Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29015)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
03-08-2009, 13:02:00

Renatko z tymi rybkami to już mala przesada no dobra wiem nam wszystkim czasami odbija i dobrze tak ma być bo łatwiej jest znosić niedogodności życia które zafundował nam los . Dzisiaj byłem u mojego neurologa i zastanawiam się czy się smiać czy płakać wizyta u niego a własciwie u niej ograniczyła sie do tego że mam walczyć o szybszy termin mojej operacji aczkolwiek mnie osobiście nie spieszy się aż tak bo jak widzieliście od 2005 roku do 2007 przeszedłem cztery i chciał bym nabrać trochę sił przed następną . Dalszy ciąg był taki co potrzebuje więc wybębniłem skierowanie na masaż i następne pytanie jakie leki potrzebuje i po wizycie tak samo jest z moim lekarzem rodzinnym ogranicza sie do pytań co potrzebuje czasami mam ochotę powiedzieć że zdrowie ale czy to ma sens? Gosieńko rozumię twoją nie moc i łzy czasami warto popłakać jeśli się umie a cóż bajzel w domu można przeżyć zamykając oczy lub wsadzić głowe w ekran telewizora lub komputera nie jest to łatwe ale zastanawiam sie o co ta awantura o pościel przecież możesz to załatwić spokojem mówiąc po powrocie męża ze KOCHANIE NIE MASZ POJĘCIA JAK JA TOBIE DZIĘKUJE ŻE ZMIENIŁEŚ POSCIEL i w tedy jestem ciekawy jego reakcji po co sobie i jemu psuć nerwy Życie jest takie krótkie , musisz też pamiętać o tym że i on w tej chwili jest w innej sytuacji a ciężko jest zmienić nawyki tak jak wspominasz i nie bronię go absolutnie bo nie na tym rzecz polega . Spinko jeszcze trochę język ucieknie mi nie powiem gdzie od tych frykasów mój adres janusz-kur2@wp.pl
gość
03-08-2009, 13:15:00

Jeszcze jedno Renatko tą walizę z kosmetykami i całą szafą radził bym by znaleźć jakiegoś tragarza ewentualnie odchudzić ją do minimum kremy malowidła do malutkich pojemników a nie nosicie to w beczkach a potem szyjka boli od czego własnie od tych ciężkich torebek noszonych na jednym ramieniu i obciążonych jeszcze zakupami pomyśl .większość dyskopatów to ludzie energiczni którym praca pali sie w rękach bo jeszcze jest milion innych spraw do załatwienia i zastanawiam się ilu z was powie że jest inaczej Janusz
Forumowiczka
03-08-2009, 13:15:00

Janusz - czy Ty kręgosłup konsultujesz tylko lokalnie, u siebie w Toruniu? Jesteś pod opieką jednego neurologa / neurochirurga? Zdarzyło Ci się wyjechać gdzieś w Polską na konsultację ?
Spinka
Spinka
gość
03-08-2009, 13:22:00

Spinko gdzie ja już nie byłem u wielu neurologów i neurochirurgów nie byłem wszedzie bo i nie dal bym rady finansowo ale troche zjeździłem rehabilitacje przechodzę non stop czasami jet tak z tydzien przerwy sobie robie ale to na prawde rzadko na razie zaplanowane mam do końca listopada a i po szpitalach rehabilitacyjnych robie co sie da BY DALEJ FUNKCJONOWAĆ
Forumowiczka
03-08-2009, 13:24:00

Czy byłeś kiedykolwiek na konsultacji u dr Rafała Górskiego ?
Spinka
gość
03-08-2009, 13:34:00

Nie nie byłem u doktora Górskiego ; potem napisze Tobie o pewnym przypadku który miał miejsce zupełnie nie dawno nie da sie pisac i gotować obiadu narka
gość
03-08-2009, 14:11:00

06-06-2008 o 18:18, gość :
Emilko ! Moje problemy z kregosłupem szyjnym tak
> > naprawdę zaczęły się,a może dały znać o sobie od sierpnia 2007.Brak
> > czucia,osłabienie siły kończyny górnej,bóle karku,barku lewego ,no i
> > głowy z towarzyszacymi wymiotami,Było tak :położyłam się spać zdrowa a
> > rankiem nie mogłam głowy oderwać od poduszki.Myślałam podobnie jak
> > lekarze i wszyscy pozostali ,ze samo weszło samo wyjdzie.Wykorzystałam
> > więc najpierw urlop wypoczynkowy bo nie chciałam isc na zwolnienie.
> > Wszystkie leki,sterydy ,blokady,rehabilitacja
> > zawiodły(ibuprofen,nefopam,dicloberl,diclofenac,tolperis,meloksam,dexaven,olfen,movalis,miozepam,ketonal,tegretol).
> > Nikt nie potrafił mi pomóc
>OTO OPIS:odcin.szyjny o zniesionej lordozie w czesci
> > c3-c6,zaznaczone zmiany zwyrodnieniowe krawedzi trzonów kręgów z
> > osteofitami na przednich krawędziachc3-c4 centralna przepuklina krażka
> > modelujaca zarys wiezadła podłuznego tylnego.c4-5 lewoboczna przepuklina
> > ograniczajaca swiatło otworów. c5-c6 tylno -lewoboczna przepuklina
> > zweżająca kanał i otwór lewy.uogólniona przepuklina c6-c7 z kompresją
> > więzadła podłuznego.dehydrytacja c3-c7. Obecnie jestem prawie 3 msc. po
> > zabiegu.Zabieg miałam przeprowadzany w łodzi.Operacja polegała na
> > usunięciu przepukliny jądra miażdżystego c5-c6 i zastosowaniu implantu sztywnego signus
> > RABEA .Nadal czuję się źle,zażywam tabletki uspokajające i nasenne.Wciąz
> > zadaję sobie pytanie :czy to bóle pooperacyjne czy może te pozostałe
> > przestrzenie nadal mi dokuczają. Tak jak pisałam na forum wykorzystałam
> > już 4 msc. swiadczenia.4 czerwca stanęłam ponownie na komisję.Tym razem przyznano mi 5 msc.Otrzymałam podobnie jak Inka rehabilitację z prewencji.Teraz czekam na termin.
Pozdrawia
Witam, proponuję konsultację u specjalistów nw najlepszym Szpitalu Urazowym w Polsce - Szpital Chirurgii Urazowej w Piekarach Śląskich - kazdy oddział zajmuje się innym narzadem ruchu...właśnie leże i czekam na zabieg operacyjny lewego barku-uszkodzony stozek rotatorów... prosze wejść na strone szpitala..
Pozdrawiam Mariola
Forumowiczka
03-08-2009, 14:33:00

Człowiek się na chwilę odwróci a tu news za newsem...
Mam przeczucie, że może nam się przydać ten link:
http://mapa.szukacz.pl/

Korzystałam z niego wielokrotnie służbowo, był czas, że trzeba było koordynować szkolenia w całej Polsce. Polecam.
Spinka
Spinka
Początkująca
03-08-2009, 15:23:00

Witam i melduję się z oddziału neurochirurgii IPiN w Warszawie...jutro operacja...miał być ruchomy a będzie prawdopodobnie cage...ale BEZ KOŁNIERZA...
pzdr,
Agnieszka
airwoman
gość
03-08-2009, 15:48:00

dobrze Spinko to znowu ja przed pierwsza operacja konsultowałem sie u paru neurochirurgów nazwisk juz zbyt nie pamiętam ale na pewno było ich 3 lub 4 wszędzie ta sama śpiewka operacja no i zdecydowałem się ją wykonać w 10 wojskowym szpitalu klinicznym w Bydgoszczy operacje moje wykonywał Dr nauk medycznych Waldemar Narolski ale nie o tym chciałem pisać . w dniu 24 czerwca 2009 w nocy podczas zmiany pozycji w łóżku złapał mnie przeszywający ból od czubka głowy do nóg i ból długo sie utrzymywał ale że ja twardy jestem bunondol pod język i dotrwałem rana . Poszedłem więc do rodzinnego a ten dużo nie myślał tylko skierowanie do szpitala na neurologię tam po odsiedzeniu swojego czasu czyli 2 godzin zjawiła się pani neurolog po zbadaniu stwierdziła że może jedynie doraźnie pomóc ale wezwała na konsultację lekarza neurochirurga zrobiono mi jeszcze zdjęcia no na tą konsultacje to ja się dopiero nasiedziałem ponad3 godziny przyszedł pan doktor po patrzył na zdjęcie i mówi mi tak wie pan ja nie będę chodził po polu minowym jeśli nie ustąpi ból proszę udać się tam gdzie był pan operowany , Teraz z perspektywy wiem że miał racje bo tam mnie operowali i tam wiedzą co mi robili co mogą a co nie. i Zosia nasza kopalnia wiedzy wyklarowała mi to dokładnie . A więc już teraz było by bezsensowne latanie po lekarzach skoro życie i zdrowie powierzyło się jednemu Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: