Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
26-11-2018, 13:10:24

Witam wszystkie szyjki
Co tam kochani u Was ,nikt się nie odzywa .
Jak się czujecie ?
U mnie dziś dziwne uczucie z tyłu szyji ,czuję jakby coś mnie uciskało ,może źle spałam albo tak musi być .Zobaczymy !!!
Pozdrawiam serdecznie w ten chłodny dzionek i życzę Wszystkim dużo zdrówka
gość
26-11-2018, 13:56:23

OperacjA kregoslupa to powazny zabieg i nikt nie da 100% pewnosci ze bd ok Ryzyko jest zawsze A niektorzy tu na forum ciesza sie zabiegami jakby wygrali wycieczke !
gość
26-11-2018, 14:29:34

Całe nasze życie to jest jednym wielkim ryzykiem .Kto nie ryzykuje ten nie nic nie ma.
Decydując się na operację to każdy wie że to jest ryzyko i nikt nie oczekuję od lekarza 100% że wszystko będzie ok ,jednym pomaga innym nie .Nie wszyscy mogą mieć i zabiegi ,każdy się cieszy z tego co może mieć lub ma i myślę że najbardziej ludzi ucieszyło by wygranie z chorobą a nie wycieczki
gość
26-11-2018, 15:57:09

Jeszcze tydzień i 2 dni i też idę pod nóż. U mnie operacja to konieczność, są już zmiany w rdzeniu kręgowym (mielopatia), nie mogę normalnie funkcjonować. Chciałam być przodownikiem pracy ale w piątek się poddałam i poszłam po L4. A wszystko rozbujało się w ciągu kilku miesięcy, wcześniej bez żadnych objawów żyłam w nieświadomości. Wiem, że cudów nie ma ale mam nadzieję, że operacja coś poprawi, bo inaczej zostanę kaleką przed 40 Jeszcze do niedawna byłam bardzo aktywna fizycznie i choroba strzeliła we mnie jak grom z jasnego nieba. Przeczytałam całe forum i bardzo mi to pomogło a na pewno uchroniło przed załamaniem i depresją. Zawsze jest jakieś światełko w tunelu....
Pozdrawiam. Ala.
gość
26-11-2018, 16:27:34

Ala witamy Cię milutko
Przyznam się że mi też bardzo pomogło przeczytanie tego forum ,dowiedziałam
się bardzo dużo , zmieniłam nastawienie do życia przed i po operacji ,oraz WSPANIAŁYCH PRZYJACIÓŁ na których zawsze mogę liczyć.
Jeżeli będziesz miała pytania to pisz śmiało ,myślę że zawsze znajdziesz odpowiedź .
Pozdrawiam serdecznie
Początkująca
26-11-2018, 17:09:28

Skręciłam nogę w kolanie będąc na zabiegach a dokładnie po laserze chciałam zejść z kozetki i jakoś nieszczęśliwie czułam skręcenie. Siedzę na sorze bo w tamtejszej klinice nie miał mi kto zrobić USG, ale nastawiał mi doktor i krio i nic! StwierdIl że chyba łąkotka poszła...
Mąż po mnie przyjechał bo oni stwierdzili, że nie mają jak.
A specjalizują się w operacjach kolan...
Siedzę już 3 h na sorze na wózku już mi szyja scierplal...ech...sierota uboga...
Operacja 24.10.2018 Discektomia C5 C6 z implantacją krążka m-kręgowego C-DISC (PEEK LfC) nr 4/6
gość
26-11-2018, 17:43:21

Joanna00000
Oj sierotko sierotko narozrabiałaś !!!
To sobie posiedzisz bidulko ,i noga pewnie boli i szyja scierpła ,to jakaś masakra operują kolana a nikt nie był w stanie pomóc .
Napisz jak już będzie po wszystkim i jak się czujesz .Trzymam kciuki
Początkująca
27-11-2018, 08:04:50

Witajcie. Ja juz w domu zabieg sie udal dwa poziomy zrobionr garbik wyrównany. Troszke boli ale da sie wytrzymac. Sluchajcie bylam operowana w Grodzisku Mazowieckim atmosfera jak w domu, doslownie jedna pielegnoarka lepsza od drugiej mowie Wam opieka rewelacyjna. Pielegniarka Agnieszka to poprostu aniol noe czlowiek... Super. Powoli wracam do siebie. No i opieka nad 4 latkiem nie jest łatwa w takim stanie no ale mąż jest.. Joanna ale sobie nawyprawialas... Renatko dziekuje za cenne porady i wskazowki. Wszystkim dziekuje z tego forum, nie taki diabel straszny. Pozdrawiam cieplutko. Joanna pisz co u Ciebie z tym kolaniskiem
Początkująca
27-11-2018, 14:40:20

Witam.
Po 7h na sorZe dowiedziałam się, że nie zrobią mi USG i w ogóle co ja sobie wyobrażam... mogą RTG ale na pewno nic nie wyjdzie...wyszłam ja. Tzn mąż mnie wywiózł
W tej chwili leżę w prywatnym szpitalu. Jutro operacja. Odkleiła mi się łąkotka i albo ja usuną albo zszyją. Powrót do zdrowia długi i nie wiadomo jak mój organizm sobie poradzi...bo już jestem przed 50 taką
5 tygodni usztywniona a potem rehabilitacja...
Załamana...
Operacja 24.10.2018 Discektomia C5 C6 z implantacją krążka m-kręgowego C-DISC (PEEK LfC) nr 4/6
gość
27-11-2018, 16:05:44

Witajcie moje drogie szyjki
ANNA super że wszystko się udało i że już w domku jesteś ,też u mnie dwa poziomy były robione .Miałam też mieć operację w Grodzisku Mazowieckim blisko mojego Pruszkowa ale terminy mojej operacji by się znowu oddaliły.Fajnie że personel ok choć ja na Banacha też miałam super personel A to naprawdę dużo daje choremu .ANNO polecam się zawsze !!! No to super że mąż jest przy Tobie bo faktycznie samej by było ciężko jak to przy dziecku .Wracaj kochana do zdrówka i odezwij się tu czasem .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: