Do Alicjamax : moja Mama lubiła jak Jej wymaczałam nogi w ciepłej wodzie, później szorowałam ręcznikiem, a na koniec, kiedy skóra była jeszcze ciepła wcierałam wazelinę lub oliwkę, starałam się robić tak w miarę możliwości z całym ciałem. Moim zdaniem jest to spowodowane tym, że nasze Śpioszki nie myją się codziennie tak jak my, nie drapią się jak coś ich zaswędzi, a wiadomo, że dla zdrowego człowieka skóra normalnie się złuszcza podczas pielęgnacji, dlatego nie możemy o tym zapominać !!
pozdrawiam..
u Mamy bez zmian - otwiera oczy, wzrok jakby był bardziej "obecny", dzisiaj troszkę poruszyła ramieniem całym - ale było to takie nagłe szarpnięcie jakby ze złości i tyle... nic więcej ...
macie może informacje o tym ośrodku opiekuńczym w Toruniu? chodzi mi czy zapisuje się tam w jakąś kolejkę? jakie są opłaty? itd... przepraszam, jeśli coś pisaliście już o tym na forum, ale nie mam chwilowo sił czytać wszystkiego od początku.
Lekarz stwierdził wczoraj, że jak Mama zacznie sama oddychać to przewiozą Ją na zwykły oddział, bo "tu już się nie da nic zrobić" ....
Pozdrowienia Wszystkim, jestem z Wami... :***[addsig]
Mulatka Białystok