Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
16-12-2023, 11:33:49

Ćwiczenia - tak, ale w sklepie ciężka robota - współczuję.
Początkujący
16-12-2023, 11:34:36

Ćwiczenia - tak, ale w sklepie ciężka robota.
gość
16-12-2023, 19:32:00

Ja mam pytanie do tych co już jakoś czas po operacji. Ja jestem 3 tyg ogólnie ok. Bolą.mnie czasami mięśnie szyi i łopatek jak dłużej chodzę. Wtedy muszę poleżeć. Oczywiście nic na razie nie dźwigam staram się oszczędzać kontrole mam 10 stycznia.

Ale.jak wygląda np.wizyta u fryzjera dentysty. Bardzo się obawiam że coś wtedy przestawi się.
Początkujący
16-12-2023, 23:20:03

Do dentysty nie miałam potrzeby to nie wiem ale byłam u fryzjera i kosmetyczki: po prostu powiedz, że nie możesz odchylać głowy, dziewczyny podłożą Ci dodatkowe podparcie a i Ty staraj ułożyć się w linii prostej, Spokojnie możesz iść.
Ból łopatek też miałam i lekarz mnie uspokoił, że to normalne. Bardzo pomaga masaż - na początku boli bo mięśnie są zbite ale każdego dnia jest lepiej.
gość
27-12-2023, 20:01:20

Czy ruszając głową na boki słyszycie takie cichutkie chrupanie nie wiem jak to nazwac
Początkujący
28-12-2023, 11:58:37

Ja nie, choć słuch mam dobry.
gość
29-12-2023, 18:47:47

Czasami coś mi szczerka . Neurolog twierdzi że tak może być .
gość
01-01-2024, 20:25:20

Tak, mimo operacji w maju dalej mi tak strzyka, chrupie. No i szumi/piszczy w uchu.
gość
15-01-2024, 11:38:26

Z tym chrupaniem i strzykaniem, piskami w uchu. Miałem tak samo. To fizjologiczne jest. Raczej wszystko ok. Jeśli cię to niepokoi to skonsultuj z lekarzem. U mnie to było przewrażliwienie, staraj się jakoś wyciszyć, uspokoić. Luz, będzie dobrze.

Dentysta, fryzjer normalnie - wygodnie się ułożyć na początku i tyle. Ja mówiłem dentyście, że nie za bardzo jestem wstanie odchylić głowę. Pochylał mi cały fotel - i mnie i jemu było wygodnie.
gość
22-02-2024, 13:43:36

Mam dyskopatię kręgosłupa szyjnego skutkującą rwą barkową.
Chcąc uniknąć operacji szukam alternatywy dla operacji i myślę o iniekcji komórkami macierzystymi. To nowa metoda leczenia uszkodzenia dysku ( nie refundowana i droga - ok. 16 000 zł ), ale może będzie skuteczna. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie ?
Będę wdzięczny za opinie.
Józef z Krakowa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
Reklama:
Reklama:
Reklama: