Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29015)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
19-09-2009, 13:01:55

Renatko to może do terminu spotkania wrócimy po Twojej wizycie kontrolnej.
Pozdrawiam serdecznie
Dorota
gość
19-09-2009, 13:07:29

Tak Irku zrobić jednego Tadeuszka a potem celibat dobra może być ja sobie fundnę sutannę z podwójnym rzędem guzików

Spinka nie zwracaj na nich uwagi jesteś śliczna i taka cała niebieska

Zosia jak będą krótkie dni to myślę ze tam gdzie sie umówicie zapalą wam lampy no ewentualnie świeczki, a jak będzie zimno to jak zaczniecie czytać Pana Tadeusza przy utworach Chopina i tańcu Pani Walewskiej popijając to wszystko Stolicznają zrobi się ciepło i przyjemnie tylko radził bym po powrocie do domu nie postępować tak jak jasio

Pani poprosiła dzieci, żeby ułożyły zdania z nazwami ptaków. Zgłasza się Jaś i mówi:
- Tata przyszedł do domu nawalony jak szpak.
- Dobrze, a z dwoma?
- Tata przyszedł do domu nawalony jak szpak i wyrżnął orła.
- Z trzema...?
- Tata przyszedł do domu nawalony jak szpak, wyrżnął orła i puścił pawia.
- Z czterema...?
- Tata przyszedł do domu nawalony jak szpak, wyrżnął orła, po czym puścił pawia, aż mu dwa gile z nosa wyszły.
- Z pięcioma...?
- Tata przyszedł do domu nawalony jak szpak i wyrżnął orla, po czym puścił pawia, aż mu dwa gile wyszły z nosa i poszedł znowu pić na sępa.
gość
19-09-2009, 13:57:24

Całkowicie się zgadzam z Januszem proponuję Spince przyznać Miss Foto Szyjek na rok 2009.

Irek
Wtajemniczona
19-09-2009, 15:59:28

Moi drodzy chętnie spotkałabym się z tak pięknymi szyjkami już dziś( widziałam na Fotosiku) ale ja na pewno do 20.10 będę w kołnierzu i jeżeli to wam nie przeszkadza to ja się dostosuję.Choć wiadomo bez kołnierza byłoby lepiej wizytę kontrolną , jak już wspominałam mam 30.09.
Pozdrawiam.............Spinka mam nadzieję ,że rola w Panu Taduszu się dla mnie znajdzie.ADA
gość
19-09-2009, 17:43:47

WITAJCIE

ja takze mam zmieniona szyjke, tj. dwa wysuniete kregi plus zniesiona lordoze i jakies zmiany zwyrodnieniowe.
Do tego zmiany w odcunku ledzwiowym.

Niestety dopiero na starosc /jestem po 40-stce/ spelnilam swoje marzenie i wynioslam sie z miasta , mam ukochane konie, na ktorych jezdze.

Zauwazylam, ze odcinek dolny super reaguje na takie jazdy, jak tylko boli mnie cos tam wsiadam na konia i juz przez jakis czas nie musze brac lekow przecuwbolowych.

Gorzej jest z szyja, bylam na rehabilitacji, ale z powodu silnych zawrotow glowy przerwalam....mam te zawroty tylko jak sie klade i siadam.

Ogromnych bolow nie mam, raczej morwienia i taka sztywnosc karku.

Zauwazylam, ze jak zaczynam sie przejmowac swoja choroba /np. po rezonansie jak lekarz postraszy/to od razu wszystko sie nasila, bole, zawroty glowy itp.

Jak bagatelizuje to jest lepiej. Uwazam tylko z podnoszeniem ciezarow i staram sie lezec na podlodze czesto z walkiem pod glowa.

A tak w ogole to mam nadzieje. ze przyjmiecie mnie do swojej Rodziny Szyjkowcow????????

Jestem spod Bialegostoku!!!!!!!!
Forumowiczka
19-09-2009, 18:30:46

Witajcie :)
Dziękuję za miłe słowa na temat Spinacza, Spinki czy Klamerki...
Może spotkamy się w Warszawie 3 lub 10 października? Był już chyba taki pomysł? 3 października to nawet byłaby okazja... to rocznica mojego ślubu cywilnego...

W kwestii "Pana Tadeusza" proponuję zrobić listę ról.
Irek, jak to było? Bo nie bardzo wiem gdzie na forum jest ta wiadomość...
gość
19-09-2009, 19:10:25

Robie aktualizację naszej listy, bo coś ostatnio dzieją się z nią dziwne rzeczy - '"uciekło" nam kilka osób (a szczególnie nr 21 ...). Przy okazji dopisuję nową Szyjkę.
1. PIRANIA1 - Olsztyn

2. JANUSZ - Toruń - janusz-kur2@wp.pl - Skype: skromniak2 - gg: 7435779

3. ZOSIA - Warszawa - zocha_59@o2.pl

4. GOSIEŃKA - Szczecin - gosienka44@op.pl - Skype: gosienka4444 - gg11465861

5. SPINKA - Ożarów Mazowiecki / Warszawa - myspine@gazeta.pl

6. ANNA - Goleniów - aniasz14@vp.pl - gg: 9324368

7. JANO (Janeczek) - Kraków

8. RENBAZ (Renata) - Warszawa renbaz@tlen.pl - gg: 12835246

9. ELŻBIETA - Legionowo - elaka0@wp.pl

10. MARTTKA - Białystok

11. AIRWOMAN (Agnieszka) - Warszawa

12. BOŻENA - Wrocław - ixodida@neostrada.pl

13. FURION30 (Marcin) - Zabrze m_semenowicz@onet.eu Skype:grekoo30 - gg:10867934

14. DOROTA - Ostrołęka e.d.g@wp.pl - Skype: dorka1130 gg: 10208155

15. Ania - Białystok - andrzej97@autograf.pl

16. Amadobo (Ania) - Wrocław - gg: 3348670

17. Piesmaxik (Ewa) - Ostróda - eb125@wp.pl

18. krak62 (Irek) - Kraków - ir62@o2.pl

19. Emila -Wrocław - emila1967@wp.pl

20.ADA(Dorota) - Wyszków -dorakami@op.pl - gg 3996241

21. ...

22. Staszek - Poznań - Staszekwol@poczta.onet.pl

23. Bartuzi - Konstancin-Jeziorna - mail: bartosz_olszewski@o2.pl

24. Tamara - Białystok

Serdecznie pozdrawiam Dorota
gość
19-09-2009, 19:36:53

Witaj Tamara w tym doborowym toworzystwie:)
Tylko proszę ze starością nie wyjeżdżaj przy seniorce rodu:)
Z autoterapią jazdą konną dziwna sprawa bo zwykle przy dysykopatii dyscypliny wymgające dobrej amortyzacji nie są wskazane ale jak widać każda droga prowadząca do celu może być dobra .
Spineczko oddaję kolejny głos na Twoją kandydaturę :)
Ada , kołnierz rzecz nabyta dziś jest jutro go nie ma a potem znów może się pojawić jak widać u autorki postu więc jeśli nie stanowi zbyt dużego dyskomfortu to może :) :) Jeśli byłby to początek paźdrnika nie byłabyś osamotniona.
Zosia
gość
19-09-2009, 19:56:34

dlatego Zosiu Droga mam problem z jazda konna w sytuacjach gdy kon zachowa sie nieprzywidywalnie. Wtedy czasami zaboli...chlip.

Bo jak wszystko jest ok i jade w rytmie to wtedy gorny odcinek jest jakby oddzielony ruchem dolu, tam sie amortyzuje przeceiz.

No i sprawa psychiki: ja kocham byc na koniu!!!! Chyba tylko wtedy czuje sie taka zrelaksowana, a to chyba dobrze dziala na miesnie...????

Lekarze zabraniaja mi jezdzic....mam taki niepokoj, ze kiedys naprawde nie bede mogla juz w ogole.

Czasami mysle o operacji, ale jak sobie tu poczytalam, ze wcale nie daje ona gwarancji powrotu do zdrowia to chyba dam sobie spokoj...poczekam na jakies nowsze metody. Albo na ...brak wyjscia!!!!
gość
19-09-2009, 20:19:38

Tamaro, nigdy nikt nie da Ci gwarancji powrotu do zdrowia, cudów nie ma
Pewnie, że jeśli byłoby inne wyjście i nie byłoby konieczności, to żadne z nas nie kładło się na stół neurochirurgów

Co do spotkania, to ja się dostosuję, w kołnierzu czy bez
Renata

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: