Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
04-01-2023, 15:27:22

Do gościa
Nie sądzę aby podczas snu mogły przesunąć się implanty , bo ta konstrukcja musi być wytrzymała i nie jest z papieru co innego nagły wstrząs albo upadek ale podczas snu to raczej nie 😊
Wiem że bardzo się boisz i to normalne ja też się boję ale zobaczysz za jakiś czas zaczniesz się oswajać z nową sytuacją i funkcjonować normalnie pewnie z ograniczeniami ale bez bóli ,drętwienie i zawrót.
Ja przynajmniej mam nadzieję że tak będzie i staram się być optymistką😊
gość
04-01-2023, 16:09:22

Boję się że znów wpadnę w nerwicę. Prawie rok temu też przechodziłam depresję będąc pół roku na zwolnieniu. Objawy takie same jak wtedy. Zaburzenia równowagi, strach przed wyjściem z domu, problemy z ciśnieniem itp. Przeszło po powrocie do pracy.
Początkująca
04-01-2023, 19:21:26

Rozumiem że jest tobie ciężko ale staraj się myśleć pozytywnie ,nie zagłębiaj się w problemach.
Wykorzystaj ten czas dla siebie :książki, filmy i relaks jeszcze trochę i dojdą spacery ,zakupy DAJ SOBIE CZAS jak dostaniesz już zielone światło to wyjedź na rehabilitację.
Ja nie miałam depresji albo o tym nie wiem bo zawsze starałam się być silna nie pokazywałam nikomu że bardzo źle się czuję wiedział tylko mąż I syn i to oni skłonili mnie do decyzji o operacji, którą odkładałam 4 lata Stopniowo wycofując się z życia bo nie dawałam rady funkcjonować.
Zrezygnowałam z pracy , wakacji, roweru tańca który kocham ja leżałam i cierpiałam ale wiem że musi być lepiej nie rozkminiam co może się okazać za jakiś czas .
Bądź silna dla siebie i bliskich a na pracę przyjdzie czas 😊
gość
05-01-2023, 09:52:30

Staram się. Odpoczywam bo i robić nic nie mogę. Po nocy jestem do niczego. Wszystko sztywne. Wieczorem jest lepiej ale znów muszę iść spać i tak w kółko. Czekam aż to minie i budzę się z nadzieją że dziś będzie lepiej.
Forumowiczka
05-01-2023, 09:53:05

Dziękuję Wam za opis. Ja śpię na poduszce ortopedycznej chyba od 5 lat. Bez niej się nigdzie nie ruszam. Nawet jak szłam na operację ręki do szpitala to ją ze sobą zatachałam😃 bo bez niej nie dałabym rady ułożyć się właściwie aby ręce mi nie dretwiały. Ja muszę uwinąć się bez brania zasiłku tech.bo u mnie zaraz chcą zwolnić taką osobę i tak naprawdę muszę zmieścić się w 182 dniach. U mnie neurochirurg powiedział, że będę miała pionowe cięcie bo są 4 poziomy do zobaczenia i będzie się zastanawiać bo mam dwa poziomy implantacji potem jest poziom zdrowy a następnie znowu poziom do implantu i nie można tego wszystkiego usztywnić bo jest pomiędzy nimi zdrowy poziom.
Mam pytanko do Was co do podnoszenia się z łóżka jak wówczas odczuwacie szyję - czy jest ból? Pamiętam jak jedna osoba z forum opisywała, że musiała podtrzymywać rękami bo taki ból miała i niemożność utrzymania jej na karku?🤗
Mojra
Forumowiczka
05-01-2023, 09:56:52

Miało być zasiłku tech. zamiast tech😉
Mojra
Początkująca
05-01-2023, 12:17:03

Mojra44
oczywiście życzę tobie abyś zaraz mogła wrócić do pracy, choć patrząc jakimi etapami dochodziłam do sił( a zaznaczam że należę do osób twardych)i nadal nie czuję się w pełni sił to myślę że jestem to mało realne
Choć oczywiście znajdą się wyjątki i mam nadzieję że ty nim będziesz .
Ja miałam rozległy zabieg (słowa operatora )
Może dlatego idzie mi wolniej .
Teraz czekam za zielonym światłem na rehabilitację i chcę składać wniosek ,bo wertowałam forum i wszyscy wypowiedzieli się jednogłośnie że jest to niezbędny element
W dojściu do zdrowia i sprawności a skoro zdecydowałam się na operację to zrobię wszystko aby wrócić do zdrowia i sił🙂
Początkująca
05-01-2023, 12:25:45

Do gościa
Jasne że będzie lepiej😁 ale jak już pisałam na wszystko potrzebny jest czas a u ciebie minęły raptem dwa tygodnie.
Patrząc na to jaka to poważna ingerencja w organizm i z czym musi sobie poradzić to naprawdę nie ma się co dziwić że jesteś sztywna i obolała
Chciałam wstawić zdjęcie jak wyglądała moja blizna po operacji ale jestem gamoń i nie umiem🤭
Forumowiczka
05-01-2023, 22:58:06

Mam pytanko do Was co do podnoszenia się z łóżka jak wówczas odczuwacie szyję - czy jest ból? Pamiętam jak jedna osoba z forum opisywała, że musiała podtrzymywać rękami bo taki ból miała i niemożność utrzymania jej na karku?🤗33
Mojra
Początkująca
06-01-2023, 08:28:26

Jeśli chodzi o podnoszenie z łóżka to faktycznie na początku jest dość bolesne i trudne, trzeba wypracować plan ja kładłam się na boku opuszczałam nogi następnie podnierałam się na łokciu i podnosiłam ale w
Pierwszych dniach a nawet tygodniach jest to dość bolesne.
Do dziś rano budzę się jak robokop sztywna i obolała mimo że mam poduszkę ortopedyczną i odpowiedni materac .
Minęły dwa miesiące a są dni że czuję ogólny spadek mocy a gardło rozpycha coś w środki poczym ból zaczyna schodzić do klatki piersiowej .
Jak będę na wizycie to zapytam lekarza czy to normalne choć sądzę że tak bo są dni że za dużo sobie pozwalam i pewnie to jakieś skutki 😉

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: