Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
12-07-2019, 14:30:18

kawo - mozesz sobie obejrzec na necie filmik Iwony Guzowskiej pol roku po operacji😁 cieszy sie na nim ze moze juz biegac😁 wiec mam nadzieje ze i my tak bedziemy mogli👍 Aga
gość
12-07-2019, 15:04:47

Aga czy miałaś zabieg od przodu od szyi ?
Forumowicz
12-07-2019, 15:17:21

Gość 2019-07-12 16:30:18
kawo - mozesz sobie obejrzec na necie filmik Iwony Guzowskiej pol roku po operacji😁 cieszy sie na nim ze moze juz biegac😁 wiec mam nadzieje ze i my tak bedziemy mogli👍 Aga
Inaczej nie może być.
gość
12-07-2019, 17:53:47

Witajcie ,mnie też czeka zabieg cholernie się boję ale na prywatne leczenie mnie nie stać....Życzę wam zdrówka.
gość
12-07-2019, 19:07:08

Ja tez wszystkim
zycze zdrowka tak, mialam z przodu szyi . Spore to ciecie, troche na ukos ale ladnie sie goi. Blizna sie nie przejmuje , moze nawet zostac, jakos zupelnie mnie to nie rusza 🤔Byleby operacja przyniosla efekt 😁 Kazdy sie boi przed operacja niestety ale powiklania takie powazniejsze sa bardzo rzadkie . Mysle ze nie jest najwazniejsze to czy prywatnie czy NFZ tylko dobry neuro ktory operacje robi. Ostatni neuro u ktorego bylam (a nie byl to ten co mnie finalnie operowal) powiedzial ze ta operacja jest bardzo prosta i nie ma sie czego bac 😁😁 Aga
gość
12-07-2019, 21:05:06

Nie pamietam by byl ktos na forum po operacji z ruchomym implantem ale podobno by go miec nie mozna miec zbyt duzych zwyrodnien
gość
12-07-2019, 21:42:11

Witam tu spondyloza... ciekawie zrobilo sie na forum . mam jednak ostatnio dziwne objawy budzac sie rano dzis czuje lekki bezwlad ciala... trwa to chwile I mija... nie wiem co sie dzieje jakis ucisk na nerwy.moze to, ze spie na lewym boku. Nie jest to nic milego ktos z panstwa mial cos takiego? Oby jutro rano sie to nie powtorzylo... boje sie isc spac...
gość
12-07-2019, 22:14:06

Nadmienie, ze nie biore lekow... ani na bol, ani takie na rozluznienie miesni... czasmi na bol glowy ale tylko jak nie moge wytrzymac
gość
13-07-2019, 00:01:56

Kawo możesz przypomnieć jakie miałeś zmiany szyji? Że masz aż trzy poziomy zrobione ? Proszę Cię bo zmagał się również z z zaawansowaną wielopoziomowa dyskopatia szyjna ...8
Forumowicz
13-07-2019, 06:51:00

Gość 2019-07-13 02:01:56
Kawo możesz przypomnieć jakie miałeś zmiany szyji? Że masz aż trzy poziomy zrobione ? Proszę Cię bo zmagał się również z z zaawansowaną wielopoziomowa dyskopatia szyjna ...8
Chciałem zamieścić skan ale się nie mieści (mimo zmniejszenia).
Podaj adres email to prześlę (bez danych osobowych)
PS
W pierwszej wersji miałem mieć robione 4 poziomy. Po konsultacjach - pozostał wybór : dwie operacje w odstępie pół roku lub jedna rozszerzona na 3 poziomy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
Reklama: