Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
06-09-2009, 21:20:00

Janusz, znam Toruń...w Inowrocławiu miałam babcię, jeździłam tam wiele razy w roku... Zgoda, co do zarobków (choć nie do końca), ale duży błąd robi się wtedy, gdy porównuje się tylko zarobki trzeba porównywać także koszty życia, komornego, przejazdów itp., opłat, podatków wtedy daje to obraz całościowy

Amadobo...już mi lepiej (po przeczytaniu Twojego wyniku), zrzucam Campa i jutro lecę do pracy

Chociaż z drugiej strony powaga opisu zależy od specjalisty opisującego, czasami wszystko jest bardzo poważnie opisane, a czasami wiele rzeczy jest przemilczanych, dlatego moi neurochirurdzy i neurolodzy nie korzystają z opisów,, tylko rzucają okiem na zdjęcia

Amadobo, czy Ty całe życie w kamieniołomach kopałaś????

Pozdrawiam
Renata
gość
06-09-2009, 22:05:00

Renatko, mieszkam w Konstancinie i mam blisko specjalistow ale naprawde nikt nie domyslal sie co mi jest, dopiero znajomy lekarz, jak poltora roku temu trafilem do niego z przerazliwie ciezkim bolem plecow w odcinku piersiowym (nadzwigałem się w czasie przeprowadzki) powiedzial ze jeszcze jeden taki raz i mam isc na MR. No i poszedlem, okazalo sie ze na szyi operacja musi byc, bo grozi paralizem, a tak poza tym mam szereg malych przepuklin i jedna juz peknieta . Na szczescie byla boczna i nie trafila w rdzen, "tylko" nerwy podraznia a jak sie przeciaze to dramat, sle to bol z ktorym da sie zyc. Jak policzylem to moze 6 dyskow mam ok, z reszta jest cos nie tak w mniejszym lub wiekszym stopniu ). Generalnie bole ktore mialem z piersiowego odcinka powodowane przez pęknietą przepuklinę, pozwolily odkryc najwieksze zagrozenie centralna przepuklina na c6-c5- o ironio!! I tyle 18-10-2009 laduje w szpitalu i operation ...

Z tego co czytam po opisach wielu osob z forum, to widze że wiekszosc dowiaduje sie co im jest juz majac objawy neuriologiczne.

Generlanie profilaktyka w Polsce w wielu kwestaiach to dramat. Juz 13 lat temu powinienem miec MR jak mialem pierwsze silne ataki bolu, ktore byly czesto bo bylem mlody i duzo cwiczylem.

Hmm.. mialem wczoraj uczucie ucisku na szyi jakby mi ktos kamien na glowie polozyl, dzisiaj nic... wogole duzo lepiej sie czuje. Czy paranoi dostaje po tym jak sie dowiedzialem co mi jest i zwracam uwage na byle co...?
Początkujący
06-09-2009, 22:06:00

to wyzej to moj wpis
Bartuzi
gość
06-09-2009, 22:12:00

Witam wszystkich,
Przez kilka dni nie miałam dostępu do internetu, a tu tyle korespondencji do przeczytania i nowe osoby na naszym forum.
Ktoś pytał się o drętwienie palców. Mnie drętwiały palce: wskazujący i środkowy. Były sztywne a w stawach miałam uczucie rozpychania od środka. Wydawało mi się, że za chwilę stawy wystrzelą. Okropny ból. Oczywiście bolała mnie jeszcz szyja, bark łopatka i cała ręka. Miałam zaburzenia czucia skóry: raz czułam jakby ktoś mnie przypalał ogniem innym razem jakby obkładał lodem. To tak z grubsza. Na szczęście po operacji większość tych bóli minęła, a przede wszystkim drętwienie.
Pozdrawiam serdecznie Dorota
Forumowiczka
07-09-2009, 03:53:00

06-09-2009 o 07:32, gość :
Witam Porannego Ptaszka Nasza Spinkę co ty nawet w niedziele nie umiesz spać? Życzę miłego dnia

Nic mi nie wiadomo o tym, że jestem Ptaszkiem...
Mam dla Was wieści od Komitetu Zarządzającego więc wstawajcie Leniuchy !
Spinka
Spinka
gość
07-09-2009, 04:27:00

no jak Nie kiedy świta za oknami Spineczka już pisze czyli poranny ptaszek Witaj
gość
07-09-2009, 05:12:00

Droga Renatko wiesz w dzisiejszych czasach to nie jest takie proste koszty koszty są na poziomie każdego miasta prawie takie same i nie musimy na ten temat się spierać bo to nie to forum i nie miejsce zawsze na obronę coś sie znajdzie paliwo czy w W-wie czy w Poznaniu Czy Toruniu prawie w tej samej cenie ale dość polityki finansowej.
Widzę że Ania dodała Tobie skrzydeł i red bulla nie trzeba normalnie dziś będziesz chyba najzdrowszym człowiekiem świata ale to żart a swoją drogą podziwiam lekarza który tak szczegółowo opisał MRI Ani nawet ujawnił zwężenia tętnic a mnie nie dosyć że po rezonansach kazali chodzić to na tętnice miałem robionego doplera chyba jakiś nadgorliwy lub po znajomości by przed neurochirurgiem na głupka nie wypaść chociaż z mojego ostatniego doświadczenia kiedy odwoływałem się od orzeczenia o stopniu niepełnosprawności do sądu zostałem skierowany na badanie przez biegłych lekarzy i tam ortopeda traumatolog nawet wymienię z nazwiska by pokolenia wiedziały dr Tura nie raczył spojrzeć na rezonanse i całą resztę dokumentów które to tachałem z sobą jak idiota tylko opis go interesował widać że bardzo zna się na rzeczy bo badanie zaników mięśniowych badał nadgarstkami czyli centymetr gość w rękach posiada nawet nie interesowało szanownej komisji ile ja biorę zabiegów rehabilitacyjnych by nie dopuścić właśnie do zaników mięśniowych a przykład mam po moim synu który jest po porażeniu nerwu strzałkowego gdzie mimo wielu zabiegów i starań ma bardzo duże ubytki stracić można szybko ale odbudować prawie nie można i trzeba dużo czasu poświęcić ćwiczeniom by było ich jak najmniej . no to sobie popisałem kazanie na 102 a tacę wyśle pocztą od 1 września spółka Poczta Polska kraj do góry nogami stawiają Pozdrawiam wszystkich spadam do wnuczka na służbę Janusz
Forumowiczka
07-09-2009, 06:02:00

No to nieźle... tacę Ksiądz nam wyśle pocztą, czyli od 1 września Poczta Polska kraj do góry nogami stawia...
Nie wiem o co chodzi. Kompletnie. Oczywiście.

Są pewne (wstępne) ustalenia Komitetu Zarządzającego, musicie się wypowiedzieć co myślicie. Najpierw lista:

1. PIRANIA1 - Olsztyn
2. JANUSZ - Toruń - janusz-kur2@wp.pl - Skype: skromniak2 - gg: 7435779
3. ZOSIA - Warszawa - zocha_59@o2.pl
4. GOSIEŃKA - Szczecin - gosienka44@op.pl - Skype: gosienka4444 - gg11465861
5. SPINKA - Ożarów Mazowiecki / Warszawa - myspine@gazeta.pl
6. ANNA - Goleniów - aniasz14@vp.pl - gg: 9324368
7. JANO (Janeczek) - Kraków
8. RENBAZ (Renata) - Warszawa renbaz@tlen.pl - gg: 12835246
9. ELŻBIETA - Legionowo - elaka0@wp.pl
10. MARTTKA - Białystok
11. AIRWOMAN (Agnieszka) - Warszawa
12. BOŻENA - Wrocław - ixodida@neostrada.pl
13. FURION30 (Marcin) - Zabrze m_semenowicz@onet.eu Skype:grekoo30 - gg:10867934
14. DOROTA - Ostrołęka e.d.g@wp.pl - Skype: dorka1130
gg: 10208155
15. Ania - Białystok - andrzej97@autograf.pl
16. Amadobo (Ania) - Wrocław - gg: 3348670
17. Piesmaxik (Ewa) - Ostróda - eb125@wp.pl
18. krak62 (Irek) - Kraków - ir62@o2.pl
19. Emila -Wrocław - emila1967@wp.pl
20.ADA(Dorota) - wyszków -dorakami@op.pl - gg 3996241
21. ...
22. Staszek - Poznań - Staszekwol@poczta.onet.pl
23. Bartuzi - Konstancin-Jeziorna - mail: bartosz_olszewski@o2.pl

Propozycja dotyczy Warszawy. Chodzi o miejsce spotkania. Komitet proponuje Śródmieście (ale nie jest to jeszcze ostateczna decyzja).
Miesiąc - październik, ewentualnie listopad (najpóźniej).
Czy macie propozycje interesujących miejsc ? Wszyscy wiedzą, co to znaczy interesujące oczywiście...

Są na razie trzy SZYJKI, które zamierzają się spotkać:

1. Zosia
2. Spinka
3. Renata (renbaz)

No to teraz Wy zaczynacie pisać co o tym myślicie...
Tylko po kolei, nie pchać się, nie wszyscy na raz !

Spinka
Spinka
gość
07-09-2009, 06:05:00

Witajcie,
póki dziecko moje coś sobie sciąga, to ja nie bardzo mogę korzystać ze swojego kompa. Ona u siebie ma limit transferu, a tu nie, więc jak się dorwie do ściągania, to my mamy kiepsko.
Renatko, niestety, podobno ten opis jest o niebo bardziej optymistyczny niż widać na płytce. Tam, gdzie robią rezonans, nie opisuja go podobno aż tak rzetelnie jak gdfzie indziej. Zredszta moi lekarze nie interesują się opisami.Tylko ja ich stały klient jestem i czekam u nich do miesiąca, w innych pracowniach lepiej nie mówić o terminach
Moj najnowszy neurochirurg tez powiedział, że mam kręgosłup jak z kamieniołomów a ja językoznawca, mól ksiązkowy jestem. W dodatku przed nagłym wysypem choróbska sportowy typ byłam, więc na szczęście mieśnie w porządku do tej pory. I nie jestem zbyt stara, 54 latka. Dr Druszcz powieidział, że taki kręgosłup u kogoś w moim wieku to rzadkość
Modle się /żeby mi tylko cegła jakaś nie spadła na głowę, bo taki heretyk z modlitwami.../ żeby mnie szybko zawołali na tę operację. Od wczoraj mi dokucza porządnie, jedna ręka prawie nie do uzytku. W dodatku z psem mam problem, bo durni sąsiedzi maja jakiegoś psa boksera i najwyrazniej dązą do konfrontacji między naszymi zwierzakami, więc dziś rano mó Haker nieżle mnie naszarpał jak ja wchodziłam z nim do mieszkania a ich synuś schodził ze swoim po schodach. Niestety, jak się nie ma na domek na odludziu, to sie sąsiadów nie wybiera. Ja kiedys w Śylwestra dostałam od ich dzieci i gości gazem po oczach. To miał być żart. Nie wykazałam zbytniego entuzjazmu i zgłosiłam sprawe na policję i teraz jest jak na "Samych swoich" nie przymierzając. Mój pies ich też czemuś nie lubi i mamy problem. Nie myślcie sobie, że mieszkam w slumsach to porządny dom, w którym posiadaczami miesizkań są nauczyciele.
No, zaraz przyjedzie mój slubny, więc pora sie jakos ogarnąc. Miłego dnia Wam życzę
to ja, Ania znana jako amadobo
gość
07-09-2009, 06:09:00

Cześć Spinko,
Zgłaszam się na spotkanie jako czwórka. Warszawa jako miejsce spotkania mi odpowiada.
Zaczyna mnie intrygować dla kogo rezerwujesz miejsce 21??? Dorota

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: