Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
06-09-2009, 15:23:00

Czyżby dzisiaj dzień milczenia na forum taka tu Cisza no chyba wszyscy ozdrowieli pogoda barowa no to może po małym rzekł rolnik wyciągając interes z sieczkarki
gość
06-09-2009, 16:58:00

Ja ledwo pisze, bo mój komputer chodzi jak krowa na łancuchu. Dziecko korzysta i ciągnie coś z internetu, wię mój komputer ma prawie zero szybkości. O Boże i tak przez tydzień!!!!!!!
to ja, Ania znana jako amadobo
gość
06-09-2009, 18:02:00

Amabodo jak już ten chłopowy lek nie działa przeciw bólowo to nie wiem co Tobie zasugerować na dzisiejszą noc może dziś na opak i będzie ok Pozdrawiam Janusz

tak spokojnej niedzieli nie było dawno czy wyjechaliście czy tęz nic nie boli bo ja dzisiaj mam horror z bólem
gość
06-09-2009, 18:15:00

Spinko - poprawiłam się i odpisałam

Chłopowy lek powiadacie???ale wcale nie mężowy, tak??? może i mnie przestanie wszystko boleć, bo TAK OSZCZĘDZAM SZYJĘ, że moje przepukliny i stare złamania lędźwi się odzywają
Amadobo, na której stronie są Twoje wyniki, chętnie porównam i pociesze się, że ktoś (być może) może mieć gorzej

Janusz, kiedyś na początku mojej bytności na forum napisał, że on przy moim kręgosłupie , swój ma zdrowy , hihihihihihi
Pozdrawiam
Renata
gość
06-09-2009, 18:22:00

Witajcie!
Ja dzisiaj koszmar cały dzień mnie wszystko bolało i miałam kłucie w klatce piersiowej, brakowało mi powietrza, nie wiem co to ....................choć może wczoraj za dużo się pospacerowałam i poudawała trochę Panią Domu..........ale to był błąd.Pozdrawiam wszystkich niedzielnie ADA
gość
06-09-2009, 18:29:00

Renato czy tak napisałem oj to chyba było w zamroczeniu alkoholowym bo od tego czasu jak zmieniłem profesję na księdza to tak mnie uszy bolą że sam nie mam pojęcia czy to od kręgosłupa Dobra dobra tak napisałem ale za to dzisiaj chyba się na mnie coś mści bo mówiąc krótko a dobitnie jutro się wyspowiadam nap...dz..la mnie dziś tak ze mroczki mam przed oczyma chyba dziś 2 bunondolki strzelę na noc
gość
06-09-2009, 19:43:00

Janusz, jak kto może to i sobie strzela różne napitki!!!! a ja kawkę i soczek...i tyle mam z życia!!!!
Ja dziś funkcjonuję całkiem nieźle, krótkie spanie, długi spacer, gorący żel (bez skojarzeń ), tzw. cold-hot pack, żeby ktoś nie miał nic innego na myśli...i tyle
Musze jechać na Ursynów, do pracy pozałatwiać jakieś papiery i PZU i...kurcze boję się sama jechać, jakiś dziwny lęk - znowu świruję chyba przestane brać "dziwne" leki.
Z mojego Bródna muszę: iść dwa przystanki na piechotkę, 2o min. tramwajem, 20 min. metrem i 10 min. autobusem - i już jestem w pracy i tak codziennie przez 20 lat - już teraz wiecie dlaczego będę na zwolnieniu ile się da????
Gorące uściski
Renata
gość
06-09-2009, 20:01:00

Renato ale mieszkasz w centrum Europy to nie tak jak ja tylko 250000 tyś miasto Toruń nawet jako miasto uniwersyteckie nie posiada na swoim terenie neurochirurgi a niestety w warszawie jest parę szpitali i klinik neurochirurgicznych macie w czym wybierać nie tak jak my prowincjusze , a i zarobki też są inne jak w Warszawie i nie musimy tu polemizować bo jako stary pocztowiec i człowiek walki trochę na ten temat wiem no ale koniec polityki bo nie na tym polega nasze forum . Renatko cieszę sie że chociaż mimo szarych i bolesnych dni masz dzisiaj ulgę jak to się miło słyszy gdy nie słychać w wypowiedzi smutku i bólu pozdrawiam Ciebie i życzę wszystkich takich dni pełnych zadowolenia i relaksu Janusz
gość
06-09-2009, 20:30:00

Januszku, dzisiaj spędzam samotną noc i pocieszę się małym kieliszkiem tramalu - mąż na dyżurze.
Renatko, nie wbijałam Wam dokładnych wyników MRI ale służe wyciągiem. To szyjny-" Całkowite zniesienie lordozy z kyfotycznym ustawienie od c2 do c7.
Liczne zwapnienia i stłuszczenia. Zmiany zwyrodnieniowo wytwórcze obejmujące kręgi c1-c7. Masywne osteofity na tylno bocznych krawędziach trzonów c3 do c7 zwężają zachyłki boczne i uciskają na worek oponowy.Zaawansowana dyskopatia c3/4, c5/6, c6/7, na tych poziomach występuje obustronny ucisk na korzenie nerwowe. Obniżenie wysokości tarcz międzykręgowych. Antelisteza c5, retrolisteza c6 /to chyba po ludzku nazwać kręgozmyk /. Kanał kręgowy c3-7 wybitnie zweżony. na poziomach c4/5 i c5/6 osteofity mocno uciskaja rdzeń kręgowy i powodują jego silny ucisk- zagrożenie zmianami mielopatycznymi. Tętnice na poziomie odpowiednich zmian zwężone. Na poziomie c6/th1 duze zmiany zwyrodnieniowe powoduja znaczne zwężenie kanału kręgowego. Zwapnienie wiązadeł."
Neurochirurg, który mnie kierował na operację we Wrocławiu długo na mnie patrzył. Ten, który mnie będzie operował w Wałbrzychu, powiedział "matko święta, co pani sobie zrobiła w ten kręgosłup"
Teraz lędzwiowy " Zniesienie lordozy. Esowata skolioza. Stan po laminectomii l3 -5. Na tych poziomach masywne zrosty obejmujące korzenie nerwowe po obu stronach, mocniej po lewej.
Centralna przepuklina l4/5 uciskająca worek oponowy i korzenie nerwów. Centralna przepuklina l5/s1 uciskająca korzenie nerwowe i zwężająca kanał kręgowy. Pośrodkowo lewoboczne wypukliny tarcz mk na poziomach l/'2 i l2/3 uciskające na korzenie nerwowe i zwężające znacznie odpowiedni otwór m/k. Centralna i dwuboczna przepuklina l3/4 uciskająca worek oponowy i zwężająca kanał i otwór m/k oraz korzenie nerwów obustronnie.Zmiany zywrodneniowo -wytwórcze w obrębie całego odcinka Ls i w obrębie tarcz mk".
Nooooo to na tyle, poki co. Nie wiem co się dzieje w odcinku piersiowym ale pewnie tez jest niezle.
Lekarze dziwią się, że właściwie nic po mnie nie widać. Chodzę podobno bardzo ładnie, czasem ciągam lewą nogę, bo mam porażenie nerwu strzałkowego i opadanie stopy. Boli idrętwieje, ale tego na zewnątrz nie widać. Dość często się wywalam i trochę tlukę, dlatego w orzeczeniu mam zaznaczoną konieczność stałej obecności przy mnie osoby drugiej. Ale ja zawzięta bestia jestem. Trzy lata temu neurochirurg powiedział, żebym sobie znalazła jakis fajny oddział rehabilitacyjny i tam zamieszkała - no to kilka razy mój mężuś jest słomianym wdowcem.
No to idę się napić tego tramalu. Wasze nieustające zdrowie!
to ja, Ania znana jako amadobo
gość
06-09-2009, 20:45:00

Amadobo, gdzie we Wrocławiu robisz MRI i kto tak dokładnie opisuje. Pozdrawiam. Bożena

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: