Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
09-07-2019, 19:31:14

moze leki dzialaly? G.
gość
09-07-2019, 19:55:50

Tez prawda... albo Kawo zbyt szybko chciales wrocic do starego rytmu zycia zamiast spasowac... przyznaj
Wtajemniczona
09-07-2019, 20:46:47

Witam wszystkie szyjki.
Zaglądam tu prawie codziennie, ale dopiero dziś się odzywam. Zleciało już dwa miesiące od mojej operacji i powiem Wam że nie jest źle w tym operowanym odcinku, za to nie da zapomnieć o sobie lędźwiowy i barki.
Wczoraj rozpoczęłam rehabilitację mam laser, magnetronik, wirówkę na ręce i ćwiczenia-linki i taki kołowrotek. Chyba po tych linkach to jakoś kiepsko, bo boli mnie pod i między łopatkami, ale zastało się to pomimo tego, że wcześniej łapkami machałam w/g zaleceń pooperacyjnych. Pani doktor zleciła jeszcze ćwiczenia manualne (no śmiech na sali na takie zabiegi, obierając ziemniaki mam lepsze ćwiczenia) ale dogadałam się z rehab. że lepiej na zdrowie mi wyjdzie jak na rowerze popedałuję, tym bardziej, że u nas leje i wieje więc na spacerki nie chce się chodzić.
Kawo, od kiedy Ty się rehabilitujesz? jestem trochę zdziwiona, że już, bo mi w zaleceniach wpisali że przez 4 tygodnie nie zaleca się zabiegów fizykalnych a ćwiczenia 4-6 tygodni to te przez szpital wskazane, ale i tak trochę wiecej robiłam sama.
Kawo, samochodem już jeździsz? Bo dla mnie to był wyznacznik odzyskania samodieśzielności.
Pozdrawiam i dajcie znać czy u Was gdzieś lato widać.
Forumowicz
10-07-2019, 10:21:19

Odpowiadając dla Gościa.
Tak chyba za wcześnie rozpocząłem normalne życie, choć nic takiego szczególnego nie robię. Po prostu zachowuję się tak jakby nie było żadnego zabiegu.
Lucy0402.
Rehabilitację rozpocząłem prawie 4 tyg. po zabiegu i zalecił mi ją lekarz rehabilitant do którego skierowanie otrzymałem gdy o operacji nawet nie myślałem. Po prostu tak się zbiegło z terminem.
Skierowanie było ważne więc aby miejsce "nie uciekło" skorzystałem z okazji. Jutro jadę na pierwszą wizytę kontrolną pooperacyjną więc zapewne jakieś ćwiczenia-zabiegi otrzymam (skorzystam lub nie ).
Samochodem jeżdżę sporadycznie, jadę tylko na rehabilitację 5 km, raz byłem trochę dalej tj. 30 km w jedną stronę. Neurochirurg powiedział mi, że mogę jeździć "wolnym samochodem".
Dam znać jak przebiegła wizyta kontrolna. .
gość
11-07-2019, 09:30:58

szyjki, czy te bóle są klujące, piekące?
gość
11-07-2019, 10:16:09

kawo - mam prawie tak samo . Przed operacja tylko z prawa strona bylo cos nie tak a lewa 100 procent zdrowa. Operacje mialam 4 tygodnie temu i bezposrednio po masakryczna rwa barkowa lewa strona ! prawa nic.. Po kilku dniach przeszlo ale do dzis mam takie pobolewania pod lewa lopatka z tym, ze nie wymaga tabletki. Ogolnie czuje troche sztywna szyje no i kark i plecy a czasami lekkie mrowienia do bicepsow, ciezko to okreslic. Mialam opetowane dwa poziomy implanty ruchome. Dzis zaczynam rehab i moze po tym wszystko sie uspokoi. Pozdrawiam Aga
gość
11-07-2019, 12:52:58

Gość, powiedz gdzie miałaś i u kogo zabieg z zastosowaniem ruchomych implantów? Jestem na etapie decyzji, stąd moje zapytanie.
Forumowicz
11-07-2019, 14:23:54

Jestem juz po wizycie. Pan dr zapytał ie o zdrowie, o samopoczucie, o potencjalne dolegliwości.
Powiedział, że te objawy co mam to normalna przypadłość po takim zabiegu. Powiedział również, że mój czas do pełnej sprawności to od pół do roku czasu.
Przepisał maść na blizny, tabl. przeciwbólowe i tabl. rozluźniające mięśnie.
Następna kontrola - nie potrzebna. Zajęcia rehabilitacyjne - nie potrzebne. Dobre myśli - wskazane.
gość
11-07-2019, 15:55:56

Ja jestem po operacji 3.5 tygodnia i mam po jednej stronie głowy takie dziwne bóle pod potylica czasami za okiem nie cały czas. Ale tak momentami coś pulsuje. I jak położę się na plecach to ucisk w głowie jest większy. Przed operacja nie miałam bólu głowy. Czy takie bóle u was występują.
gość
11-07-2019, 17:43:41

Witam serdecznie wszystkich
kawo no proszę nic Ci nie dolega następna wizyta nie potrzebna , czyli ozdrowiałeś .
Tabletki i maść wyleczy do końca , teraz tylko czekać do roku czasu na poprawę przypadłości po operacji ,i oby nic się nie działo i nie bolało .Ciekawa jestem co mi powie lekarz w sierpniu na kontroli .
kawo a miałeś jakieś badania kontrolne robione ,prześwietlenie ,rezonans ,czy byłeś badany przez lekarza pod względem bólu kręgosłupa ?. Rozmawiałam ze znajomą ona też jest po operacji kręgosłupa szyjnego i na kontroli lekarz jej wpisał skierowanie na rezonans magnetyczny ,badał ją pod względem wysiłku i wyginaniu się szyjki i kazał pokazać się jeszcze z wynikami rezonansu .
kawo czyli u Ciebie leczenie zakończone ?
Życzę dużo zdrówka i mało bólu .😉

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: