Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
27-03-2017, 07:12:59

Witaj Piotrze jak fajnie że zaglądasz a ja właśnie jestem na stronach gdzie byłeś w bólach i trafiłeś na operację jak ja telefon i 5 minut na zebranie się i stawienie w szpitalu . Ja teraz jestem na rehabilitacji , przeszłam na dietę i też walczę z wagą nie jestem strasznie otyła ale 10 kg muszę się pozbyć .Po szyjce jestem 8 tygodni i jest super bardziej dokucza mi LS.
A tak prywatnie piękne zdjęcia my mamy rodzinę w Międzyzdrojach i Szczecinie więc często tam bywam i w przyszły wekkend będę w Szczecinie tak więc pomacham do Świnoujścia
Wtajemniczona
28-03-2017, 09:38:59

Udało mi się już zredukować wagę o -3 kg
Pracuję dalej na razie wszystko super bez bólu i napięć.
Wtajemniczona
28-03-2017, 09:40:08

Udało mi się już zredukować wagę o -3 kg
Pracuję dalej na razie wszystko super bez bólu i napięć.
gość
28-03-2017, 09:47:40

hej ludziska ;). Piotrze możesz rozwinąć termin " na razie udaje mi się walczyć przez mrożenie " ?
Wtajemniczona
28-03-2017, 15:04:44

Myślę że Piotr miał na myśli rehabilitację fizioterapia i kinezyterapia pomagają nam zamrizić objawy czyli uniknąć ucisków i bólu oraz odwlec operację w czasie .
gość
28-03-2017, 18:51:02

termin zamrozić odnosi sie ogólnie do działan opóżniających operację.W tym jest laser,prady krioterapia no i zejście z wagi dieta i oczywiście ruch .Plywanie na plecach przeez ok. 45 min,rower 1-2 godz,marsz ok 1,5 godz,Dalej nie pić gazowanych napojów.No i daję radę.PIOTR.pisze jako gość bo nie moge sie zarejstrować cos ze stroną.
Wtajemniczona
29-03-2017, 07:32:07

Szkoda że teraz takie tematy zdrowia są zakładane na fb gdzie nie wszyscy mają dostęp .Na tym forum jest wszystko na temat dyskopati i nie tylko ale jak ktoś ma potrzebę szybkiej informacji i nie ma czasu na czytanie żeby coś znaleść to chciał by po prostu zapytać doświadczonych .
gość
29-03-2017, 11:30:18

Witam ponownie,
niektórzy twierdzą że na kręgosłup dobry jest ruch, a konkretnie mam na myśli spacer. Właśnie wczoraj wybrałam się na dłuższy spacer i już wracając czułam, że mój kręgosłup odmawia posłuszeństwa. Natomiast dzisiaj boli od samego rana, a nawet czułam go w nocy. Rwie i promieniuje do lewej nogi. Jak to jest ze spacerami, bo ja po długim staniu ale też po długim chodzeniu cierpię. Miałam mieć dzisiaj wizytę u rehabilitanta, ale zadzwonili i przesunęli na 3 kwietnia. Więc muszę czekać dalej.
Pozdrawiam wszystkich
Judyta
gość
29-03-2017, 11:48:29

Proszę napisać do mnie na emaila może będę mógł pomóc: osa-1983@o2.pl.To nie żadna pseudoreklama. pozdrawiam.
gość
29-03-2017, 13:49:44

Tak ruch jest dobry ale odpowiedni.Sam chodzilem na 8-9 km spacery ale wolniejsze od biegania.Srodkiem plazy po głębszym piasku .Rechabilitanci kazali zmniejszyć dystans i prędkość a to pomogło.U ciebie lędzwiowy to też może być inaczej.Niemniej powinnaś i w tej sprawie sie skonsultować.PIOTR

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: