Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
19-11-2009, 20:14:08

Gosiu, mnie orzecznik przejrzał, prześwietlił, podotykał, rozebrał i.....widocznie uznał, że nie wyglądam najlepiej skoro wystąpił z wnioskiem o prewencję rentową ale za to do jakiego ośrodka!!!!!! To chyba skierowanie do SPA......
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
Forumowiczka
19-11-2009, 23:22:29

Reantko, Ty jesteś nocna Sówka ,moze jeszcze zajrzysz
O której masz jutro neuro....?
Ja dziś pocałowałam klamkę .Nie podłam w rejestracji zmienionego numeru telefonu i panie z rejestracji prózno usiłowały m,nie uprzedzić ,że pani dokotr nie będzie .
Będę równeż jutro u dr. M.
No Renatko ,chyba trafiłaś na Mikołajki w ZUSie

Znając realia zachowań części kuracjuszy prewencyjnych należy się jednak oabwiać ,że ten ośrodek na dłuższą metę nie przedłuży umowy .

Spineczko CKiR ma umowę z NFZ .Korzystam z ich usług ,bardzo dobry poziom terapii indywidupanje.Dosyć długi termin oczekiwania na konsultację w normalnym trybie.
USG dr.Piotr Godek Polecany przez Twojego prowadzącego ortopedę

Małgosiu W.- blisko , coraz bliżej .Oszczędzaj się na maxa , zbieraj siły na 5.12.

Gosiu ,Twój Bodygard wydaje się super towarzyski i zapewne dołoży starń ,zebyś i Ty mogla się w tej materii spełnić
Tylko co z tą godziną bo nadal pozostaje nieustalona?
Początkująca
19-11-2009, 23:29:15

Renatko
Zajrzałam na link tego sanatotium i jestem pod wrażeniem. Nie sądziłam, że ZUS wysyła do takich luksusów. Może to jednak specjalny prezent od mikołaja ... Czy Ty wykorzystałaś już 6 m-cy zwolnienia, bo nie bardzo rozumiem, dlaczego ZUS Ciebie wysyła, skoro się nie starałaś? Nie mam doświadczenia w tych sprawach, ale pewnie niedługo nadrobię swoje zaległości. Może szkoda żebyś zrezygnowała z takiego SPA, ale Ty najlepiej wiesz czy czujesz się na siłach.

Ada
Co u Ciebie? Jak czuje się mąż? Wracasz do pracy?

Janusz
Cieszę się, że Twoja Szyjka nie musi być znowu cięta.

Osia
Wiem jak się czujesz, bo ja też wracam z pracy wykończona i muszę się koniecznie położyć, zeby wieczorem jakoś funkcjonować.
Dorota
Wtajemniczona
20-11-2009, 00:37:21

Zosiu, ja wiedziałam, że w czwartek nie ma dr M., bo sama mi mówiła. Jadę jutro na ok. 10, ale będę wcześniej i jak zwykle powiem, że jestem na 9.30

Faktycznie ten ośrodek ZUS wyznaczył mi na Mikołajki

Dorotko, jestem na zwolnieniu 3 m-ce, a ZUS sam mi zaproponował, o nic się nie starałam...może dlatego, że na weryfikacji zwolnienia musiałam się rozebrać, a Spinka nie i dlatego musi starać się sama o sanatorium ))))

Szkoda byłoby rezygnować, ale jeśli dr M. i dr Wilk potwierdzą mielopatię, to nie wiem, czy wolno mi będzie jechać, a powiem szczerze,że chętnie odpoczęłabym wreszcie od problemów domowych...tata po 2 chemii czuje się nieźle, więc spokojnie mogłabym jechać...chociaż mam wrażenie, że w domu sobie beze mnie nie poradzą
Mąż i dzieci zadowoleni, bo odpoczęliby ode mnie...starsza córka marudzi, że mama ciągle w domu))takie życie...
Wszystko zależy od konsultacji neurologa i neurochirurga...
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
Wtajemniczona
20-11-2009, 00:40:30

Ale z drugiej strony, wyjazd to wydatki...
Trzeba zmienić garderobę, kupić wystrzałowe ciuchy...bo jak iść na wieczorek zapoznawczy w takim ośrodku, jak nie w sukni balowej???))))))
Idę spać, bo zaśpię do lekarza
Forumowiczka
20-11-2009, 08:45:41

Jeszcze raz dziękuję bardzo wszystkim za kontakty do magicznych miejsc rehabilitacji i doktorów czarodziejów

osia.1307 2009-11-19 18:49:44
Spineczko,
Słyszałam, że dowiedziałaś się o ulubionym zapachu. Czy mogłabyś podać nazwę i firmę?
Pozdrawiam Osia.

Osiu, wysłałam do Ciebie e-mail, odebrałaś?
gość
20-11-2009, 17:01:35

Witam Wszystkich,
Wreszcie znalazłam forum dotyczące operacji kręgosłupa szyjnego :) Jednak wątek ma już tyle stron, że nie da się tego wszystkiego przeczytać.
Otóż, jestem po operacji - wstawienie implantu - odcinek C5-C6. Chciałabym się dowiedzieć jak długo jest się na zwolnieniu, co z rehabilitacją, kiedy wrócę do pracy, czy powinnam jeszcze coś wiedzieć ważnego..... ?!?!? Jak z ZUS-em, czy muszę mieć jakieś badania kontrolne ? Wiem, że pytania są ogólne, ale nawet nie wiem o co pytać Jeśli macie jakieś rady to bardzo proszę o informację.
Pozdrawiam,
Monia
gość
20-11-2009, 17:51:45

niestety nie mam odpowiedzi bo dopiero szykuje sie na operacje ale w zwiazku z tym mam pytania: gdzie mialas robiona operacje (ew. przez jakiego lekarza) i jaki implant ci wstawili (ruchomy czy nie)?

pozdrawiam,'
helena
gość
20-11-2009, 18:37:18

Helena,
Operację miałam robioną w Wa-wie w szpitalu na Szaserów. Mam nie ruchomy implant. Lekarz prowadzący najpierw rozmawiał ze mną na temat wstawienia ruchomego.Jednak przed samą operacją zmienił decyzję ponieważ zdażyła się sytuacja (miesiąc przed moją operacją), że ruchomy się "rozleciał" u jednego pacjenta. Ta firma wycofała implanty, ale mój lekarz powiedział, że na swoich pacjentach nie będzie eksperymentował i wstawił mi sztywny.
gość
20-11-2009, 18:37:40

Helena,
Operację miałam robioną w Wa-wie w szpitalu na Szaserów. Mam nie ruchomy implant. Lekarz prowadzący najpierw rozmawiał ze mną na temat wstawienia ruchomego.Jednak przed samą operacją zmienił decyzję ponieważ zdażyła się sytuacja (miesiąc przed moją operacją), że ruchomy się "rozleciał" u jednego pacjenta. Ta firma wycofała implanty, ale mój lekarz powiedział, że na swoich pacjentach nie będzie eksperymentował i wstawił mi sztywny.
Monia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Reklama: