Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
13-11-2020, 10:00:37

Dorka, mam tak samo. Idąc na zabieg miałam przestudiowaną całą literaturę polską i zagraniczną. Obejrzane filmy itp. Mąż jest lekarzem, więc miałam dostęp do filmów szkoleniowych. Jak okazało się że wynik MRI jest naprawdę kiepski on zajął się konsultacjami, wyborem operatora i ustalaniem wyboru implantów. Ale taka pomoc to nie to samo co porozmawiać z ludźmi, którzy borykają się z takim samym problemem. Tu forum mi naprawdę pomogło.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Forumowiczka
13-11-2020, 14:39:03

Nasza Kasia pewno już w domu. Układa sobie miejsce do leżenia ,choć wiem, że nawet leżenie to sztuka
Daagula i Mateusz dziś po zabiegach. Myślę, że wieczorkiem albo jutro coś napiszą. Sama wiem, że parę godzin po człowiek taki skołowany jest.
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Wtajemniczona
13-11-2020, 16:25:59

Jestem już w domu. Starałam się tutaj zerkać ale nie mogłam długo utrzymać telefonu żeby pisać. Jednak ramiona i rana ciągną. Ciekawe jak Daagula i Mateusz. Teraz już pozostaje nam się goić. Dorka faktycznie na razie ciężko znaleźć sobie miejsce...hihi
Forumowiczka
13-11-2020, 16:33:23

Kasiu, wiem. Pierwszy tydzień jest ciężki, staraj się dużo odpoczywać i nie dopuszczają do dużego bólu, bo będziesz się źle czuła. Lepiej przez kilka dni brać przeciwbólowe, lepiej wplywa na psychikę. Przesuwaj sobie głowę trzymając ją rękami, raczej inaczej się nie da. Odpoczynek i jeszcze raz odpoczynek Jak masz pytania, to pisz
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Początkujący
13-11-2020, 18:03:16

Hej wszystkim, u mnie już po, leżę sobie na sali pooperacyjnej i chyba poszło całkiem niezle bo jedyny ból który czuje to rana. No ale na pewno ketonal tutaj robi swoje : - ) poza tym jestem jeszcze dość otępiały, ale z godziny na godzinę jest pod tym względem lepiej. Będę pisał jak to będzie wyglądało później, no i czekamy na Dagę : - )
Forumowiczka
13-11-2020, 18:16:17

Oj, kroploweczka po zabiegu fajna rzecz Zawsze pędziłam na łóżeczko z korytarza jak tylko pielęgniarki się zbliżały do sali Mateusz, fajnie, że sie odezwałaś. Pisz jak będziesz miał chwilę. Czekamy teraz na Dage
Forumowiczka
14-11-2020, 05:36:22

No hej. Obecna! WCZORAJ na pierwszy rzut o 7 mnie zabrali, dwa poziomy zrobione i kołnierz. Poza bólem przy przełykaniu i ciągnięciem rany jest ok.
Początkujący
14-11-2020, 08:29:17

No i pięknie : - ) objawy takie same jak u mnie, no ja miałem jeszcze dodatkowo sztywny język, ale czuję ze już mija. Tez ostatecznie zrobili mi 2 poziomy, tylko ze u mnie bez kołnierza. Generalnie patrząc na problemy ludzi którzy leżą ze mną na oddziale (tętniaki itp), to naprawdę nie mamy źle : - )
Forumowiczka
14-11-2020, 08:47:24

Daagula, super, że się odezwałaś. Mówiłam Ci, że doktorek zadba o ciebie należycie. Masz z glowy dwa poziomy i nie musisz się martwic, że cos jeszcze bedzie szwankować. Jedz powoli, ten ból zniknie po paru dniach. Stabilizacji nie masz, będziesz otulac sie kołnierzem Super, że jesteś juz po
Forumowiczka
14-11-2020, 08:53:48

Mateusz, u mnie tak było z zabiegiem. Przyszłam w piatek, od razu wiedziałam, ze w poniedziałek jest dluga operacja na mózgu u pani i juz mnie nie,, zrobi,,. We wtorek, nagły przypadek chłopak pobity, zaś przesunięcie. Czekam na srode, rano wpada, w nocy następny przypadek na cito, kazał czekać. Udało mu sie zrobić dość sprawnie i mnie wziął o 11. Mnóstwo takich przypadków. Cieszmy sie, że my tylko mamy chore kręgosłupy

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: