Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
14-11-2009, 22:57:42

Uwaga Zosiu Aniele i Św. Januszu oraz inne Dobre Duchy na tym forum wklepuję swój wczorajszy rezonans czekam na opinie, bo do Wilka idę dopiero 24 listopada, a drętwieję i drętwieję...
St. po operacji (niemożliwe) [...]Na obu operowanych poziomach widoczna niewielka, ale zachowana przednia i tylna rezerwa płynowa w kanale. Na poziomie c5-c6 widoczny, nieco niejednorodny, podwyższony sygnał z rdzenia kręgowego po stronie lewej, nie można wykluczyć niewielkiej mielopatii do różnicowania z artefaktami od protezy krążka. Po podaniu kontrastu w obrębie rdzenia widoczne jest jednorodne wzmocnienie kontrastowe.
Zmiany degeneracyjne (-ale ze mnie degenerat!!!) typu Modic I w trzonach kręgowych c4, c5, c6
Pozostałe tarcze międzykręgowe z cechami dehydratacji o prawidłowo zachowanej wysokości i bez wypuklin krążków międzykręgowych.

Co mnie zadziwia to fakt, ze przed operacją miałam obniżone pozostałe wysokości i dotrzonowe wypukliny modelujące worek oponowy !!! Czyżby się cofnęło???

A, jeszcze jedno w Multi-medzie w Alei Stanów Zjednoczonych 51 przyjmuje prof. Podgórski (jakby ktoś chciał konsultacji) w poniedziałki - za jedyne 180 zł (uważam, że jak na ową personę to nie jest wygórowana kwota).
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
Forumowiczka
15-11-2009, 11:23:28

Nie ma Spinki , nie ma PORANNEGO SKOWRONKA
SPINECZKO ,postram się godnie Ciebie zastąpić w ten niedzielny poranek
WSTAWAĆ ŚPIOCHY JUŻ POŁUDNIE

Renatko , moja ,,niewiedza'' zbyt uboga żeby opinować .
Mogę tylko trzymać kciuki żeby różnicowanie z artefktami nie było domysłem a jedyną słuszną tezą .
Fakt , pamiętam z grubsza Twój poprzedni wynik -nie było poziomu bez poważnych zmian .
Weź na wizytę oba wyniki do porównania i pozostaw interpretację doktorowi . Radiolodzy mają nie zawsze zbieżny ogląd z neurochirurgiem.

Ja dziś z krótką przerwą w Warszawie ,nadrabiam co się da.
Wszystkiego dobrego wszystkim SZYJKOM .
Wtajemniczona
15-11-2009, 12:01:36

Witam!!!!!!
Renatko ,życzę Ci aby to MRI było dla Ciebie pomyślne, choć dla mnie bardzo groźnie brzmią te opisy.....szczególnie mielopatia. Zrobię tak jak mówisz zapisze się a skierowanie swoją drogą muszę zdobyć.
Zastanawiam się nad powrotem do pracy.Jeżeli dostane teraz zwolnienie to już następnego chyba nie wezmę......po świętach wrócę do pracy........
Zosi myślę,że przy twoich ostatnich dolegliwościach taka praca przy maluszku nie na zdrowie Ci wyjdzie, ale wiem ,że nie możesz odmówić sobie taj przyjemności....te chwile już nie wrócą ,a wiem ,że nie darowałbyś sobie gdybyś przegapiła ten moment.
Pozdrawiam.ADA
gość
15-11-2009, 12:18:25

Renatko chociaż chciał bym zinterpretować to co Tobie napisał radiolog to nie umie i Tak jak pisze Zosia najlepiej jest zabrać z sobą te dwa wyniki a lekarz sam dokładnie obejrzy co w rzeczywistości jest lub nie. Ja jedynie co mogę zrobić to skoro już mam taką rolę na tym forum mogę jedynie pomodlić się o twoje zdrowie . Pozdrawiam Wielebny

Ada czy Ty z tą pracą to trochę nie za szybko? co nagle to po diable ja wiem że rynek pracy jet jaki jest lecz czy tylko praca jest najważniejsza?
Ado pomyśl czy ty już jakąś rehabilitację przeszłaś ? Pozdrówki Janusz
Wtajemniczona
15-11-2009, 14:49:20

Dziękuję, że próbowaliście
Siedziałam pół nocy i interpretowałam wynik w necie
podwyższony sygnał z rdzenia kręgowego, który wzmacnia się po kontraście nie wróży zbyt dobrze - czynny stan zapalny rdzenia!!!
Modic I - to zn., że coś sypie się (tak było chyba poprzednio) w szpiku kostnym

A co to do cholery (sorry Wielebny)są te artefakty??? Coś tam czytałam, ze organizm coś sobie wytworzył wokół protezy, ale co dalej??? skoro to powoduje stan zapalny rdzenia???
Najbardziej boję się , że to SM

U was też taka piękna szarobura aura???? W sumie to niedawno zwlokłam się z wyrka
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
Forumowiczka
15-11-2009, 15:30:42

hamer 2009-11-15 12:23:28 Nie ma Spinki , nie ma PORANNEGO SKOWRONKA
SPINECZKO ,postram się godnie Ciebie zastąpić w ten niedzielny poranek
WSTAWAĆ ŚPIOCHY JUŻ POŁUDNIE

Dziękuję Zosieńko , nie ma co tak długo spać.
Już jestem, wróciłam i powolutku czytam co tu naklikaliście...
gość
15-11-2009, 16:44:35

Renatko nie koniecznie artefakty to narośnięcia narośnięcia na implancie nazywają się osteofolity a Artefakt to jest po prostu implant ja na jednym z opisów rezonansu też mam napisane że artefakty przysłaniają obraz i dowiedziałem się tego od mojego neurochirurga ale wiesz interpretacja może wiele oznaczać Pozdrawiam Janusz
Początkująca
15-11-2009, 19:17:08

Melduję sie cała i zdrowa i przyznam ze troche sie bałam .W sobotę zajęcia od 16 do 21 , w sobote od 8 rano do 18 i dzisiaj to samo . Najgorsza była sobota bo dzisiaj juz tak nie odczułam . Troche mnie wyręczają młodzsze kolezanki i one robia notaki i przesyłaja e-mailem .

Renatko nie przejmuj sie na zapas i poczekaj na wizytę u lekarza bo czasem człowiek sie nakreca niepotrzebnie .Trzymam za Ciebie kciuki.

Pozdrawiam Gosieńka
Forumowiczka
15-11-2009, 22:06:41

http://pl.wikipedia.org/wiki/Artefakt_(radiologia)

Ada, narazie daję radę .Te trzy kg.SZCZĘŚCIA jestem w stanie udźwignąć mam nadzieję bez uszczerbku
Obecnie spełniam się raczej już tylko towarzysko.
Do miłego ....
gość
15-11-2009, 22:25:53

Wszystkich Was serdecznie pozdrawim.
Niech Dobry Bog będzie z Wami a Pokoj Pański i Wiara niech Was nigdy nie opuszcza.

<><><><> wybaczcie mi ale czyż to nie jest piękne :

" ..., Czego oko nie widziało i ucho nie słyszało,
i co do serca ludzkiego nie wstąpiło, to przygotował Bog tym, którzy Go miłują. "

I List Św.P do Kor.

St.Św.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: