Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
16-11-2011, 13:31:23

Gina z tymi bólami to jest faktycznie dziwnie - u mnie też. Po operacji nie miałam dolegliwości, czułam ranę i przełyk, potem przez chyba 2 dni łopatki a potem nic. Aż tu chyba 5-tego dnia zaczęłam mieć jakieś dyskretne pobolewania w ręce i to takie wędrujące - raz z ramienia, raz na połączeniu ręki z tułowiem, raz z przedramienia. Równocześnie przyszedł też niż i chmury więc na początku sądziłam że to od zmiany pogody reagują te miejsca w nerwach które muszą się jeszcze zregenerować.
A potem bóle stały się bardziej częste i wyraźne, co doprowadziło mnie do pesymistycznych myśli, że coś jest nie tak.
i nagle, zupełnie nieoczekiwanie kilka dni temu (a akurat kończył się 6-ty tydzień PO) wszystko niesamowicie złagodniało. Wczoraj znów było mokro więc trochę gorzej się czułam ale widzę, że dzisiaj ta tendencja do poprawy jednak się utrzymuje.
A po drodze zaliczyłam różne rodzaje przypadłości- były też kilkugodzinne bóle łopatki gdzieś w 4-5tym tygodniu na dokładkę do ręki, był nawet tak jakby kręcz szyi, który mnie też przestraszył (cały dzień to miałam), raz w nocy był ból na tyle intensywny, że mnie obudził i to mnie dopiero przeraziło.
Na szczęście obecnie zaczyna do mnie docierać, że to już nie jest tylko moje pobożne życzenie, że jak będę cierpliwie czekać to się zacznie to uspakajać, teraz zaczynam już naprawdę wierzyć, że ten okres 6 tygodni to jest MINIMALNY czas, który trzeba odczekać zanim zaczniesz myśleć pesymistycznie że coś mogło nie wyjść.
A sprawdziłam ciebie - masz teraz dopiero 3-ci tydzień, u mnie wtedy bóle się nasilały a nie zmniejszały :)
moja depresja też się nasilała :)
Będzie dobrze
Asia
gość
16-11-2011, 19:00:43

Jest dokladnie tak jak mowisz! Na sen ,bym mogla spac biore Zolpidem-CT 10 mg ,a p-bolowo :Tranxilium 10 mg,a i tak budze sie w nocy i mam najczarniejsze mysli . Boje sie co mi lekarze powiedza 5-go grudnia( konsultacja).Jak odchylam glowe do tylu ,tez boli.Juz sama nie wiem czy nie wpadam w przeczulenie paniki ...Gina.
Forumowiczka
16-11-2011, 20:44:43

Myślę że za dużo ci nie powie, ja też nastawiałam się na wielkie wyjaśnienia 7 listopada na kontroli ale praktycznie większość odpowiedzi to były rożne odmiany zdania "cierpliwości, trzeba poczekać, ten proces trwa". Inna sprawa, że nie dostałam się do mojego operatora i kontrolował mnie inny lekarz. A z moim zobaczę się 12 grudnia.
Nie przejmuj się tak bardzo. Ja też miałam załamanie związane z brakiem cierpliwości. Pierwsze 2 tygodnie PO jeszcze uważamy, że może boleć po operacji a potem jakoś spodziewamy się, że z dnia na dzień powinno już się poprawiać a niestety się nie poprawia i czekać trzeba dłużej.
Skóra goi się w tydzień a tamte okolice duuuużo dłużej, Szkoda że nie można ich podglądać w trakcie tego zdrowienia, prawda? jak bym sama widziała ile tam jeszcze jest obrzęku, to bym nie panikowała..... no ale to takie marzenia
Trzymaj się, za pół roku zapomnisz, że coś bolało i będziesz się sama śmiała z naszych zaniepokojonych wpisów teraz :)
Asia
gość
16-11-2011, 20:51:00

A,piszesz pieknie,tylko ze wszystko wskazuje za i przeciw ze POTEM,bede niec OP odcinka dolnego kregoslupa! A tak bym chciala wrocic do pracy! Niestety ,nie mam juz 30-tu lat!
gość
17-11-2011, 11:16:30

... właśnie, a bunt wobec przeciwności losu jak u 17-18 latki. My też mamy 40+ 50+ i chcielibyśmy jeszcze żyć pełnią życia, a niejednokrotnie trzeba psychicznie i fizycznie przystopować, wyciszyć się, być pokornym i czekać cierpliwie na poprawę, a przede wszystkim chcieć tego.
Na prawdę się opłaci, zdrowie najważniejsze! pozdrawiam
gość
17-11-2011, 11:33:15

Ojjoj całe szczęście ja nastolatkiem jestem
Wiecie ktoś tak pięknie kiedyś powiedział trzeba umiec się starzec godnie
Pozdrawiam życzę miłego dnia ks J
gość
17-11-2011, 12:44:36

Gość 2011-11-17 12:33:15 Ojjoj całe szczęście ja nastolatkiem jestem
Wiecie ktoś tak pięknie kiedyś powiedział trzeba umiec się starzec godnie
Pozdrawiam życzę miłego dnia ks J
:::Nie umiem przystopowac:::
gość
17-11-2011, 16:21:18

:::Nie umiem przystopowac:::
Bo teraz masz z górki i zdejm nogę z gazu, ale nie dawaj jeszcze na luz... i będzie OK !
Drogie Szyjki -
Wylazłam po 2 dniach z łóżka, chyba wykurowałam kichanie, ale wszystko mnie boli od leżenia. Szczególnie tył głowy i między łopatkami. Moja szyja nie lubi leżenia, zdecydowanie lepszy spacer i łazikowanie.
Fotel też jest do du..., bo kręgosłup źle podparty.
Jak mi powiedział mój masażysta, że "siedzi się na du..., a nie na kręgosłupie" i obiecał że wywali mi fotele z domu. mam siedzieć na pośladkach i na całych udach. Człowiek całe życie się uczy, a i tak gamoń...
Raf- a co u Ciebie słychać, jak samopoczucie? - mam nadzieję, że jest ciut lepiej - wpadnij tu do nas
Szyjki- wszystkie Wasze rady są bardzo cenne.
Pozdrawiam
anTosia
Forumowicz
17-11-2011, 19:53:13

Żyję i mam się w miarę dobrze, zmieniłem troszkę proporcję leżenia do robienia "czegoś" , chociaż mało brakowało a poszedłem bym dzisiaj do pracy.
Ale bo zawsze musi byc jakieś ALE coraz częściej staje mi coś (nie w spodniach) a w przełyku 2 razy miałem już dość konkretnie przykorkowanie że czerwony się zrobiłem.
gość
18-11-2011, 09:22:51

1. Widać, że zdrowiejesz w szybkim tempie - hej ho, hej ho do pracy by się szło...
2. Uważaj, bo ten feler już tak może zostać
3. A była już taka porada - Mniej żreć i raczej Małymi kąskami...
Fajnie, że jest lepiej
aT

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: