Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
12-01-2014, 13:49:45

Aniu, dzięki Twoje słowo stało się ciałemśnieg sypie jak z worka
Witam z urokliwego Witala w Gołdapi, 28 dniowy szpitalny.
Zabiegi wedle oczekiwań, dietka1000kal.pychota, towarzystwo w pokoju fajnie.
Ośrodek ładnie położony wśród lasów więc czas wolny można zagospodarować spacerami.
Miejsce godne polecenia.
Pozdrawiam cieplutko życząc cierpiącym rychłej poprawy Z.
Forumowiczka
12-01-2014, 17:22:08

Zosiu - dietka1000kal.pychota?
a co to jest? tak mało, ze trzeba się stołować samemu, czy faktycznie ustawiona dieta pod pacjentów?
Bo nazwałaś ją fantastycznie :)
---------------------------------------------------
tak czytam wasze wpisy ostatnie, szczegolnie te bolesne PO i aż nie wiadomo co odpisać.....
Przykro mi...
Zosia kiedyś opisywała jakie miała objawy po zrośnięciu się powięzi po operacji - może to jest to? Pytanie czy tylko to, czy aż to - skoro boli.
Trzymam kciuki za dobrą diagnozę
Asia
Forumowiczka
12-01-2014, 17:55:15

Asiu, dieta z wyboru własnego Ot taka próba sił kto zwycięży-łakomstwo czy zdrowy rozsądek
Te 1000kal.to baza warzywno- owocowa w postaci surowej i gotowanej w ilości bardzo obfitej plus dodatki mięsno serowe. Wszystko dobrze dosmaczone więc grzechem byłoby nie wykorzystać okazji dla gibkiej kibici
Konflikt powięziowo-mięśniowo-nerwowy, który był moim udziałem może dać popalić nie mniej niż sama dyskopatia ale przeszłam bardzo długą drogę żeby zweryfikować przyczyny i to radzę wszystkim cierpiącym po. Badać, pytać, dociekać do skutku-nie ma bólu bez przyczyny.
Ja po wczorajszej kilkugodzinnej podróży też nie czuję się najlepiej. Na co dzień jest z szyją dobrze ale jak widać trochę uciążliwości odbija się czkawką.
Od jutra działam z rehabilitantami więc mam nadzieję że zaradzą choć bardzo mi brakuje w takich stanach cudownych rąk, które leczą mojego osteopaty.
A na Suwalszczyźnie worek śniegu już się niestety rozpuścił
W Gołdapi ZUS ma zakontraktowaną prewencję i gdyby ktoś był zainteresowany takową to polecam ośrodek.
Pozdrawiam Z.
gość
12-01-2014, 19:17:16

Zosiu!Cieszę się bardzo ,że jestes zadowolona i ta dieta ,każdej z nas pewnie by się przydałaKorzystaj ze wszystkiego ,zdrowiej i wracaj do nas .Czekam na wiadomości ,daj znać co się dzieje pozdrawiam cieplutko ,u nas wieje ,życzę miłego odpoczynku
Początkująca
12-01-2014, 21:24:46

Wczoraj wybrałam się ze znajomymi do Wrocławia na spektakl w Operze Wrocławskiej ,żeby uczcić pierwszą rocznicę PO .Dieta pewnie i mnie by się przydała, ale nie będę psuć sobie doskonałego nastroju wynikającego z mojego naprawdę dobrego samopoczucia
czego i wam wszystkim serdecznie życzę.
Forumowicz
12-01-2014, 21:37:49

Witam WSZYSTKICH,Szyjka,dyskobolka--te 4 czy 6 tygodni to bardzo mały odcinek w czasie.Pamietacie by dać czasowi czas.....U mnie po kazdej kontroli to chcialem coś robić a tu nic tylko sie oszczedzac....i w 6 miesiącu konkretna rechabilitacja........i praca.Zatem dajcie sobie jeszcze trochę czasu........piotr..........Zosia to miłego..przepraszam efektywnego pobytu...czyli zdrowia.....piotr........BECIA WYTRWAŁOŚCI RAZ JESZCZ WYTRWAŁOŚCI.......
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
12-01-2014, 21:51:46

Zosieńko,
odpoczywaj zasłużenie.i delektuj sie jedzonkiem, które ktoś ugotował. odpoczynek dla duszy i ciała :):):) a śnieg może wkrótce do Ciebie dotrze, tak mówią prognozy;)
dieta 1000kcal nie taka straszna. robiłam kiedyś. ale potem przestałam i dopiero się działo:( efekt jojo jak wymalowany.
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
Początkująca
12-01-2014, 22:09:37

Witam wszystkich , jestem 4 miesiące po operacji , od jakiegoś czasudretwieja mi obie ręce ,kilka razy w ciagu dnia , wcześniej dretwiala mi jedna , miałam tez spory niedowlad przed operacja ,teraz to moze w wyniku przesunięcia i uszkodzenia implantu, nie mam pojęcia , bardzo sie denerwuje , wogole po tej całej operacji jestem rozwalona psychicznie , dobrze ,ze jesteście , jak mi zle i mam wątpliwości czytam Wasze optymistyczne wypowiedzi i sie uspokajam , pomimo swoich dolegliwości wspieracie sie wzajemnie ,podziwiam Was, pozdrawiam i dziekuje ,ze jesteście
Wtajemniczona
12-01-2014, 22:25:56

Beti41,
to forum to zjawisko. wiem na pewno:) jak mam doła to tez czytam i mi pomaga. no i to, że niektórym sie udało na 100%, innym na 95. to daje nadzieję ;)
będzie dobrze, zobaczysz. a psycha chyba nam wszystkim siada. to choroba, której nie widać. ale jak baaardzo ją czuć.
jak nasze kręgosłupy się nie wylecza zawsze możemy zrobić sobie taki:)
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
gość
12-01-2014, 22:41:00

Tak, Gołdapska dieta 1000 kal jest bardzo smaczna, ale dla mnie miała 1 minus, byłam cały czas głodna i musiałam ciągle kursować do miasteczka żeby sobie podejść konkretów. Skutkiem tej diety było u mnie 2 kg więcej. Aż strach pomyśleć co by było gdybym nie ćwiczyła
Wracając do moich dziwnych objawów to już wiem (konsultacja via e mail z doktorem), że mogą one wynikać z regeneracji nerwów i mogą być związane z lekami na odbudowę nerwów, które przyjmuję. Jedyną rzeczą która mnie troszeńkę zmartwiła jest fakt, że odczuwane przeze mnie jakby poparzenie małego palca to niestety może być neuropatia ( ale nie musi). A z tym ciężko się walczy. Na szczęście mały palec jest taki mały, że można o nim zapomnieć. Ważne jest, wg doktora, że odczuwane przeze mnie niedogodności znikają po odpoczynku i że nie
towarzyszy im ból. Tak więc jestem uspokojona.
Zosia, ty się nie martw nowy śnieg już do Ciebie
leci☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Pozdrowienia dla Wszystkich i dzięki za odpowiedzi
Pa
Zosia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: