Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
26-06-2012, 15:49:15

Raf co się stało? Boli cię coś więcej niż wcześniej? czy tylko straciłeś cierpliwość do tego co pozostało?
Różne rzeczy niestety nie przechodzą i może nie jest to dobre, jak się nawzajem gasimy z narzekaniem, bo ci którzy czytają nie maja potem pełnej informacji o objawach po operacji.
Pewnie są osoby, którym udaje się długo zachować super formę po operacji ale nie jest to stan powszechny. Z moich znajomych Szyjek ze szpitala każda ma mniejsze lub większe dolegliwości. Pewnie za rok nie będziemy już tak wyczulone na nie i przestaniemy na niektóre objawy zwracać uwagę.
Ja mam teraz pobolewanie reki "zdrowej" w okolicy barku. Byłam u operatora - mimo, że boli w ręce co sugerowałoby jakąś nową przepuklinę blisko nerwu, nie udaje się wywołać (nasilić) bólu ruchem, przy którym powinno zaboleć. W związku z tym operator powiedział, że nawet jeżeli to rzeczywiście jest jakaś nowa przepuklina, to na razie jest ona nieistotna i mam się nią nie martwic. O ile jest to z kręgosłupa bo pewności nie ma co to w ogóle jest.
USG barku też nie wykazało cieśni ani innych patologii. Na razie mam wersję, że coś gdzieś mnie drażni ale może to być wszędzie na linii od kręgosłupa szyjnego aż po splot ramienny. Do obserwacji.
Po co ci to piszę - jeżeli coś gdzieś cię boli, niekoniecznie musi pochodzić od przepukliny.
A że się sypiemy....... pewnie że się sypiemy :).
Jakoś to będzie. Jedni maja nadciśnienie, inni kłopoty z sercem, my mamy dyskopatię. ból życia :)
Miłego dnia
Asia
gość
26-06-2012, 18:43:58

buraczek 2012-06-26
Jakoś to będzie. Jedni maja nadciśnienie, inni kłopoty z sercem, my mamy dyskopatię. ból życia :)
Miłego dnia
Asia
Mam nadciśnienie, co spowodowało przerost lewej komory serca, tylko skąd ta wielopoziomowa dyskopatia
http://www.resmedica.pl/choroby-reumatyczne/bolesny-bark
==============================
Jeśli jeszcze nie zwariowałeś, to znaczy że jesteś niedoinformowany.
==============================
Miłego, Irek
krak62
Forumowiczka
26-06-2012, 19:24:51

krak62 2012-06-26 20:43:58
buraczek 2012-06-26
Miłego dnia
Asia
Mam nadciśnienie, co spowodowało przerost lewej komory serca, tylko skąd ta wielopoziomowa dyskopatia
Miłego, Irek
No tak :)
Tego nie przewidziałam. Faktycznie ci nie dorównuję :)
Ale wiesz, jak inni opowiadają o swoich dolegliwościach to od razu nasze osobiste stają się mniejsze, prawda?
Musi cie ktoś teraz "przebić" :)
Asia
Początkująca
26-06-2012, 19:37:54

Witam,
Jestem tutaj nowa, chciałabym się dowiedzieć czy jest możliwe, że będzie czekała mnie operacja. Moj wynik MRI to centralna przepuklina krążka mk na poziomie C5-C6 z ograniczeniem rezerwy płynowej rdzenia, oraz z modelowaniem rdzenia. Do tego zniesienie lordozy szyjnej. Dodam, że moje objawy to mocne bóle głowy, momentami problemy ze wzrokiem, trzesienie rąk i ich drętwienie, ból karku, niekiedy zawroty głowy itd. Wizytę z wynikiem MRI u lekarza mam dopiero w lipcu, ale niewiedza, co dalej jakoś nie daje mi spokoju.
Pozdrawiam Paulina.
Forumowicz
27-06-2012, 05:36:26

Witaj Paulinaaa o tym czy będziesz miała operacje decyduje lekarz i z reguły nie na podstawie opisu rezonansu , lekarz ogląda obraz który bardzo często nie jest adekwatny do opisu więc to pytanie raczej nie do nas my możemy podpowiedzieć jedynie abyś zadbała o to by to skonsultować z innymi lekarzami takimi jak neurolog ,rehabilitant drugi neurochirurg . Wszystko to po to aby mieć pełen obraz dla siebie oraz decyzji którą będziesz musiała podjąć . Do lipca masz nie wiele czasu ale może pomoże na twoje dolegliwości DYPLOMOWANY TERAPEUTA MANUALNY . Warto też zmienić swoje nawyki do których przyzwyczajamy się latami tak jak schylanie siedzenie nawet chodzenie . Pozdrawiam
ks Janusz
Forumowicz
27-06-2012, 06:01:07

buraczek 2012-06-26 17:49:15 Raf co się stało? Boli cię coś więcej niż wcześniej? czy tylko straciłeś cierpliwość do tego co pozostało?
Nic więcej tzn głowa , bark, ręka, noga, mózg,nos mnie nie boli.
Mam ino tylko ten problem co pisałem z bólem między łopatką a kręgosłupem.
Rehabilitant u którego byłem nie chciał tego powiedzieć na 100% ale jakby wykluczał to od naszych problemów bo ja mam ból punktowy tzn w 1 miejscu a wg jego wiedzy gdyby pochodziło to od dysków,nerwów to ból promieniował by dalej.
Bardziej stawia na stany napięciowe i niestety 31 letnia wadę postawy ...
Jeszcze odnośnie tego rehabilitanta po 45min wywiadzie i zlokalizowaniu tego bolącego punktu powiedział mi co tamtędy idzie i zaczął delikatnie dotykac schodząc powoli pod łopatka do żeber , powiem wam takie miejsca trafiał że tak bolało i mówiłem basta bo padałem na ryj z bólu chociaż leżałem.
Z lewej strony mnie te miejsca nie bolały.

USG barku też nie wykazało cieśni ani innych patologii. Na razie mam wersję, że coś gdzieś mnie drażni ale może to być wszędzie na linii od kręgosłupa szyjnego aż po splot ramienny. Do obserwacji.
USG barku można takie coś zrobić i co na tym widać??Można stwierdzić czy np: nie mam jakiegoś stanu zapalnego mięśnia jakiegoś tam albo coś??
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Forumowicz
27-06-2012, 06:07:23

zanzibar 2012-06-27 07:36:26 Witaj Paulinaaa o tym czy będziesz miała operacje decyduje lekarz Pozdrawiam
No i po co ludzi w błąd wprowadzasz ?? Lekarz to decyzje juz podjął to Ty będziesz musiała zadecydować
Pozdro
Po blisko miesiącu posuchy wróciłem i będę was nękał swoim wisielczym humorem niczym "Gina"
Forumowicz
27-06-2012, 06:56:13

No i po co ludzi w błąd wprowadzasz ?? Lekarz to decyzje juz podjął to Ty będziesz musiała zadecydować
Pozdro
Po blisko miesiącu posuchy wróciłem i będę was nękał swoim wisielczym humorem niczym "Gina"
Przykro mi że nie umiesz czytać z zrozumieniem
Humor wisielczy ? A może linkę u mnie na składzie pełno
Pozdo
ks Janusz
Forumowicz
27-06-2012, 07:00:00

no i wcięło mój tekst !!!!
Raf widzę że i problemy z czytaniem nastąpiły i zrozumienie Tekstu > Kiepsko z Tobą
Wisielczy Humor ? A może linkę u mnie na składzie dużo rożne rozmiary
ks Janusz
Forumowicz
27-06-2012, 07:22:07

no na reszcie piszesz konkretnie fi 5mm powinna wystarczyć

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: