Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
23-02-2013, 21:46:54

elba1 - również jestem z centralnej Polski :) tyle, że już 10 mcy PO :).
Odpowiadając na Twoje pytanie - nie, nie mam problemu z pracą. Jedynym mankamentem jest moje gardło. Szkolenia najczęściej odbywają się w klimatyzowanych salach i mam przesuszone gardło. Posiłkuję się inhalacją oraz witaminą A+E. Działa. :) Mój pracodawca jest OK. Wymienił mi służbowego laptopa na mega leciutki a w samochodzie służbowym super ortopedyczny fotel dla kierowcy. Jadąc na szkolenie w tzw. Polskę faktycznie zabieram materiały szkoleniowe oraz sprzęt do prowadzenia prezentacji ale najczęściej ktoś mi pomaga przenieść z samochodu więc jest OK. :)
Pozdrawiam.
Bogna
Wtajemniczona
23-02-2013, 22:07:27

WOW!!
To się nazywa byc dobrym i niezastąpionym tylko zazdrościc takiego szefa;)) ja jakoś się na razie nie widzę ani przed ani po...występując przed 150-os publicznością, bo takie się zdarzały też, a trzeba trochę wysiłku , by taką uwiesc no ale cóz...najwyżej trzeba będzie poszukac jakiegos planu b na zycie- może terapia w małych grupach....czas pokaże eh...dopiero dwa miesiące życiowego zwrotu o 180 st. a już mi się wydaje to wiecznością...
Pozdrowionka dla wszystkich!!
Za tydzień wybieram się do Krojant, może trochę podremontują;))
Forumowiczka
24-02-2013, 09:55:37

Busko wita
Pierwszy tydzień pobytu za mną.
Zabiegi wedle oczekiwań i potrzeb organizmu.
Żeby nie wybierać ,,większego dobra" między szyją,lędźwiami a kolanami postawiłam na całość
Ciepełko hydroterapii i siary, gimnastyka w basenie i indywidualna plus niezastąpione ręce masażysty cudownie rozluźniają napięte mięśnie.
An3 dostałaś już wskazówki odnośnie neurochirurgów w Warszawie.
Moje propozycje pokrywają się z przedmówcami:dr.Wilk, dr. Górski, dr. Andrychowski w dowolnej kolejności bo wszyscy doświadczeni ale jeżeli chodzi o dostępność czasową zarówno konsultacji jak i terminu operacji to chyba dr. Andrychowski.
Jutro Janusz poddaje się kolejnej naprawie swojej kolumny. Myślę,że przed słodkim snem narkozy poczuje nasze wsparcie.
Wszystkim Szyjkom PO zwyżkującego samopoczucia, Szyjkom PRZED szybkich terminów i odczuwalnej poprawy a WĄTPIĄCYM jak najlepszych decyzji.
Pozdrawiam z jeszcze lekko zaśnieżonego i dziś leniwego Buska Z.
Początkująca
24-02-2013, 10:15:05

Janusz trzymam kciuki i serdecznie Ci dziękuje za informacje przed moją operacją. Wszystko się sprawdziło.
Zosiu pochwal się w którym jesteś sanatorium w Busku.
Początkująca
24-02-2013, 10:17:20

Witam miło:)
Mam opis wyniku odcinka szyjnego może ktos mi pomoze w tym czy mam sie bac czy tez nie.
Zniesienie lordozy w odcinku szyjnym kregosłupa na poziomie C5-C7 oraz stan po zabiegu operacyjnym kręgosłupa C na poziomie C5-C6, C6-C7.Mostek kostny laczący przednie krawedzie trzonów C5C6. ostreofity na przednich krawędziach trzonow C6,C7 - zmiany zwyronieniowe. trzon C4 przemieszczony do przodu w stosunku do C5 - kręgozmyk.Stan po złamaniu wyrostka kolczystego trzonu C7.
Tak to wydląda. Jesli ktos cos wie prosze o napisanie mi bo mam cholernrgo nerwa. Pozdrawiam
Forumowicz
24-02-2013, 10:31:45

Abakleszek to powodzenia życze.Nie spieram sie co do jakosci bo te ruchome tak pisza są lepsze pod warunkiem że nie masz alergii no i wiek tu odgrywa tez role.Mlodsi mają wieksze szanse.Operować czy nie.Jak napisałaś diagnoza jest jednoznaczna co za tym idzie trzeba to zrobić.Po mojej operacji na drugi dzień ból zniknoł,4 dni póżniej przestałem brać tabsy i tak do tej pory jest bardzo dobrze.Idac na operacje lekarz mówił mi o stopniu ryzyka czy powikłań.Szczeze to już wtedy przestało mnie interesowac chcialem pozbyć sie bólu .Myśl etapami.1-operacja,2-rechabilitacja,3terminy zwolnień,4praca,5ograniczenia.Jak wezmiesz to wszystko razem to istna karuzela i się tak nieda.Po kolei.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
24-02-2013, 11:42:08

Piotr
Dziękuje po wizycie się odezwę.
Forumowiczka
24-02-2013, 11:47:47

Marysiu chyba będzie ciężko z poradą. Nie kojarzę u nas osoby z kręgozmykiem, ze złamanym wyrostkiem kolczystym też chyba nie.
Elba większość z nas wraca do pracy pod warunkiem że była to praca a'la biurowa a nie fizyczna.
Oczywiście że czasami czujemy się troszkę gorzej, w końcu nie jesteśmy całkiem uzdrowieni, tylko podleczeni.
Nie nastawiaj się tak pesymistycznie. Renty tak łatwo nam nie dają. A po operacji naprawdę można żyć całkiem dobrze, mimo tego, że czasem troszkę poboli.
Niedyskopatów też czasem poboli coś innego lub inny organ daje w kość - to już taki ból życia. Ze znanych mi osobiście szyjek wszystkie wróciły do pracy. Lekarka, asystentka, nauczyciel, referenci - pracują. Ja też pracuję i myślę że ty też spokojnie wrócisz do pracy - trochę przeorganizujesz zwyczaje i okolicę ale wrócisz :)
Asia
Janusz trzymam kciuki!!!!!!!
Wtajemniczona
24-02-2013, 12:00:50

Powodzenia Januszu!!!!
Wtajemniczona
24-02-2013, 12:01:43

Dzięki bardzo Asiu!
Ta sinusoida nastrojów chyba jest wpisana w dyskopatię...;)
Janusz, jak pisalam - cały czas pamiętam!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: