Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
09-06-2010, 09:18:24

jeszcze dodam... czy piersiowy tez odowiada za rece? w sensie jak mi dretwieja rece to to moze byc spowodowane odc. piersiowym? tez slyszalam ze moze byc cos takiego jak ucisk na zyle tetnicza, ale nie wiem czy to sie tym samym objawia?
Początkująca
09-06-2010, 12:06:17

Witam Wszystkich
dzisiaj własnie otrzymałam pierwsze wezwanie na komisje z ZUS-u. W dniu komisji będzie już 63 dni jak jestem na zwolnieniu, szybko mnie wzywają. Ciekawa jestem ile razy jeszcze hehe.
Rehabilitacja przebiega dośc sprawnie aczkolwiek na efekty trzeba czekac :)
musze przyznać że dzięki forum i Wam wszystkim bardziej spokojniejsza jestem o to wszytsko co może mnie czekać, i jakoś trwam w tym siedzeniu w domu w te straszne upały w tym nieznośnym kołnierzu.
pozdrawiam Wszystkich :)
gość
09-06-2010, 22:06:15

Czy Pani Zosia wciąż wypowiada się na tym forum?
Bardzo bym chciała właśnie z Panią porozmawiać.

Magda
gość
10-06-2010, 21:44:46

Witam
szukam dobrego szpitala uzdrowiskowego możecie mi coś polecić prosze o namiary napewno ktoś z Was już kożystał .
Pozdrawiam .Jola
Forumowiczka
10-06-2010, 23:04:35

Witam Szyjki

MAGDA-pisuję na forum już nie tak często ale podglądam dosyć regularnie
Jeśli masz potrzebę kontaktu ze mną to pisz proszę na forum lub jeśli wolisz na priv. zocha_59@o2.pl

MONIKA- czy nie zwróciłaś uwagi w jakich okolicznościach następuje nasilenie Twoich dolegliwości? Czy jest to np. pozycja przygięcia lub odchylenia głowy?
Czy miałaś robione rtg czynnościowe w przodo i tyło pochyleniu?
Nie pamiętam czy nosiłaś kołnierz ortopedyczny a jeśli tak czy wtedy dolegliwości były mniejsze?
Jeśli ułożenie w pozycji odbarczającej z dobrym podparciem daje ulgę przy braku zmian w MRI może trzeba diagnozować w kierunku niestabilności.
To amatorska sugestia ale na podstawie własnych doświadczeń wiem ile poza innymi przyczynami taka niestabilność może dawać przykrych objawów.
Monika nie ma czegoś takiego jak żyła tętnicza.Prawdopodobnie ktoś sugerował ucisk na tętnicę kręgową.

ADA-widzę ,że na razie brak odzewu na propozycję spotkania ale to chyba za przyczyną pełni sezonu rehabilitacji wyjazdowych. Jak już wszyscy ściągną to myślę ,że coś zmontujemy
Fajnie,że wróciłaś z dobrą energią.
Pozdrawiam Z.
gość
11-06-2010, 12:51:40

Jolu, w całym kraju jest mnóstwo takich szpitali. Mają różne warunki bytowe - jedne to typowe oddziały szpitalne, inne wyglądają jak sanatoria.
Aby uzyskać jakieś konkretne informacje, musisz sprecyzować swoje pytanie, przynajmniej co do rejonu
Pozdrawiam wszystkie Szyjki. Ja już jestem ugotowana i wyssana /uwielbiam komarze pocałunki/, a Wy?
Ania
gość
11-06-2010, 13:40:51

Zauwazylam ze glowa mam jakby caly czas wysunieta do przodu, a jak odginam ja do tylu(tak jak byc powinno) to tak mi dziwnie... pewnie przyjelam taka pozycje-nieswiadomie- bo tak mnie mniej boli czy cus...Tak, nosilam kolnierz, prawie 2 miesiace i nie zauwazylam roznicy, az nawet mnie on denerwowal i mialam wrazenie ze bardziej mnie w nim boli, wiec to nie przynosilo ulgi. NAjbardziej mnie boli jak siedze, a jak sie pochylam nad komputerem albo nad notatkami(uczelnia) to masakra, z 10 min max tak wysiedze, teraz zaczely mnie bolec jeszcze plecy , na calym odcinku piersiowym. Dodam ze moje objawy sa teraz dziwne, mam takie uciski (nie jak w rwie kulszowej ze ciagnie przez cala noge, tylko takie punktowe). Mam je cale dnie, 24h na dobe, uciska mi w nadgarstku, za chwile w palcu, lokciu, barku, kolanie, palcu u nogi, lydce, piecie , twarzy-policzki .. i tak wymieniac w kolko. Nie wiem co to za cudo...? Monika
gość
11-06-2010, 22:40:04

Witam wszystkich. Czytając wasze posty zastanawiam się co mam robić ze sobą.
Około 2 lat temu lekarze wykryli dyskopatię odcinka C3C7. Niestety mam ucisk na nerw ruchowy przez co bardzo często dostaję paraliżu trwa on krótko ale jest to bolesne i męczące. Dodatkowo czuję cały czas zmęczenie, nocami nie dam rady spać, boli mnie praktycznie codziennie głowa, zawroty głowy, omdlenia, osłabienie jak również czuję jakby na głowie któs położył mi cegłówkę. Mam momentami zachwianie równowagi, zauważyłam że od niedawna mam problemy ze wzrokiem jak również przydusza mnie przy oddychaniu Nosiłam przez 3 miesiące kołnierz sztywny, przez kolejne 3 miękki przy czym dostawałam serie zastrzyków. Pomogło mi to ale na krótką metę. Przeszłam również rehabilitacje. Mój lekarz ortopeda powiedział, że nie będzie mnie już leczył bo nie widzi sensu. Uważa, że powinnam zostać zoperowana. Natomiast po konsultacji z neurohirurgiem dowiedziałam się że jestem zamłoda na operację i że mogę po operacji zostać na wózku mi oczywiście że nie podejmie się operacji. Jeśli zobaczy, że stan jest już krytyczny to wtedy zoperuje. Nie wiem co mam robić ponieważ jest to męczące i bolesne. Proszę pomóżcie. Pochodzę z Białegostoku i nie wiem gdzie mam uderzyć. Myślałam o Otwocku, ale sama nie wiem.
Błagam o pomoc dzięki i pozdrawiam
gość
12-06-2010, 18:39:23

Aniu ja jestem po operacji szyjnego pięć miesięcy,
mój lekarz wysyła mnie do szpitala sanatoryjnego
i kazał mi sobie wybrać gdzie chce? Nie mam bladego pojęcia gdzie .Jemu potrzebna jest nazwa i adres
do wypełnienia papierów.Pomyslałam że mi podpowiecie jakieś miejsce w którym nie popsują tego co mi naprawiono ,tego boje się najbardziej.
Ja jestem z Wrocławia
Pozdrwawiam Jola
gość
12-06-2010, 18:39:27

Aniu ja jestem po operacji szyjnego pięć miesięcy,
mój lekarz wysyła mnie do szpitala sanatoryjnego
i kazał mi sobie wybrać gdzie chce? Nie mam bladego pojęcia gdzie .Jemu potrzebna jest nazwa i adres
do wypełnienia papierów.Pomyslałam że mi podpowiecie jakieś miejsce w którym nie popsują tego co mi naprawiono ,tego boje się najbardziej.
Ja jestem z Wrocławia
Pozdrwawiam Jola

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: