tak wszyscy wolą patrzeć w talerz a nie na kurz.Zaczynam coraz mniej widzieć a i tak świat się nie zawali.Chyba to z wiekiem przychodzi a i mam wrażenie,że tam u GÓRY tak mi zapisano i dano szanse na życie mniej bolesne.Trzeba to szanować.
A teraz idę wbić pstrąga w galaretę i śledzia w olej. Jeszcze choinka i na dzisiaj koniec.
Życzę bezbolesnych przygotowań i podeślijcie tu nad morze trochę śniegu, aby poćwiczyć równowagę w chodzeniu po śliskiej powierzchni.
Vika
Forumowicz
22-12-2011, 12:33:00

Radsa 70 Czy ja mówię o rehabilitacji bez głowy? Tak jak piszesz rehabilitacja musi byc odpowiednio dopasowana do każdego pacjenta nawet jeśli jest to metoda Mackenziego i nie nazywał bym tego stratą czasu . Wszystkie metody kinesioterapi muszą byc odpowiednio dostosowane lecz musisz miec świadomośc że każda ingerencja chirurgiczna niesie z sobą pewne ograniczenia nie wspomnę o tych neurochirurgicznych.
Trochę przesadziłeś stwierdzając a przynajmniej dając do zrozumienia że cała reszta z tego forum trafiła na stół z własnej głupoty i tylko ty jeden podjąłeś ją świadomie dzięki temu zaczynasz jazdę na nartach.
Dzięki za słowa że jestem nawiedzony no może masz racje ale tylko przez wielkie M .
Masz prawo do wypowiedzenia swoich słów nikt Tobie tego nie broni ale musisz się liczyc również z ripostą lub wymianą zdań ale nie masz prawa nazywac kogoś nawiedzonym lub przedstawiac się tylko ja jeden mam racje a cała reszta to gamonie . Pozdrawiam
ks Janusz
gość
22-12-2011, 12:44:08

zanzibar 2011-12-22 12:36
anTosiu przepraszam coś zjadło moje zdania
Trzeba dawkowac robotę przedświąteczną najlepiej dac zlecenie rodzinie czyli kochani chcecie jeśc w święta to sobie zróbcie biggrin
Ciekawe czy o spowiedzi pamiętacie ? konfesjonał czynny
No tak, my nawalamy, to komputer nie może?
Przez wczorajszą wyprawę do miasta (prezenty muszą być, a co?) dzisiaj jestem właśnie l e n i w c e m i dyryguję ruchem na skrzyżowaniu kuchnia - łazienka
A i tak trzeba coś poprawić po tych pomagierach
Spowiedź? Byłam już na gadu-gadu u tych prawdziwych i tu na forum też coś wyznałam - wystarczy
O matko i córko !!! tyle rabanu o narty???
anTosia
Forumowicz
22-12-2011, 12:46:34

A zapomniałem do kolegi Himalaisty : Koleżanaka po dwoch dyskach ruchomych była na MTB w Alpach ma około 50 pilnuje sie i jest ok
słuchaj na MTB wchodzi się z przewodnikiem i nie jest to jakiś wyczyn gratuluje koleżanki ale kozica 50 to jest dopiero wyczyn dożyc tych lat
ks Janusz
Początkująca
22-12-2011, 12:49:19

Radsa 70,
wielokrotnie już ludzie na forum pisali, że problemem po operacji nie są tylko te "zaimlantowane" kręgi, ale sąsiednie. ponieważ większość z nas ma implant nieruchomy, żeby ruszać się tak jak dawniej, sąsiednie i nawet dalsze kręgi muszą przejąć rolę tych unieruchomionych. Niedawno na forum któraś dziewczyna pisała, że rok po operacji wjechała samochodem w dziurę i poszedł kolejny poziom.
No ale każdy z nas to inny przypadek medyczny...
Joanna
Forumowiczka
22-12-2011, 12:58:00

Rads, doleję jeszcze jedno wiaderko zimnej wody.
Cenne jest zaufanie do swojego lekarza ale chyba u Ciebie nie jest ono całkowite skoro dzielisz się wątpliwościami wobec jego zdania.
Może warto rozważyć czy zdanie doktora może być wyrocznią w kwestii czasu zrostu, sensu lub w Twoim przypadku bezsensu rehabilitacji.
Wróżą Ci z fusów kolejną operację za 4 lata.To jak potencjalny okres przeżycia chorych z nowotworem.
Nikt nie jest w stanie tego przewidzieć ale jeśli już teraz jest niepokojący sygnał to pomyśl,że kręgosłup nie jest Twoim najmocniejszym punktem.
Może jednak ta wykpiwana przez doktora rehabilitacja ma sens,oczywiście w nieprzypadkowych rękach.
Zastanów się czy nie rezygnując z tegorocznego szusowania nie zapłacisz zbyt wysokiej ceny?
Może jednak warto utrwalić dobry efekt operacji.
Chyba niewleu osobom po kolejnych operacjach udaje się wrócić do życia bez dolegliwości. Najcześciej jest to walka o bezpieczne neurologicznie życie.
Chyba nie warto fundowac sobie takiego stanu na własne zyczenie.
Te wypowiedzi to nie burza, to przynajmniej w części przestroga od już doświadczonych.
Ale każdy jest kowalem....
Z ciekawości-czy dr. Baranowski uzasadniał sens wszczepu pobranego z talerza biodrowego?
Chyba rzadko stosowana metoda odchodząca do lamusa.
Raf, wracając do Twoich pytań o roszczenia wobec PZU wrzucę Ci linki
http://www.pzu.pl/produkty/dodatkowe-grupowe-ubezpieczenie-na-wypadek-operacji-chirurgicznych
http://www.pzu.pl/c/document_library/get_file?uuid=66aa6908-e1d1-4358-9d8b-738d8751146a&groupId=10172
Nie wiem czy jest to pełen wykaz operacji,ja za artroskopię również dostałam.
Pozdrawiam przedświątecznie,życząc spokojnych przygotowań tak by Święta były wielką radością a nie udręką dla zbolałych Szyjek Z
gość
22-12-2011, 13:02:03

Gina, co sie z toba dzieje? Nigdy dotad tak dlugo nie bylas nieobecna. Wszysto ok?
Forumowiczka
22-12-2011, 13:11:16

Rads, dyski ruchome to inna konstrukcja-mają dawać fizjologię ruchu więc przykład nie najlepszy.
Nie trafiłeś na grono użalaczy. Gro z nas żyje nadal bardzo aktywnie a jedynym celem przynajmniej moim jest chęć ostrzeżenia Cię przed błędami,które sami popełnialiśmy.
W rehabilitacji nie decyduj się na,,masówkę sanatoryją"
Operowana szyja wymaga bardzo indywidulanego podejścia u nieprzypadkowych terapeutów

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: