Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
26-05-2015, 18:30:16

Ja byłem operowany w Wałbrzychu a operował mnie dr.Słowiński ordynator a wszczepili mi jakąś klatke międzytrzonowa Nanoss Cervical ,firmy Pionieer ,w sumie nic mi to nie mówi ale myślę że będzie ok jak mi to wszczepili a co do kosiarki to spalinowa jest za duża bo mam malutki trawnik tak na 15 minut koszenia
Początkująca
26-05-2015, 19:19:06

Super chłopaki,jarom, google cieszę się waszą poprawą......uważam, że faceci lepiej tolerują te zabiegi macie większe karki i masa mięśniowa robi swoje!!!!moja łabędzia, by pewnie z adaptacją miała problem::)) hi, hi... i nie szaleć z kosiarami!!!! miłego wieczoru!!!
Początkujący
26-05-2015, 20:34:33

Witam Wszystkich.
To mój pierwszy wpis na forum i od razu pytanie.
Czy możecie Państwo polecić bardzo dobrego fizjoterapeutę z Krakowa lub okolic?
Jeszcze nie jestem po operacji, ale pewno mnie to też czeka (wielopoziomowa dyskopatia szyjna, przepuklina 4mm na poz. C5-C6, wypukliny 2 mm na poz. C2-C2, C3-C4).
Dzięki forum dowiedziałem się od Państwa, że dobry fizjoterapeuta może odwlec operację (na razie tylko ból w plecach i szyi ale podobno nie ma jeszcze ucisku na nerwy (to opinia neurochirurga) - skąd więc ten ból i spięcie mięśni).
Niestety po basenie i po np. 100 pompkach też ból się pojawia, a pół roku temu nawet po 300 pompkach go nie było.
Dziękuję za każdą sugestię - nie wiem czy fizjoterapeuta to dobry pomysł skoro po ćwiczeniach (w stosunku do poprzedniego okresu niewielkich) ból się pojawia. Myślę, że wiek też się liczy - mam 60 lat.
Pozdrawiam i życzę zdrowia.
Wtajemniczona
26-05-2015, 21:32:29

Witaj Andy1,
Wreszcie ktoś z Krakowa !
Mogę Ci polecić Jacka Piechowicza. To osteopata, rehabilitant z bardzo dużym doświadczeniem, dobry diagnosta. Sama do niego chodziłam po zabiegu i do tej pory czasem korzystam. Gdybys potrzebował więcej info to pisz na priva
Pozdrawiam.
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Początkujący
27-05-2015, 14:07:56

Witaj Bety.
Dziękuję za odpowiedź.
Mam wiele pytań i jeśli pozwolisz prześlę je na priva jak tylko jakoś je ogarnę w całość, żeby Cię nie zanudzić.
Pozdrawiam.
Forumowicz
27-05-2015, 14:34:05

Sie macie PERYSKOPKI.Jarom 35 bylem po operacji zima i tak jak ty chcialem sie rozruszać i odsnieżylem samochód-odchorowalem i to bardzo.Pózniej brałem sąsiada nieroba i za piwo to robił jak i zakupy mi nosil .Dlatego z tym rozruszaniem to zaczekaj.............piotr M.
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
28-05-2015, 11:26:23

Witam, jestem studentką ostatniego roku fizjoterapii, piszę w tym roku pracę licencjacką, bradzo prosiłabym o pomoc w postaci wypełnienia ankiety przez osoby po operacji dyskopatii na dowolnym odcinku kręgosłupa. to link do ankiety: http://www.interankiety.pl/interankieta/a5dfe 22ccabe3a5eb2bc46b856903c2a
To zajmie chwilkę, w ankiecie jest tylko 30 pytań zamkniętych a mnie bardzo pomoże.
Z góry dziękuję, pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia ;)
Początkująca
28-05-2015, 11:27:54

wkradł się błąd ;) to link do ankiety: www.interankiety.pl/interankieta/a5dfe22ccabe3a5eb2bc46b856903c2a
Początkująca
28-05-2015, 12:59:48

Ankieta wypełniona . Pozdrawiam :)
Początkujący
29-05-2015, 22:50:49

Witam panstwa bardzo serdecznie... Pierw chce sie przywitac z cala spolecznoscia i zyczyc wszystkim powrotu do zdrowia badz pogratulowac juz tym ktorzy wrocili...
Pisze do was z zapytaniem w nastepujacej sprawie odnosnie wszczepienia implanta. Mieszkam obecnie w Londynie i jestem przed operacja dyskow na odcinku L5/S1 . Uprawialem wyczynowo sport za malolata i teraz problemy. Pierw mialem sciagniety ucisk na nerwy co mialo mi poprawic bole i tezyzne fizyczna, niestety tak sie nie stalo. Dzis czekam na operacje zwiazana z wymiana dyskow czy cos podobnego, stad moje dzisiejsze pytania. Z gory prosze o rozwiniete wypowiedzi ktore pozwola mi przyswoic ta wiedze. Szukalem informacji w google ale malo tego jest. Wiec tak:
- Mam miec operacje z wszczepieniem "KLATKI" lub na "KLATCE" jakos tak.
- Co to jest ta klatka i dlaczego jest gorsza niz ruchomy implant o ile wogole jest gorsza?
- Czy po tej ze klatce mozna normalnie funkcjonowac i np biegac itd?
- Czy po operacji wystepuja jakies dyskom*** np w schylaniu sie czy np obracania itd?
- Jesli chcial bym w polsce przejsc taki zabieg to czy jest on refundowany?
- Czy ruchomy implant jest refundowany w polsce jesli tak to gdzie szukac?
-Jesli nie jest refundowany to ile kosztuje taka operacja ruchomego implantu badz tez klatki?
- Jesli operacja na klatce to co to znaczy? To jest jakis sztuczny implant nieruchomy czy co?
Wybaczcie iz pytam ale moim lekarzem jest murzyn i niebardzo ufam czarnoskorym ktorzy dyplomy zdobywali w afryce. Czuje niepokoj z ta operacja i nie wiem czy jednak nie lepiej do Polski jechac.
Co polecacie w mojej sytuacji, powiem tyle ze np nie jestem w stanie ustac dluzej jak 10 min w jednej pozycji poniewaz mam bol w plecach, jestem przez to ograniczony w zyciu i zawodowo.
Pomimo iz mieszkam za granicami juz 10 lat mam nadzieje ze nie nawalilem tylu bykow w mojej polszczyznie. Bo z czasem zapominam jak sie co pisze. Z gory przepraszam.
Licze na konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam, dziekuje.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
Reklama: