Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
25-03-2011, 08:50:57

Witaj Jagoda,

Spotkajmy się w MULTIKINIE w Złotych Tarasach, później zastanowimy się co dalej

Prawdopodobnie przyjdzie także mój terapeuta

Jagoda, napisz do mnie:

myspine@gazeta.pl

Podam mój nr telefonu.
Forumowiczka
25-03-2011, 16:27:15

Jagoda, jak już dotrzemy do Multikina -seansu nie planujemy :)to z pewnością się rozpoznamy. Nie zdarzyło się żeby był z tym problem a bywałyśmy nieraz w sporych grupach. Szyjki są w pewien sposób charakterystyczne -dużo w nas radości

Wspominałam o swojej terapii i jej poztywnych efektach. Rozmawiałam ze swoim terapeutą o specjalistach z tego zakresu w różnych regionach kraju.

http://www.centrumleczeniabolu.pl/
to strona lekarza z Wrocławia
Do podania tego namiaru zainspirowała mnie Spinka zapowiedzią o ewentualnym spotkaniu z Jej terapeutą.
Jesteśmy pacjentkami różnych osób pracujących zbliżonymi metodami.
W przypadkach bólu przewlekłego bywa ,że jest to alternatywą z dłuższym efektem terapeutycznym niż przyjmowane leki.
Może warto dzielić się poztywnymi doświadczeniami w odpowiedzialnych rękach.
Nie mam na myśli zaniechania operacji w przypadkach kiedy jest to wskazane ale jako formę wspomagającą również po operacjach kiedy ból już nie ma takiego uzasadnienia.
Do miłego jutrzejszego spotkania
Wszystkim Szyjkom poztywnego weekendu. Z.
gość
25-03-2011, 19:51:40

Irek, czytam zachlannie twoje wpisy, zaczelam od rana czytalam 8 godz. dalej nie daje rady, wszystko sie miesza, tryskasz humorem mimo cierpiena dowcipami sypiesz jakbys w zyciu nic innego nie robil, i goralski znasz hej! i w to co tobie loto tez grales o jakies marne 40 mil peelkow, no i kto zgarnal ta kase sprzed nosa?Jestem dopiero w 2009 roku , dalsze twoje losy poznam za kilka dni , musze przewijac po 3 strony, a nie wiem co to zakladka jak radzila Halinka ale wstydze sie jej zapytac.Parafraza twojego dowcipu.
Szyjki na forum proponuja wypic za bledy chirurgow,neurologow,anestezjologow, traumatologow, rehabilitantow etc.Po naradzie orzekly- NO, TO NIEZLE SIE SCHLEJEMY! pozdro Vega
Wtajemniczona
25-03-2011, 21:03:10

Miłego weekendu bez bólu życzę wszystkim "szyjkom"
Udanego spotkania w Złotych Tarasach - liczę,że podzielicie się wrażenia mi ze spotkania.
wiesia
Wtajemniczona
25-03-2011, 21:37:42

Zosiu!
Przeglądałam pierwsze strony forum i rzeczywiście namierzyłam Twoje cenne wpisy dziękuję
Pozdrawiam
wiesia
Wtajemniczona
25-03-2011, 21:42:51

Anusia!
Kolejny raz daję Ci radę weź się za leczenie bo potem będzie za późno.
wiesia
gość
26-03-2011, 08:00:52

Witam,
Miną kolejny tydzień poszukiwań pracy. Myślę, że coś się w końcu urodzi, jestem bliski rozwiązania. W okolicach wtorku, środy będę już wiedział wszystko. Nie podam szczegółów żeby nie zapeszyć. Oczywiście, pochwalę się wszystkim gdy będę pewny na 100%.
Vega, niestety forum jest tak skonstruowane, że przebrnięcie przez całość sprawia wiele problemów, ale dla chcącego nic trudnego.

==================================

Na pustym jeszcze placu budowy brygadzista staje przed robotnikami i mówi: - Panowie rozpoczynamy i pamiętajcie: budujemy solidnie, bez fuszerki, bez wynoszenia na lewo materiałów. Budujemy najlepiej jak umiemy, bo budujemy dla siebie. - A co to będzie? - pyta się jeden z robotników. - Miejska Izba Wytrzeźwień.
=================================

Nowożeńcy w Paryżu
- Kochanie, idziemy najpierw do łóżka czy na wieżę Eiffla?
- Do łóżka skarbie. Wieża postoi zdecydowanie dłużej.
=================================

Miłego weekendu
Irek
Początkująca
26-03-2011, 14:11:19

Irku , będę trzymała za ciebie kciuki , by ci się udało, no bo w końcu kiedyś musi to dlaczego nie teraz. Z tą moja szyją to jest jakoś tak dziwnie wszystkie bóle i drętwienia mi ustąpiły , ale czuję takie ciągnięcie w szyi napisz czy coś takiego ci się zdarzało. Wczoraj byłam u ortopedy , który też się zajmuje terapią manualną , ale zupełnie inną metodą niż ten co przedtem chodziłam, bardziej jest nastawiony na wyregulowanie pracy mięśni i ich napięcia. Do tamtego kręgarza na razie nie chodzę, bo trochę za dużo już tych zabiegów, skoro dolegliwości minęły to na razie robię przerwę. ten ortopeda zalecił mi bardzo delikatne ćwiczenia to popróbuję teraz czegoś innego, tak wogóle to czuję się dobrze tylko niepokoi mnie to ciągnięcie w szyi, bo przedtem bolała mnie łopatka, bark i cała ręka, a szyja nie, ale może te ćwiczenia pomogą. Chciałam wszystkim powiedzieć, że takiego lekarza spotkałam pierwszy raz w życiu, wizyta trwała prawie 2 godziny, z czego godzinę było ćwiczeń i nauki tych ćwiczeń, a resztę tłumaczenia i rozmowy. Jeszcze się zdarzają tacy lekarze dla których najważniejszy jest pacjent , ale to już chyba wyjątki, była bardzo miło zaskoczona.Jest to lekarz, ale zajmuje się też terapią manualną i akupunkturą i łączy te metody, rezultaty opiszę po dłuższym okresie stosowania ćwiczeń, nie jest on zwolennikiem operacji na szybko , oczywiście w uzasadnionych przypadkach tak, ale przy wielu przypadkach przepuklin można uniknąć operacji poprzez manualne rozszerzenie przestrzeni międzykręgowych i systematyczne ćwiczenia.Na razie nie poddaję się i ćwiczę.
Irku głowa do góry na chorej szyi , musi się udać.Pozdrawiam wszystkich i życzę pogodnego weekendu. Dorota K.
gość
26-03-2011, 16:21:48

Dorota, miałem " ciągnięcie w szyi " idące ku głowie. Pomagał mi silny masaż robiony dwoma palcami ( wskazującym i kciukiem ) przez rehabilitanta. Obecnie moje ćwiczenia które stosuję w domu, to przy wyproście szyi odchylam głowę kilka razy do tyłu do przodu, pochylanie głowy ku lewemu barkowi i prawemu oraz skręty głowy w lewo i prawo.

Dzięki za kciuki, mam pewność że będzie ok.

Pozdro, Irek
gość
26-03-2011, 16:46:44

Hallo Irek, mam tzw byczy kark , szyi juz nie mam wszystkie dyski wypsnely sie a kregi zapadly, moja wina ze nie chodzilam do ortopedy tylko do znachorow , caly kregoslup od potylicy do nizej polozonych partii, czyli do miekkich czesci plecow kregarz mi rozwalil.Probuje robic takie cwiczenia ruchy szyja na boki, ale mi kosci pykaja, co mnie wcale nie przeraza, przeciez wiecej nie uszkodze a takie klik-klik moze pomoc.

Ladne buty ortopedyczne kupil sobie ojciec dyrektor- zamszowe?- Nie , za swoje.

Pozdrawiam Vega

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: