Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
20-02-2012, 13:37:02

ale mam humor......
słoneczko na mnie zaświeciło, radio cudnie gra, oj żyć się chce!!!!
zaraz, zaraz, mam gdzieś jakiś implant? nie przypominam sobie....

Asia
Buraczek
Forumowiczka
20-02-2012, 18:52:34

Aniu,mąde,bardzo mądre słowa.
Tylko czy możlwe do osiągnięcia przy naszych ludzkich słabostkach?
To byłoby piękne motto na rozpoczęcie każdego dnia.
Pragnę usprawiedliwić swoją nieobecność . Taka ucieczka zdarza mi się co jakiś czas kiedy dolegliwości ciała przekaładają się na stan psychiki.
Po momentach euforii kiedy szyja dawała troszkę za wygraną,wszystko wraca jak bumerang. Takie informacje mogą tylko zdołować innych.
Żeby szala wagi się nie przechyliła to dla równowagi na drugiej leżą moje kolana. Od połowy kwietnia kolejne dwie operacja w tym jedna to endoproteza.
Jak to skwitował mój zięć-zamontuje się babci pilota i będzie zdalnie sterowana . Kolejny,,obcy'' zamieszka w moim ciele
Nic ,,twórczego''czym mogłabym się podzielić nie przychodzi mi do głowy,kawałów nie potrafię przekazywać więc tak sobie stanęłam z boczku i tylko podglądam.
Jagódko,pomysł spotkania miły ale w obecnym stanie ducha nie bardzo nadaję się na dobrą kompankę do rozmowy.
Pozdrawiam wszytkie Szyjki Z.
gość
20-02-2012, 19:58:06

Jakże się cieszę, ze kogos/Asię/ nie boli i zapomina o implancie i jakże sie cieszę, Zosiu, że Cię tu widzę.
Ja tez przez jakis czas tylko obserwowałam, nie mając ochoty pisac, a teraz, kiedy jeszcze tydzień /czyba ze rzeczywiście mają opóżnienie/ do "tego" dnia, moje nerwy wiążą się w coraz ciasniejsze supełkiI ja nie jestem, w stanie na sto procent życ wedlug wskazań Dezyderaty, choc mam ją oprawioną w ramki i często czytam, bo to piękna rzecz/
"Bądź sobą, zwłaszcza nie udawaj uczucia.
Ani też nie podchodź cynicznie do miłości, albowiem wobec oschłości i rozczarowań ona jest wieczna jak trawa.
Przyjmij spokojnie co Ci lata doradzają z wdziękiem wyrzekając się spraw młodości."
To moja mysl przewodnia, podobnie jak cytat "czas nas uczy pogody".
Nie mozna całe zycie walczyc ze soba i światem, a jak kiedy stwierdziłam, że pewnych rzeczy nie przeskoczę, po okresie buntu i walki z własnymi słabościami, stwierdziłam, ze pora na pokój ze światem. W końcu zycie jest tylko jedno i szkoda go na takie boje.
Moja znajoma lekarka mawiała "jesli cię gwałcą, to się chociaż połóz wygodnie", gdy widziała, że w mojej glowie kłębą sie demony.
O kurcze, i znów mnie posądzą o ekshibicjonizm
A co do części zamiennych, Zosiu, to rozpiszę chyba konkurs na posiadacza większej ilości części zamiennych niz mam ja
Wykładam karty
elektroniczne uszy
platynowa śrubka w łokciu
platynowa sprężynka w stopie
tytanowe ustrojstwo w szyi
a wkrótce tytanowe "coś" w dolnej części ciała
Kto da więcej????
Ania po....
gość
20-02-2012, 21:42:27

Aniu,jakże się cieszę że mogę śmiac się przez łzy.
Autentycznie,obudziło mnie oprzed chwilą(ale sie naspałam po porzedniej takiej samej nocy) to cholerne rwanie kulasów(ale to nie to forum),łyknęłam mixa już chyba sama nie wiem czego i trwam z przekleństwem na ustach żebym mogła się ułożyć. Jak dobrze że jest to magiczne miejsce gdzie mogę się wypłakaći zeby nie bolało w smaotnosci.Jaś,sorki dziś nie dam rady spełnić obietnicy,od naszej rozmowy odwrót o 180 stopni.Z.
Forumowicz
21-02-2012, 05:50:49

Zosia spokojnie ja nie zając nie ucieknę jako stary weteran walk przykręgosłupowych rozumie i bardzo przykro się słucha jak boli i perspektywy mało wyraziste ale nic to jak mawiał Wołodyjowski nic to Będzie lepiej Zosiu może powoli do naszych okien zapuka wiosna to i samopoczucie będzie lepsze u mnie tez wahania jak dzień lepszy to następnego Dzong ot tak już jest .
Ania nie będę się licytował bo o masochizm zostaniemy posadzeni, ekshibicjonizm z masochizmem i jeszcze Bóg wie co .
Fajnie Dziewczyny ze wróciłyście na to forum bo tęsknota już ogarniała nas .
W sobotę rozmawiałem z Irkiem obiecał ze jak znajdzie czas odezwie się i kazał was wszystkich pozdrowi co też czynię .
Pozdrawiam serdecznie
ks Janusz
gość
21-02-2012, 06:25:55

Ja też nie staję tu do żadnej licytacji.
Zosiu, mogę jakoś mentalnie odsunąć ten ból?
Czy dzisiaj jest ciut lepiej?
"Kiedy myślę i nic nie wymyślę, to sobie myślę, po co ja tyle myślałem, żeby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie myśleć i tyle samo bym wymyślił."
— Jan Twardowski
A propos tej świetnej myśli powyżej…
Zosiu, nawet nie wiem co powiedzieć i jak Cię pocieszyć.
Jak się wali, to się wali na całym froncie.
Dobrze, że masz zięcia z poczuciem humoru, który nie dołuje a pozytywnie nastawia babcię i znajduje „rozwiązanie” .
Będzie dobrze, musi być! I tego się trzymaj mocno. Wiosna coraz bliżej, słońca coraz więcej!!!
Dobrego dnia pozdrawiam cieplutko
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
Forumowicz
21-02-2012, 07:37:38

Gość 2012-02-20 20:58:06
konkurs na posiadacza większej ilości części zamiennych niz mam ja
Wykładam karty
elektroniczne uszy
platynowa śrubka w łokciu
platynowa sprężynka w stopie
tytanowe ustrojstwo w szyi
Kto da więcej????
Ania po....
- implant c4
- żona
- teściowa
...--->wygrałem<---...

zagadkowo to opisałaś ale brzmi to przerażająco i mimo wszystko życzę Ci aby to "coś" jednak Cie ominęło
P.S.
proszę się nie obrażać to był żart
gość
21-02-2012, 11:07:54

RAF, no tak, przegrałam z kretesem, moja teściowa już ciosa kołki na glowie św. Piotrowi, ale implant z niej był nietuzinkowy
Jasiu, ja nie mam zamiaru się z Tobą licytowac, bo wiem, że nie masz konkurencji Ale spróbować mozna, nie?
Niestety nie każdy ból się mentalnie pokonać. Ja mam to szczęście, że ani szyja, ani dół nie boli mnie jakośc szczególnie, ale znam to uczucie, gdy odlicza sie czas do kolejnej dawki kroplówki z morfiną i ona nie pomaga....
Dlatego rozumiem Zosię i wiem, że jej psychiczna kondycja nie jest najlepsza. Jedyne co mogę, to zapewniać o wsparciu i zyczyć polepszenia.
Nie wiem co będzie w poniedziałek. Mieli zadzwonić jak sie termin przesunie, a jak nie zadzwonią, to się nie przesunie i bądz tu mądry. W kazdym razie moje nerwy juz przypominają "french knot"s, jesli ktoś tu ma niejakie pojęcie o sciegach hafciarskich
Ania po...
Forumowicz
21-02-2012, 12:08:37

Witajcie muszę się z wami czymś podzielić dzisiaj na rehabilitacji posłużyłem jako królik doświadczalny przed stażystką . Moja rehabilitantka Pani Kasia zrobiła mi terapie manualną powięź zresztą fachowych nazw nie znam i nie będę o tym pisał bo dla mnie laika to czarna magia . W każdym razie wracając z rehabilitacji byłem tak senny jak dzidziuś pierwsze co zrobiłem wpadając do domu to w tempie odrzutowca zwaliłem lumpy i wpadłem do łóżka spałem jak niemowlak przez 2,5 godziny. Dziękuje Pani Kasiu bardzo ale to bardzo Dziękuje
Ania ale to Raf wygrał chociaż i ja jestem jeszcze szczęśliwym posiadaczem teściowej . Może dobrze ze nie zadzwonią to nerwy mniej będą Ciebie zżerały a ja za łapkę mentalnie będę Ciebie trzymał
Pozdrawiam
ks Janusz
Forumowiczka
21-02-2012, 16:37:05

Hmm, narozrabiałam tu wczorajszej nocy. Wydawało mi się że jestem zaprawiona w bojach,wszak bujam się z większym lub mniejszym bólem ładnych kilka lat. A tu jednak skucha-zdarzaja się takie stany w których aż boję się być sama tak duża jest jego niszczycielska dla psyche siła. No i wpadłam w tym stanie tu gdzie jest zrozumienie Dzięki wszystkim za ciepłe słowa.
Boję się nadchodzącego wieczoru bo to już nie są epizody-zwyrodnialcy kolanowi tak mają ale mam zmagazynowy spory zapas tabsów wszelkich i jakoś się do kwietnia przekolebię.
A teraz uśmiech na lico
Szybko przechodzę od stanu skarajnego doła do niemalże euforii kiedy jest chwila wytchnienia. Tak mało mi potrzeba do szczęścia.
Dzień lepszy od nocy. W pracy podchodzą do moich słabości ze zrozumieniem i daję radę.A to dużo dla mnie znaczy bo gdybym nie mogła pracować to głowa byłaby jeszcze gorsza.
Aniu, masuję ciepłymi dłońmi i ciepłym serduchemTwoje skłębione nerwy żeby udało się je wyluzować.Dasz radę jak my wszyscy a za kilka dni będzie to tylko wspomnienie i kilka tytanowych gram wiecej do przetargu
Dzieje się u nas coś bardzo fajnego. Kiedyś drukowaliśmy ,,kodeks dyskopaty" który mówił czego nie robić żeby potem dało się robić. To było dla ciała.
A teraz pojawiło się tu tyle pięknych myśli,sentencji, że stosując je zyskuje sfera ducha.
Do miłego... Z.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: