Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
08-08-2019, 20:08:26

UFF..... Już po pierwszej wizycie kontrolnej.
Implanty sa tam gdzie byc powinny i zrost prawidłowy. Mam żyć normalnie, jakby nie było operacji i nie zapominać że dalej mam chory kręgosłup, ale nie ma przynajmniej na razie wskazań do innych zabiegów inwazyjnych Mam nadal się rehabilitować i czekać na dalszą regenerację tkanek, która cały czas trwa.
Od jutra rozpoczynam kolejną rehabilitację, ale gdzie indziej niż ta pierwsza, może będzie lepsza.
Kawo, napisz jakie zabiegi Tobie zlecono, bo wcześniej pisałeś, że masz takie przynoszą efekty.
Pozdrawiam milutko wszystkie szyjki cierpiące.
gość
08-08-2019, 20:36:10

Witam serdecznie
Lucy0402 super że wszystko u Ciebie ok.
Ja też jestem po wstępnej wizycie kontrolnej,trwała parę minut . Po rozmowie z lekarzem, powiedziałam o swoich bólach barku i drętwieniu ręki ,dostałam skierowanie na rezonans magnetyczny i tomografię komputerową .Trzeba zobaczyć co tam się dzieje i czy wszystko się pozrastało tak jak trzeba .Może gdzieś jest ucisk albo sypie się następne C .Jestem już po tomografii wyniki za tydzień .Rezonans na 18.09 i z tymi dwoma opisami znowu wizyta ale teraz u lekarza który mnie operował .Niestety wizyta prywatna bo inaczej się nie da .Lucy trzymam kciuki za Ciebie i życzę owocnej rehabilitacji oby pomagała.
Wszystkim dużo zdrówka i nie poddajemy się wszyscy walczymy o swoje zdrowie 😘
gość
08-08-2019, 20:42:43

Zofia62
Witaj ,ja też byłam operowana na Banacha w październiku 2018 roku ale przez docenta Nowaka .
Dr Prokopienko też super lekarz .Twój wpis na forum dodał mi powera i mam nadzieję że u mnie też wszystko będzie dobrze.
Pozdrawiam milutko
Wtajemniczona
08-08-2019, 21:31:11

Renata071173
Dzięki za wpis.
Nie do końca wszystko jest OK, trzy palce lewej ręki są odrętwiałe ale mniej niż przed operacją. Pytałam profesora, czy jest możliwość farmakologicznego wsparcia leczenie i odpowiedział że jest ale on nie jest zwolennikiem takiego leczenia ( sterydy) Poinformował o skutkach ubocznych: zwiększenie masy ciała, wrzody żoładka i osteoporoza. Aż tak zdesperowana nie jestem, ale wkurzają mnie te palce.
Moja wizyta trwała ponad pół godziny, bez pospiechu, odpowiedzi na wszystkie moje pytania, oglądał płytki i te z przed operacji też. Mój mąż był pod wrażeniem-myślał że tak to może być tylko na prywatnej wizycie. Ale są jeszcze na tym świecie ludzie z pasją do tego co robią.
gość
08-08-2019, 23:48:04

Piękne słowa Lucy 0402 Kto był operatorem?
Forumowicz
09-08-2019, 06:44:38

Lucy0402 2019-08-08 22:08:26
Kawo, napisz jakie zabiegi Tobie zlecono, bo wcześniej pisałeś, że masz takie przynoszą efekty.
Pozdrawiam milutko wszystkie szyjki cierpiące.
Już odpowiadam.
Po operacji, przed wypisem nie otrzymałem żadnego zlecenia na rehabilitację. Pan doktor stwierdził, że wyglądam dobrze, nie mam żadnych skutków ubocznych, .... odpoczywać i oszczędzać się.
Kontrolną wizytę miałem po miesiącu. Pan doktor zapytał się o zdrowie ..... dziękuję, zdrowie jest niezłe ale mam ból barku, pod oboma łopatkami. Doktor rzekł, że to samo minie, że ten ból to efekt przejęcia przez inne dyski zadań które wykonywały dyski naprawiane. Na moje zapytanie o skierowanie na rehabilitację - odpowiedział, że nie ma takiej potrzeby. Czyli od neurochirurga nie dostałem żadnej rehabilitacji.
Jednak (już pisałem) skierowanie na rehabilitację kręgosłupa szyjnego otrzymałem od neurologa chyba w styczniu kiedy o operacji nawet nie myślałem. Czekałem na termin tej rehabilitacji i tak się złożyło, że 3 tygodnie po mojej operacji otrzymałem telefon aby się zgłoscić do kwalifikacji. (?) Ta kwalifikacja to z tego powodu, że skierowanie miałem do lekarza rehabilitacji z opisem na co ale bez wyszczególnienia jakie zabiegi.
Lekarz rehabilitacji przepisał mi po 15 sesji: lampy solux, laser, masaż, ćwiczenia oraz elektrodzwięki ( nakładają maść przeciwbólową i wcierają jakimś przyrządem).
Solux grzeje, laser i te elektrodzwięki - nie wiem, nie czuć. Masaż był taki, że aż łzy miałem w oczach. Rehabilitant na tych łopatkach odblokowywał spięte mięśnie.
Czy pomogło ? chyba troszku tak. Kark nadal lekko boli. Jestem 2 m-ce po operacji więc może potrzeba więcej czasu.
Pozdrawiam
Wtajemniczona
09-08-2019, 20:25:57

Do Gościa z 1.48,
Pisałam wcześniej. Operacja w Bydgoszczy w Szpitalu Wojskowym - dyscektomia c5/c6 i c6/c7 tylko implanty bez płytki stabilizującej operator Prof. Marek Harat
Pozdrawiam
Wtajemniczona
09-08-2019, 20:48:57

Kawo.
Samo to się psuje, ale nie naprawia. Mój operator kładzie duży nacisk na znaczenie rehabilitacji. Ze szpitala przy wypisie dostałam skierowanie do Buska Zdroju też do wojskowego. Nie mam z mundurówką nic wspólnego, ale chyba idą po swojej linii. Wyjazd dopiero w październiku ale cóż jak trzeba to poczekam.
Aktualną rehabilitację mam zleconą z poradni rehabilitacyjnej, z której korzystałam już od dłuższego czasu przed operacją i dodatkowo raz w tygodniu godzinna wizyta w Gabinecie Medycyny Funkcjonalnej, głównie z powodu prawego barku tam chodzę
Pozdrawiam
gość
11-08-2019, 16:44:13

Kawo, myślę że Ty też będąc dwa miesiące po operacji masz jakąś szansę na rehabilitację w WSUR w Busku. Jak jesteś zainteresowany to mogę podać Ci informację na pw.
Lucy, czy rozpoczynasz Busko od 6.10? Ciesz się, że dostałaś tam skierowanie. Jeden z najlepszych szpitali uzdrowiskowych, z bardzo dobrym standardem zarówno rehabilitacyjnym jak i socjalnym.
Forumowicz
11-08-2019, 17:42:43

Gość 2019-08-11 18:44:13
Kawo, myślę że Ty też będąc dwa miesiące po operacji masz jakąś szansę na rehabilitację w WSUR w Busku. Jak jesteś zainteresowany to mogę podać Ci informację na pw.
Gościu .... naciśnij na napis "kawo" , otworzy się okienko a w min, m.in. "wyślij wiadomość".
Dzięki.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: