Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
23-05-2012, 21:23:46

Zosiu,
a to badanie przed operacją neuro...to takie młoteczkiem? I co jak odruchy są prawidłowe to do domu? Czy to wyznacznik, jak one są prawidłowe to jest ok, nawet jak boli? Może to głupie pytanie, ale mi się wydaje, że mam prawidłowe...
pozdrawiam
Początkująca
23-05-2012, 21:57:50

Bogusiu, wszystko zależy od zwyczajów szpitala.
W przeddzień zabiegu miałam zrobione badanie krwi i EKG. Po południu przyszedł się przywitać operator i przeprowadził wywiad. To samo zrobił anestezjolog. Wieczorem podłączono mi wenflon, o północy koniec picia, o 7.20 na salę operacyjną, o 11.00 powrót, następnego dnia pionizacja, rtg i przed 11 do domu...
Pozdrawiam
Joa
gość
23-05-2012, 22:21:26

Joa - jest tak jak byłaś uprzejma napisać. Każdy szpital, klinika ma swoje zwyczaje i reguły z którymi raczej się nie dyskutuje. O przebiegu mojej operacji, co będzie naprawione i czym uzupełnione dowiedziałam się w gabinecie mojego lekarza. W Klinice musiałam się wstawić 1 dzień przed zabiegiem. Przeprowadzono niezbędne badania typu RTG klatki, EKG, krew na krzepliwość oraz wywiad, rozmowa z lekarzem od bajkowych snów. Rano o 7.50 karetą na blok operacyjny w cudownej koszulce ... pierwsze co zapamiętałam po...to prośba mojego operatora o przełknięcie śliny bo to dla mnie i dla niego bardzo ważne....poczułam, że połykam jeża....i dalej w sen...pionizacja w kolejnym dniu i czwarta doba po do domku. 26 czerwca mam kontrolny rezonans. Miałam już dwie wizyty w gabinecie mojego operatora. Dolegliwości z przed zabiegu poszły sobie precz. Mam swoje dłonie, ramiona i nie czuję ciężkiego karku. Postaram siebie tak zmobilizować, że utrzymam ten stan do 85 roku życia
Pozdrawiam
Forumowiczka
23-05-2012, 22:56:59

Bogusiu, to zalezy od operatora czy ma w zwyczaju pukać młoteczkiem. Ja byłam opukana na okolicznośc zaniku odruchów. Też mi się wydawało,ze jak macham rękami to wszystko hula jak trzeba a tu obustronna klapa.Do tego sprawdzenie siły mięśniowej.
Niektórzy neurochirurdzy poprzestają na wywiadzie .
Bądź spokojna.Pisząc neuro..miłam na mysli neurochirurgiczne wedle lokalnych zwyczajow
gość
24-05-2012, 06:19:08

Kochane Dziewczyny dziękuję, ja to myślałam przez długi czas jak raz bolało a raz nie, że mnie wypuszczą, pukną, łapa odskoczy i hejo do domku...tak badała mnie neurolożka i mówiła ja tu nic nie widzę zawsze jak od niej wychodziłam czułam się jak hipochondryczka bo łapki latały
słońca dla Wszystkich
Początkująca
24-05-2012, 07:11:11

Asiu, Joan_no, Implancie,
z okazji Waszego Święta: marzeń, które się spełniają, pokładów życzliwości dla nas i dni bez bólu i trosk. Wszystkich!
Pozdrawiam
Jo
Joa
Początkująca
24-05-2012, 08:06:39

Nawiązując do terpii plastrami...
Jest to działanie uśmierzajace ból i WSPIERANIE procesów leczniczych i wydolnościowych, a nie jako takie leczenie. Jednym z zadań plasterków jest odciąganie powięzi od mięśnia (powięź, to jakby worek, którym pokryty jest miesień ). W ten sposób usprawnia się przepływ limfy, wyrównuje napięcie mięśniowe, wspiera się funkcje stawów... Warunkiem sukcesu jest prawidłowo nałożona aplikacja. Na mnie to działa. Kolor plastra dobiera się do urody pacjenta albo charakteru - ja zawsze mam czarny i tylko takie znaczenie ma kolor. Jeśli chodzi o wzorzec zachowań dla kręgosłupa, to kinesiology taping działa słabo, lepszy w tej dziedzinie jest sztywny, tani plaster od zaprzyjaźnionej aptekarki, bo kiedy potrzeba, ciągnie tak, że nie odważysz się garbić, kulić czy wysuwać brodę do przodu. Niestety mnie bardzo uczula.
Joa
Joa
Forumowiczka
24-05-2012, 09:14:07

Joa ja wprawdzie dzisiaj nie świętuję, ale zawsze to miło :)
Dla ciebie tez wszystkiego dobrego Imienniczko!!!
Asia
Forumowicz
24-05-2012, 11:26:59

ukradli mi pomysł !!!
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114885,11787457,Polscy_lekarze_stworzyli_medycznego_YouTuba__Odniesli.html
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Początkująca
24-05-2012, 15:52:07

ja w poniedziałek chyba od razu idę "pod nóż", bo mam pozwolenie tylko na lekką kolację w niedzielę, badania wszystkie musiałam zrobić sama[ dziwne,że nie robią swoich], u anestezjologa byłam w CKR dał zgodę, więc pewnie od razu "koszulka" i na stół. chyba zwariuję do poniedziałku, wiecie jak to jest, im bliżej, to człowiek nie może przestać o tym myśleć
anja

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: