Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
13-06-2010, 10:54:44

Jolu, polecam Wleń - na poszpitalne nie będziesz czekać długo. Warunki świetne. Warto sie zatroszczyć o przydzielenie pojedynczego pokoju z łazienką, wtedy za pobyt zapłacisz 150 zł ale warto. W samym Wrocławiu bardzo dobra rehabilitacja jest na Bierutowskiej.
Godny polecenia tez jest Milicz, choć tam warunki raczej nie sanatoryjne, a szpitalne. Wojskowy szpital w Lądku Zdroju tez oceniam pozytywnie. Oczywiscie mozesz wybrać miejscowości dalej od domku, wtedy np cudowne Busko Zdrój.
Zwiedziłam już nieco tych placówek i jeśli chcesz dowiedzieć się co i jak,moje gg 3348670.
gość
14-06-2010, 20:16:21

Witajcie Szyjki, i te nowe i te stare.
dwa i pól miesiąca od zabiegu i jest wspaniale!! Chyba wreszcie z szyją koniec choć reszta kręgosłupa zaczyna być do bani. Na razie tylko na zdjęciach /zrobionych z innego powodu/a objawów jeszcze brak.
Też złożyłam papier na leczenie poszpitalne i czekam na przydział.Lekarz z gestem zaznaczył góry ale jestem ciekawa jak tam dojadę. Ale tym będę martwić się potem.
Czytam Wasze dylematy czy się operować- ja też z tej szkoły, że nie należy długo zwlekać. Mój pierwszy zabieg był po półrocznych próbach leczenia i dwóch rehabilitacjach, na których mdlałam.Jak się okazało u mnie wszelkie zabiegi były nie wskazane.
Trzymajcie się zdrowo-Vika
Początkująca
15-06-2010, 18:13:51

Hejka
Vika mam pytanko czy masz może gadu lub skypa gdzie mogłabym Ciebie popytać trochę o to wszystko???
pozdrawiam

Madzia
gość
15-06-2010, 21:08:17

Hejka!!!

Vika no ja niecałe 2 miesiace po operacji implant jest ładnie na miejscu ,ale niestety juz piersiowy i ledzwiowy tez daja znac o sobie.Lekarz na wizycie kontrolnej narazie kazał mi odpoczac po mojej przygodzie w szpitalu,jak to stwierdził pozniej bedziemy sie tym martwic.Tez mam zamiar starac sie o sanatorium

Pozdrawiam Marysia
gość
16-06-2010, 07:18:26

Podaję swoje GG 3995160 czekam na wieści i pytania od Was-Vika
gość
16-06-2010, 07:25:54

Marysiu, ja też miałam małe rewolucje po poprzednim zabiegu. Na drugi dzień po wyjściu za szpitala zaczęło mi cieknąc z rany małe źródełko płynu. Pobiegłam na oddział wzięli wymaz i dali antybiotyk. Niestety następnego ranka byłam już cała zalana a ze szwa się lało. Powrót i szybka reakcja- operujemy. Tak więc po czterech dniach znowu godzinka na bloku. Cały czas miałam szyję grubości słupa, dławiłam się i nie mogłam nic przełknąć. Po czyszczeniu szyja miała 1/3 objętości z chwili przed zabiegiem . Jeszcze antybiotyk na trzy tygodnie i było po wszystkim.Tym razem obyło się bez sensacji ale pierwsze co to sprawdziłam grubość szyi.
Vika
gość
16-06-2010, 10:15:59

Witam wszystkie szyjeczki.

Łucjo, Łucjo, Łucjo!!! odezwij sie, prosze, bardzo potrzebuje Twojej pomocy odnośnie Jedliny.

irena
gość
16-06-2010, 10:36:21

Witajcie !!!

Viki no ja w tym samym dniu trafiłam ponownie na stól ,utworzył sie krwiak i niestety nastapiła niewydolnosc oddechowa ... szybka reanimacja powtórna operacja ,ojom pod respirator i dopiero jak oddech wrucil do normy na sale pooperacyjna.Szyje tez miałam gruba jak cholerka do tego cała fioletowo - granatowa.Strach przed lezeniem na wznak niestety jeszcze mam ,a dlawienie ból niestety mam jeszcze do dzisiaj ,sa poprostu takie przypadki jak stwierdził lekarz i nic nie poradzimy
Marysia

Irena dlaczego milczysz ???? Co sie dzieje ??
Początkująca
16-06-2010, 18:03:30

Witam Wszystkich :)
mam takie pytanko czy ktoś z Was był operowany w Nowej Soli ???
Początkujący
17-06-2010, 17:06:46

Witam wszystkich! Mam 24 lata i od roku w mniejszym lub większym stopniu boli mnie kręgosłup, powoli zaczynają boleć mnie ręce i nogi. RMI wykazało, cytuję" spłycenie fizjologicznej lordozy oraz niewielkie zmiany zwyrodnieniowe trzonów kręgowych w postaci zaostrzeń krawędzi na poziomach C4-C5 C5-C6 i C6-C7. Na tychże poziomach uwypuklenia tarczek m-k modelują przednią ścianę worka oponowego." Czy ktoś z Was może się na temat w jakiś sposób wypowiedzieć??? Neurolog odradza mi póki co operacje, ale ten ból jest naprawdę męczący, da się z Nim póki co żyć ale co będzie dalej??? Jestem z Poznania i doszły mnie słuchy, że lekarze z Poznania zajmujący się kręgosłupem nie należą do czołowych:/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
Reklama: