Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
08-03-2011, 16:31:39

cześć, w końcu znalazłam jakieś żywe forum na temat kręgosłupa szyjnego. W sobotę miałam operację, na odcinku c5 c6, usunięcie przepukliny i wstawienie implantu. Poczytałam wasze odczucia po operacji i trochę się martwię bo mnie boli kark, bez ketonalu nie daję rady. Głową kręcę delikatnie w obie strony ale generalnie sztywność no i mam wrażenie lecenia głowy w przód. Proszę napiszcie jak długo może to potrwać
gość
08-03-2011, 16:54:57

Witajcie Szyjeczki.Mam zapytanie 3.03 byłam na kontroli (zabieg 28 grudnia)no i tak wszystko fantastycznie jest zrobione, nie mam żadnych dolegliwości ,implant super się zrasta i wszystko byłoby cudnie gdyby nie bolały mnie strasznie NOGI.Nie mam pojęcia od czego to się stało i dlaczego.Podróż co prawda daleka 5 godz. jazdy w jedna stronę z krótkim odpoczynkiem ale teraz nie daję rady chodzić- do południa to jeszcze ale potem to masakra.Bolą mnie bardzo stopy,uda, biodra ledwie mogę stąpać dziś wzięłam Ibuprom i jakoś funkcjonuję.Myślę ,że za szybko się cieszyłam stanem bez bólu .
Czy ktoś mi coś podpowie co jest tego przyczyną?
Pozdrawiam cieplutko Grażyna
Forumowiczka
10-03-2011, 05:22:00

Witajcie!

Wróciłyśmy z Zosią z Busko SPA

Przypomnijcie proszę, czy ktoś się wybiera na nasze spotkanie 26 marca w Warszawie?
Termin już nie jest bardzo odległy.
gość
11-03-2011, 19:53:44

Dziewczyny co tu taka cisza?
Czyżby tylko wybrańcy mogą zadawać pytania a reszta do kosza?Przykro ale czasami mam takie odczucia?
Pozdrawiam Grażyna.
Te starsze muszą wziąć przykład z Janusza.
gość
11-03-2011, 19:54:06

Dziewczyny co tu taka cisza?
Czyżby tylko wybrańcy mogą zadawać pytania a reszta do kosza?Przykro ale czasami mam takie odczucia?
Pozdrawiam Grażyna.
Te starsze muszą wziąć przykład z Janusza.
gość
11-03-2011, 20:35:41

Grażyna ja też jestem po operacji odcinka szyjnego i czuje się dużo lepiej a objawy które opisujesz może dawać odcinek lędzwiowy.Mam dokładnie te same dolegliwości . Mnie czeka następna operacja tym razem l4-l5.Zrób sobie badania na tym odcinku.Pozdrawiam
Forumowiczka
11-03-2011, 22:23:07

Grażyna, przykro mi ale ja nie znam odpowiedzi na Twoje pytania

A ton twojej ostatniej wypowiedzi nie należy do przyjemnych.
gość
12-03-2011, 13:59:22

Grażyno, mam rozumieć,że doświadczone stare szyjki mają się wynieść z forum bo już plotą bzdury?!

Niestety ja po swoich doświadczeniach dziwię się Waszym problemom typu kiedy wsiąść za kierownicę czy jakiej długości jest blizna. Mnie już te problemy nie dotyczą- przestałam prowadzić bo zwykle jeżdżę półleżąc a moja szyja jest tak poharatana,że jej nic nie pomoże. Prawdopodobnie zaliczę kolejną sznytę tarczycową.
Ja się cieszę życiem bez bólu mimo,że nie wierzyłam w inne kuracje bezoperacyjne.
Podawaliśmy wiele rad ale nie wszyscy chcieli je brać do serca-trudno.
Tak wracając do drętwienia rąk- nie wszystko jest od kręgosłupa. Jeśli drętwieje kciuk, wskazujący i serdeczny a zwłaszcza w nocy to nie szyjka! A objawy pooperacyjne mogą trwać do trzech miesięcy aż dobrze usadowi się implant i nie należy tym się bardzo przejmować.
Mam nadzieję,że młody narybek forum pociągnie dalej ten wątek.
Pozdrawiam Vika
Wtajemniczona
12-03-2011, 15:31:28

Do Viki!
Miło, że napisałaś, tzw. "stare szyjki" piszcie jak najwięcej o swoim obecnym samopoczuciu. Uspokoiłaś mnie stwierdzeniem, że drętwienia mijają po upływie 3 miesięcy. Z uwagą śledzę wszystkie wypowiedzi ludzi i porównuję z samopoczuciem mojego męża tak bo to on jest tą nieszczęsną szyjką i niestety z mielopatią z którą chyba będzie się ciężko rozstać.Proszę więc piszcie jak najwięcej bo wtedy człowiek wie ,że nie jest sam i łatwiej pokonać strach i chorobę .
Pozdrawiam Wiesia... żona "pana szyjki"
Wtajemniczona
12-03-2011, 15:42:27

Do Spinki!
Chętnie spotkałabym się z Wami w Warszawie ale cóż zbyt daleko /Dolny Śląsk/. Proszę ciągnijcie dalej wątek szyjek .
Każde nowe doświadczenie jest cenne.

ozdrawiam
wiesia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: