Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
15-11-2013, 22:15:55

szyjka74
Ja mialam wczoraj zabieg. Prawa reka zuoelnie mnje nie boli. Cudne uczucie. Lewa jeszxze daje objawyDoktor wyczyscil jeden poziok, wszczepil staly implant i oczyscil dwa kanalyy m/k. Mowi, ze bardzo duzo tego bylo. Cos jeszcze jest do zrobenia.
Dzis mam bardzo slaby dzien.zrobila mi sie goracKa, probowali mnie pionizowac, dwa razy zaslablam. Wiec leze. Wersja w moim szpitaku beKolnierzowa, cwiczylam dzis z rehabilitantka.
Mampytanie do szyjek po: co oprocz lodow pomaga na bol gardla i tchawicy?nie mge przelykac i trudno sie oddycha. Siostry daja w zyle, ale dalej jest ciezko. No i ten bol barkow. Ustapi? Moj doktor wciaz operuje.jest slabo dostepny.co robiliscie z takim bolem barkow? Pozrawiam wszystkich.strach ma rzeczywiscie wielkie oczy;)
Szyjko, ja jestem trzy tygodni po operacji i podobnie jak ty miałam bóle gardła i pleców. Chyba tu większość to przechodziła. Na ból gardła najlepiej mi pomagał "Cholineks" a na ból pleców kupiłam sobie maść "Dicloziaja" i jak bardzo cie bolą to wystarczypowcierać, oczywiście samemu ciężko, ale możesz poprosić, żeby ktoś ci wtarł, na prawdę pomaga.
Teraz jeszcze czasami mnie te plecy bolą, ale to już nie jest to co było. Spróbuj może tobie również pomoże. Nie są to duże koszty, a na prawdę pomaga. Pozdrawiam. Małgosia
Początkująca
16-11-2013, 08:02:51

Basiax ją polecić mogę neurohirurga piotra jende bardzo dobry i sympatyczny, namiary są zapewne w internecie, pracuje w pomorskim centrum traumatycznym, to teraz wojewodzki i kolejowy szpital. Co to fizjoterapeuty to sama poszukuję i na forum ktoś polecał tomasza lewandowskiego z sopotu ale nie spraedzilam ns sobie. Jeżeli uda wam się znaleść dobrego fizjoterapeutę to poproszę o informację.
Mały dom ulgi w bólu sopot rehabilitacja.
operacja 10.07.13 stabilizacja międzytrzonowa c6/7
Początkujący
16-11-2013, 09:59:04

Dziękuje za szybkie odpowiedzi.
Szczerze to teraz nogi mi bardziej dokuczają niż ręce i to mnie martwi.
Czy stosowaliście jakieś kolageny, glukozaminy w swojej diecie ? Jeśli tak to mozecie jakieś doradzić? Ja stosuje do picia glukozamine Flexit Drink i nawet nieźle działa, ale ostatnio usłyszałem o kolagenie i mam zamiar kupić jakiś.
gość
16-11-2013, 10:35:47

Witam :) ja łykam glukozaminę,podobno dobrze robi na stawy, co to jest ten FLEXIT DRINK ? Myslę że suplementy można stosować ale czytać składniki i nie przedobrzyć :)
gość
16-11-2013, 10:38:45

szyjko74-dzień po operacji i prawie żadnych bóli, i do tego piszesz na komputerze :) noooo to gratuluje sukcesu, oby tak dalej ;)
Początkujący
16-11-2013, 15:38:43

Flexit drink jest glukozaminą przeznaczoną dla sportowców firmy Nutrend. Ja tam żadnym sportowcem nie jestem ale brałem kiedyś przez dwa miesiące i stawy jakby mniej mi "strzelały". Jest to proszek do robienia zawiesiny. Pije się przez dwa miesiące a pózniej przerwa. Ale znajoma masażystka mówiła mi że stosowała też kolagen i pomógł jej. Byłem w aptece i wybór kolagenów jest b. duży, ale może ktoś już stosował jakiś?
Wtajemniczona
16-11-2013, 16:51:50

Anaku, dziekuję za tak szybką odpowiedź, jeśli koleżanka znajdzie mamie dobrego fizjoterapeutę, to dam znać.
pozdrawiam
Basia
Wtajemniczona
16-11-2013, 21:42:15

dziekuje Malgosiu za rade:)
Dostalam dzis sterydy do zyl i jest o niebo lepiej. Jutro trzecia, podobno kryzysowa doba. na rtg implant siedzi cudownie centralnie. kregoslup przybral wlasciwa krzywizne.Do domu we wtorek. Jak patrze z perspektywy to sobie mysle, ze nie taki diabel straszny jak go maluja. dziekuje Wam wszystkim za wsparcie.postaram sie w miare mozliwosci byc tu i pomagac innym.dzis juz jest niezle.odszedl ten ponad czteroletni bol. teraz tylko zadbac o siebie i do przodu. dziekuje,ze jestescie:)
Forumowiczka
17-11-2013, 11:59:19

to ja też witam świeżynki PO :)
głowa do góry i teraz już tylko nie zepsuć złymi nawykami dobrej roboty.
pa
Asia
Początkująca
17-11-2013, 12:33:13

Dzieńdobry, witam wszystkich ze słonecznego Podkarpacia
Szyjko74, cieszę się, że już jest lepiej. Pamiętaj jednak, że sterydy to tylko uśmierzają ból i niedługo się skończą, więc radzę ci jednak kupić tę "Dikloziaję", bo niestety ból pleców tak szybko się nie skończy. Wiadomo, że wszystko jest do wytrzymania, ale skoro można sobie pomóc, to dlaczego z tego nie skorzystać. Jeżeli mogę jeszcze doradzić, to nie wiem, czy tam u ciebie w szpitalu mówią ci jakie ćwiczenia masz wykonywać. Powinnaś ćwiczyć ręce. Oczywiście to bardzo lekkie ćwiczenia dłoni i barków, które pomagają wzmocnić mięśnie pleców. Popytaj w szpitalu rehabilitantów, na pewno jest jakiś na oddziale. Pozdrawiam serdecznie i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Ja już byłam na wizycie kontrolnej i jak na razie wszystko goi się dobrze. Przesypiam już całą noc.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Reklama: