Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
30-12-2016, 20:36:54

Na razie cieszę się że nie ma mielopati , ale chyba tak zrobię jak mówisz , poszukam neurochirurga który się na tym zna i dam mu do obejrzenia obie płytki i zobaczę .Bo trochę się obawiam że może w szpitalu się nie przyłożyli do odczytu .Ten bez kontrastu był robiony prywatnie .Jestem z dolnośląskiego.
Forumowicz
06-01-2017, 08:00:26

Dobry dzionek dla peryskopkow no i dnia bez bólu życzę.U mnie to juz 5 rok idzie po operacji.Jak na razie to sam kregosłup daje rade dwa poziomy szyjnego zrobione.Lędzwiowy 4 poziomy trafione.12 kg zjechalem w dół no i zobaczę co dalej. Dla wszystkich zdjecia z wyspy.
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
gość
09-01-2017, 22:13:13

Jeśli chodzi o pustkowo to przed wyjazdem sprawdź http://pustkowo-nad-morzem.pl tutaj jest dużo przydatnych informacji. Ja byłem w wakacje w Pustkowie i mega !
Forumowicz
14-01-2017, 08:48:47

No i zawiało chłodem tak też bywa .Zaglądam bo dałem słowo ,że będę zagładał choć w szyjnym wszystko gra od listopada 2012.Tak więc jak na razie wszystko gra jak najlepiej.Pozdrawiam tych przed ,po i w trakcie tej JAZDY,a i tych co czytają Piotr M. Faktycznie sporo osób zaczeło zagłądać na fejsa-tam problem , że wszyscy i wszystko no i zarazem nic.......takie mam odczucia.Forum dawało rade mysłe,że coś się zmieni.Pozdrawiam WETERANÓW........
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
14-01-2017, 08:53:19

Tradycyjnie wyspa.......wiatrów.......
gość
14-01-2017, 14:27:40

Mam wrażenie, że wszyscy uciekli na FB - a tutaj było tak fajnie, tak ,,swojsko''. Na FB jest beznadziejnie! Piort jak zwykle fajne Twoje zdjęcia. No, i dobrze, że u Ciebie dobrze
Początkujący
14-01-2017, 23:42:14

Dobrze Piotrze ze u Ciebie ok, forum rzeczywiscie zamarlo a na fejsie jak to na fejsie kon jaki jest kazdy widzi;)
u mnie szyja w miare ok, chociaz nie idealnie, to juz 2 i pol roku po, walcze z ledzwiowym na razie
pozdrawiam
Grzegorz
Forumowicz
15-01-2017, 10:09:10

Witam Miło czytać was.Znaczy ,że jeszcze ktoś czyta.zdjecia coby poprawić nastawienie.Grzegorz napisz co dzialasz z lędzwiowym bo i u mnie jest zapewne podobnie.pozdrawiam
gość
15-01-2017, 15:46:57

Piotr ja z innej beczki.... na FB pisała dziewczyna o zabiegu termolezji . miała mieć robiony 29 grudnia. Nie znalazłam jej posta a obiecała,że napisze czy zauważyłeś może jej wpis? Fakt od kiedy jest stronka na FB rzadko tu zaglądam....starych znajomych już nie widzę... pewnie czują się dobrze i nie piszą..
gość
15-01-2017, 18:47:49

Witam Wszystkich Serdecznie!!! Mam na imię Asia 33 l . Uprawiam fitness od 5 lat. po jednym z treningów moje życie się złamało na pól....
Oto mój wynik MR
Zniesiona fizjologiczna krzywizna kręgosłupa szyjnego lordoza.
Obniżenie i zmniejszenie uwodnienia krążków C2/C3, C3/C4 i mniej na C4/C5 oraz C5/C6. Drobne zaostrzenia zwyrodnieniowe na krawędziach trzonów kręgów w ich otoczeniu. Trzony kręgów o zachowanej wysokości.
C2/C3 krazek m-k z tendencja do uwypuklania, modeluje więzadło podłużne tylne.
C3/C4,C4/C5 i C5/C6 tylne, posrodkowe protruzje krazków m-k wyraznie przewezaja przednia rezerwe płynowa oraz przemieszczaja i uciskaja worek oponowy. RDZEN SZYJNY NA C3/C4 I C4/C5 DYSKRETNIE SPLASZCZONY, poza tymbez cech kompresji struktur nerwowych.
C6/C7 niewielka tylna posrodkowa wypuklina krążka m-k nieznacznie redukuje przednia rezerwę pływowa i modelują worek oponowy, bez cech ucisku struktur nerwowych,.
C7/Th1 krążek m-k z tendencja do uwypuklania, modeluje więzadło podłużne tylne.
Poza tym kanał kręgowy w odcinku szyjnym kręgosłupa prawidłowego kształtu i szerokości światła. Rezerwa pływowa podpajęczynówkowa zachowana.
Moje objawy :
dretwienie lewej dłoni i lewej stopy, bóle potylicy i barkow, uczucie zbyt ciezkiej glowy (max 2 h w kuchni lub przy komputerze po tym czasie musze sie polozyc), silne zwroty glowy + mdlosci....a najgorsze zaslabniecia....zauwazylam ze przy naglym skrecie glowy w lewo ale nie zawsze.
zlecono mi badania krwi (wyniki wszystkie super), badanie kardiologiczne (holter ekg, echo serca) echo ok, holter do powtorki.
Czeka mnie doppler tetnic szyjnych w czwartek, angio rezonans glowy oraz EEG.
Kardiolog nasunal mysl o tym iz moze byc tak ze zmiany w kregoslupie zwezaja swiatlo tetnicy szyjnej powodujac zaburzenia pracy serca stad zaslabniecia .
Jestem zalamana. zaslablam w sklepie, za kierownica, przy małym dziecku w domu.
Napiszcie prosze co o tym sadzicie. szukam dobrego neurochirurga z okolic Łodzi . Mój jest do wymiany. Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: