Reklama:

śpiaczka (15631)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-09-2007, 10:34:00

Ula po czym rehabilitantka twierdzi że on ma kamienia na razie po tak długim zacewnikowaniu na pewno ma lekki stan zapalny ale to wszystko wróci do normy jak je i połyka to ja bym na pewno nie zakładała zgłębnika bo to dodatkowe wrota do zakażeń , powiedz czy myślisz o jakimś zakładzie dla niego bo tak to odebrałam?
Edyta
Forumowiczka
28-09-2007, 10:47:00

Ulu, u mojego Michała tez chyba były kamienie, a piasek raczej na pewno, to chyba wynika z tego że jak pęcheż nie jest opróżniany całkowicie to robią się złogi i osady i potem są takie problemy.
Ulu ja daję Michałowi pić i jeść strzykawką tak jest łatwiej, a im więcej w buzi tym on szybciej łyka. [addsig]
Aniaiania
gość
28-09-2007, 10:49:00

Witajcie,

w stanach zapalnych dróg moczowych oraz przeciw kamicy nerkowej, mój btar dostaje juz teraz profilaktycznie ( wszelkie zapalnie dzięki Bogu zostały zlikwidowane) bardzo dobry jesy GINJAL. Koszyuke około 24 złotych/100 tabletek, jest bez recepty.

Pozdrawiam
Asia
Forumowiczka
28-09-2007, 11:02:00

Do mamy Edyty, nie zadużo tych ziółek? Ja Michałowi pażę raz dzienie urosen. A czy robicie przerwy, z tego co wiem zół też nie można pić cały czas [addsig]
Aniaiania
gość
28-09-2007, 12:28:00

Edyta pije ziółka na zmianę , pokrzywę,skrzyp,rumianek,wypija dziennie 700ml,więc to nie jest zadużo , ale nie robią się złogi w nerkach,bo dużo sika, przerwy też robię, ale po dłuższej przerwie mocz już jest inny.Kochane ja już 5 lat zajmuję się córką,i wszędzie już zasięgałam opini. A dobre odżywianie i nawadnianie,to mniejsze ryzyko odleżyn,Edyta ich nie ma. mama Edyty
Forumowiczka
28-09-2007, 13:51:00

Mamo Edyty - ja Cię podziwiam.[addsig]
Aniaiania
gość
29-09-2007, 03:09:00

>>>Każdy śpioszek potrzebuje dużo miłośi!!!
gość
29-09-2007, 09:39:00

Dzień dobry wszystkim mam do wszystkich pytanie wiecie może gdzie teraz przyjmuje prof. Talar, czy przyjmuje prywatnie czy w jakiejś klinice. Bo moja siostra leży w szpitalu w śpiączce ma 38 lat i leży już prawie 4 miesiące. Jest osobą która reaguje na komendy ale się martwię bo w szpitalu nie robią jej rehabilitacji tylko ciocia z wujkiem sami coś próbuję, w ogóle lekarze ze szpitala prawie sami by ją wykończyli. Bardzo proszę o podanie jakiego kolwiek kontaktu do prof Talar nawet adres e-mail, telefon. Jak możecie napiszcie mi na mój numer gg 547417. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam. Edyta
gość
29-09-2007, 13:43:00

Podaję nr. tel. Profesora Talara,domowy052 3461241, kom.604449599. Pozdrawiam i napisz coś więcej.
gość
30-09-2007, 20:05:00

witam wszystkich!

dawno nie pisalam, ale dosc czesto czytalam Was. wiele rzeczy sie dzialo w miedzy czasie ale tato nadal spi hehehe. narazie wszystko po staremu choc widzimy czasem ze tato reaguje na coraz wiecej bodzcow ale to wszystko.
cisze sie, ze wasze spiochy juz ,,same´´ jedza bo u nas jest ciezko pod tym wzgledem. tato coprawda przelyka ale nie na tyle by podac mu pokarm. problemy mamy tez z rurka, bo tato juz sie przyzwyczail i jak zatkamy to po minucie jest mu juz ciezko oddychac. a w dodatku ta flegma. caly czas musimy sluzowac choc ostatnio ma coraz wiecej sily i sam juz wykasluje. naturalnie wszystko idzie przez rurke. I tak naprawde to nie wiemy czy to dobrze i co dalej trzeba by bylo robic. Moze macie jakies pomysly? bede wdzieczna.

Kochani czy ktos juz z was wspolpracuje z NFZ w sprawie tego programu zywienia. Dotyczy tych, ktozy maja swoich spiochow w domu. To jest dobra sprawa. dowiedzcie sie tylko czy w waszym wojewodztwie cos takiego funkcjonuje bo to podstawa. Niestety u nas tego nie ma. W woj. podlaskim nikt sie tego nie podjal. Szok. Przeciez to swiadczy glownie o zaangazowaniu specjalistow w celu ulatwienia rodzinie i przedewszystkim w powrocie do zdrowia chorego. jednak o czym tu mowa. u nas jest taka ciemnota, ze glowa mala.

Pytal tu ktos , kiedys o podnosnik. napisze kilka slow. my kupilismy uzywany na allegro. Nowy od 7tys w gore. szok. wiec znalazlam odpowiedni i podjelismy dzialania. Wszystko przebiegalo bez zastrzezen dopoki nie przyszla przesylka i co? okazalo sie, ze podnosnik nie dziala. a to dziwne bo kobiecie ktora go nam sprzedala dzialal?! naszczescie nie zaplacilismy jeszcze i to tez tylko przez przypadek bo tak to juz by bylo po temacie. Ludzie nawet na desperacji drugiego czlowieka, na krzywdzie ludzkiej maja czelnosc sie dorobic. Pisze Wam to byscie byli ostrozni bo lylu jest ludzi, ktorzy wykorzystuja taka wlasnie nasza bezsilnosc.

troche sie rozpisalam.
Kochani pozdrawiam Was i witam nowych Gosci.
aha pozdrawiam tez moja siostre, ktora od jakiegos czasu tez czyta forum. To ona glownie opiekuje sie naszym tata mimo, ze ma wlasnych obowiazkow sporo. Mowimy na nia ze jest naszym lekarzem rodzinnym a teraz dodatkowo doszly jej tez obowiazki ordynatora rodzinnego przy opiece nad tata
Benia pozdrawiam cie.

agnieszka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: