Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
23-06-2020, 09:55:54

UlaWawa 2020-06-23 08:49:58
Czy możecie mi kogoś polecić? Będę wdzięczna bo jestem o krok od zwariowania z nerw i strachu.
Nooooo, jeszcze nam tego brakowało. Żadnej wariacji. (chyba, że to muzyka)
Czytając Twój opis to ja widzę konieczność spotkania nie tyle z neurologiem co dobrym, praktykującym neurochirurgiem. Zmiany masz i jest ich sporo. Zapewne niektóre są nic nie znaczące ale (zapewne) są też istotne.
Z mojego doświadczenia: neurolog leczył mnie bez pozytywnych efektów. Jeden neurochirurg powiedział, że operacja nie jest konieczna a inny zapytał się dlaczego tak długo zwlekałem. Ten drugi miał rację.
Ważnym jest nie tyle opis badania co samopoczucie chorego, jego dolegliwości i jak je znosi.
Moim zdaniem - operacja pomoże. Poszukaj dobrego, doświadczonego neurochirurga. Zaufaj jego opinii.
Z rejonu Warszawy nikogo nie znam.
Pozdrawiam
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Forumowiczka
23-06-2020, 13:51:55

UlaWawa 2020-06-23 08:49:58
Drodzy, witam Was po dłuuuugiej przerwie. Bardzo Was proszę o jakieś opinię- powyżej mój wynik MR- samopoczucie w miarę ok, czasem wchodzą jakieś bóle ale fizjoterapia pomaga. Szukam dobrego specjalisty z Warszawy lub okolic, który mnie poprowadzi i ew. zoperuję na NFZ. Czy możecie mi kogoś polecić? Będę wdzięczna bo jestem o krok od zwariowania z nerw i strachu.
Mnie operował dr Skrzyński z Szaserów - operację miałam w Łomży.
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Początkująca
23-06-2020, 14:38:40

Dziękuję za informację. Mam wizytę u dr. Górskiego operuję w Grodzisku Mazowieckim. Coś ktoś o nim słyszał?
gość
23-06-2020, 20:15:58

UlaWawa, dr. Górski jak najbardziej na tak. bardzo dobry specjalista.
Mogę polecić też dr.Wilka ale obecnie szpital MSW i A w którym operuje jest chyba nadal jednoimienny ale być może operuje w innym miejscu. Niemniej gdybyś potrzebowała weryfikacji opinii to w Warszawie od kręgosłupa, dla mnie nr 1.
Lucy, może wspominałam Ci o mojej historii z barkiem. Warto podrążyć temat u ortopedy, który zajmuje się operacjami w obrębie barku. Dla mnie po artroskopii (uszkodzenie wielu struktur w obrębie stożka rotatorów) to pelna poprawa, bez bólu, z powrotem funkcji. Z.
Początkująca
23-06-2020, 20:32:24

Bardzo dziękuję
Początkująca
23-06-2020, 20:33:47

A czy jest to ktoś kto miał lub ma tak jak ja ucisk na rdzeń- bo chyba to jest najpoważniejszą sprawą
Forumowicz
24-06-2020, 17:58:21

UlaWawa 2020-06-23 22:33:47
A czy jest to ktoś kto miał lub ma tak jak ja ucisk na rdzeń- bo chyba to jest najpoważniejszą sprawą
Chyba wszyscy tutaj obecni ( lub większość). Ucisk na rdzeń to główny powód operacji.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Początkująca
24-06-2020, 20:06:33

Witajcie. Jestem po konsultacji u Dr. Górskiego. Skierowanie na operację na sierpień. Opowiedzcie mi proszę jak się czuliście po operacji- bólowo? I po jakim czasie można się rehabilitować i wrócić do pracy?
Wtajemniczona
24-06-2020, 20:51:35

Zosiu-dziekuję.
Wspominałaś jak rozmawiałyśmy przez telefon. Zmiany spore w moim barku, ale boję się zabiegu. Byłam u 2 ortopedów i każdy ma inne spojrzenie na problem u żadnego z nich nie zdecydowałabym się na zabieg Nie trafiłam jeszcze na właściwego, może Ty coś doradzisz?
Discektomia C5/C6 i C6/C7 ACIF ze stabilizacją PEEK LFC 07-05-2019r.
Wtajemniczona
24-06-2020, 20:56:11

Czy ktoś czytający to forum może polecić dobrego ortopedę, specjalizującego się w barkach? Najlepiej gdyby to była Bydgoszcz, lub kujawsko-pomorskie i okolice
Discektomia C5/C6 i C6/C7 ACIF ze stabilizacją PEEK LFC 07-05-2019r.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: