Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
28-01-2014, 20:11:01

Aneta 232323 - niedawno to przerabiałem, u mnie minął miesiąc od operacji i nie żałuję, wiadomo stres to stres, ale nie warto sobie wrzucać go do głowy. Trzeba patrzeć na to jak ktoś już napisał - wykupiłaś lot samolotem to teraz musisz wejść na jego pokład. Ze swojego doświadczenia wiem że strach ma wielkie oczy, wszystko ze mnie zeszło jak byłem na oddziale i mogłem porozmawiać z takimi samymi co ja, przed i po operacji. To pomaga pozbyć się tego stresu z nią związanego. Pozdrawiam wszystkie szyjki;)
Forumowiczka
28-01-2014, 20:31:00

Beti przykro czytać że masz problemy. A implant przesunął się do przodu? w kierunku przełyku? Czy do tyłu?
Moze okostnił się już na tyle, że teraz się nie ruszy i nie trzeba będzie reoperować?
trzymam kciuki za efekty wizyty u lekarza.
Może będziesz mieć jednak inną diagnozę. Te metalowe implanty na MR są widoczne jako czarna dziura - może tylko źle odczytali obraz.
Asia
Początkująca
28-01-2014, 21:22:04

piotr19 2014-01-27 22:50:15 Pozdrawiam WSZYSTKIE PERYSKOPKI.Na zachodzie bez zmian.Dyskobolka niemam implantów ruchomych i z musu musiałem jechać samochodem w obstawie żony na 6 dzien po .niemniej miałem zapowiedziane ,że po około 14 dniach mogę jak emeryt z pomocą osoby siedzącej obok.Mam do was pytanie moja znajoma zapytala kogo bym wybrał jako operatora Sagana ze Szczecina czy Harta z Bydgoszczy chyba .Poradziłem Harta bo ma operację zwiazaną rdzeniem itp.? Pozdrawiam WSZYSTKICH.....piotr...
Myślę że, mu doskonale poradziłeś! Mnie operował prof. Harat rok temu w Bydgoszczy, miałam krytyczną stenozę ,mam zrobione trzy poziomy.Byłam na konsultacjach u najlepszych neuro praktycznie w całej Polsce, wszyscy doradzali operację na cito.Tylko nikt oprócz prof.Harata nie podjął się zoperować mnie na trzech poziomach.Jeśli w przyszłośći bedę musała operować kuperek pojadę tam jeszcze raz.Szpital ma od 2007roku certyfikat szpitala bez bólu Pozdrawiam.
Forumowicz
28-01-2014, 21:57:49

Dzieki Niematahari biłem sie z myslami co mam powiedzieć bo kobieta pyta który będzie najlepszy... poza tym pytała który najlepszy....i własnie pamiętałem o haracie od ciebie dlatego poradziłem..
Myślę że będziemy sie cieszyc życiem ale w rozsądnych dawkach....jak na dyskopatów ale rozsadnych.....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
28-01-2014, 22:40:59

Witam
Wszystkich.......... dzisiejszy dzień spędziłam na czytaniu forum bo mam zaległości tygodniowe. Ten rok nie był dla mnie łaskawy, po akcji z uchem o której pisałam.......za dwa dni znalazłam się na oddziale kardiologii. Niestety serducho odmówiło posłuszeństwa....jestem z rodziny ryzyka , więc nie udało mi się uchronić w dobie stresów mojego serca. Doszła kolejna garść leków i znów żołądek z bólem.
Czytam te wszystkie wiadomości i zastanawiam się czasami, jak to jest medycyna idzie w sprawach innowacyjnych ,technicznych, badawczych do przodu dużo się o tym mówi i czyta a ciągle mamy tyle pomyłek około operacyjnych, błędów i ludzkiego cierpienia...... Ja może nie maiłam ,aż tak poważnych kłopotów po operacji kręgosłupa i szybko (moim zdaniem )doszłam do dobrej sprawności. więc jestem pełna empatii dla waszego bólu i cierpienia....Pozdrawiam.
P.S.
Agnieszko najlepsze życzenia znów 18......ste
ADA
Forumowiczka
29-01-2014, 08:39:36

Dziękuję Kochana i wzajemnie! :)
Przecież my SIOSTRY zodiakalne, urodzone tego samego dnia :)
Czy ktoś jest w stanie odnaleźć aktualną listę spotykających się 8 marca w Warszawie?
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
gość
29-01-2014, 09:51:45

Beti Asia ma rację, ocena implantu na MRI jest utrudniona przez artefakty, ja dopóki nie zrobiłam TK niezłych rzeczy się nasłuchałam od różnych lekarzy (nie neurochirurgów), zresztą moje zdjęcie jest w galerii. Mój ruchomy też się przesunął, niestety w głąb kanału, częsć objawów nie ustąpiła nigdy po operacji...Obecnie po długiej diagnostyce dodatkowo zdiagnozowano mi zespół stawów międzykręgowych :( Na dzis tę dodatkową przypadłosć trzeba dodatkowo zoperować jesli nie dam rady żyć z bólem. Na razie podano mi sterydy jest znosnie...Proteza zrosła się a jej usunięcie to usunięcie też trzonów, więc duże obciążenie przy tak zaawansowanych zmianach i młodym wieku...Współczuję Ci bardzo...Mnie też operował dobry neuro, wybrany, miało być pięknie, jest jak jest i trzeba to zaakceptować. Trudne to...Trzymam kciuki i pamiętaj spokojnie, powoli...
Asiu trzymasz pion merytoryczny, fajnie...
Wszyscy jestescie FAJNI, POZDRAWIAM :)
Początkująca
29-01-2014, 17:11:46

Myślę że, na poziom opieki w szpitalu wojskowm wpływa też fakt ,że w Bydgoszczy jest krajowy konsultant w dziedzinie anestezjologii i intensywnej terapii
prof.dr hab.n.med. Krzysztof Kusza .Przed operacją dano mi do podpisania doukmenty że, wszystkie procedury przed operacją zostały wykonane bez bólu. Tzn. najpierw zostałam uśpiona a potem dopiero wkłuwano np.weflon .Codziennie montoruje pielęgniarka w skali od 1 do 10 poziom bólu, i lekarz zleca odpowiednie środki .Nic mnie nie bolało nawet gardło .Byłam kilkakrotnie operowana w innych szpitalach ,które nie mają tego certyfikatu szpitala bez bólu, różnica moim zdanie ogromna .Pozdrawiam wszystkie szyjki.
Początkująca
29-01-2014, 17:17:25

zember Bardzo dziękuję za słowa wsparcia!! Wszystkich pomimo pogody, cieplutko pozdrawiam
Początkująca
29-01-2014, 18:34:15

Witajcie :)
Mama po wizycie, wszystko dobrze, tylko zdrowe kręgi się trochę obruszają teraz. Mama musi iść na fizjoterapię i ćwiczyć musi coś, sama nie wiem, lekarz czy ten rehabilitant ma ją poinstruować. Lekarz zdziwiony był, że od razu nikt nie zalecił... Co lekarz to inaczej...
Pozdrawiam was gorąco :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Podejrzewam u siebie początki Parkinsona
Skończyłem 87 lat, Pewne objawy utraty sprawności są zrozumiałe. Znalazłem w sieci opis objawów wczesnego Parkinsona. Utraciłem powonienie, mój charakter pisma odpowiada opisowi symptomu Parkinsona. Nie odczuwam żadnych ubytków w sferze psychiki. Nie odczuwam problemów z pamięcią i sprawnością w prowadzeniu samochodu. Zwracam się do autorów postów na forum, .czy opisane objawy widzieli u znanych sobie osób ze stwierdzoną chorobą.
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
Reklama: