Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
01-01-2010, 23:08:04

Ok.Spineczko..........szczegóły, gdzie jak i co proszę ustalmy osobiście.Proszę o kontakt na e-mail.przypominam
dorakami@op.pl
ADA
Wtajemniczona
01-01-2010, 23:13:56

Spinka, robili Ci jakieś problemy ze świadczeniem? kazali rozbierać się do majtek, czy tylko mój orzecznik ma takie wymogi???na jak długo otrzymałaś świadczenie?

Jak się załatwia Konstancin? W październiku dostałam skierowanie od neurologa do CKiR na rehabilitację, zadzwoniłam tam, wysłałam skierowanie, po ok. 2 tyg. odezwano się do mnie i zaproszono z dokumentacją na kwalifikacje. Przeszłam je pomyślnie i czekam cierpliwie. Skierowanie było na CITO, stan po operacji itp.
Na cito czeka się ok. 3 m-cy, normalnie nawet do półtora roku
Mam zadzwonić w połowie stycznia w celu ustalenia terminu.
Koleżanka z pracy wróciła niedawno z CKiR, z rehabilitacji - była tam 30 dni!!!bez żadnych przepustek!!! ale tam są właściwi ludzie na właściwych stanowiskach dlatego liczę na pomoc z ich strony.
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
Forumowiczka
02-01-2010, 10:33:00

dorakami 2010-01-02 00:08:04 Ok.Spineczko..........szczegóły, gdzie jak i co proszę ustalmy osobiście.Proszę o kontakt na e-mail.przypominam
dorakami@op.pl
ADA

Bardzo się cieszę, ustalimy wszystko jak trzeba .
Mój e-mail:
myspine@gazeta.pl

Renata, lekarz w ZUSie była kobietą... na szczeście nie była zainteresowana moją nagością
Świadczenie przyznali mi na razie na 3 miesiące, do marca. Podobno tak to zwykle jest. Jeśli będe potrzebowała dłuższe - kolejna komisja...
A Ty czekasz na wezwanie na komisję?

Czyli można od neurologa dostać skierowanie w konkretne miejsce? Ten Konstancin ludzie chwalą generalnie... A ortopeda może dac takie skierowanie?
I czy wypisują to na jakimś specjalnym druku?
Trzydziestodniowy pobyt bez przepustek kojarzy mi się z Domem Wielkiego Brata...
Wtajemniczona
02-01-2010, 12:03:17

Spineczko, to tylko w moim ZUS-ie pracują sami faceci???
Bez problemu dostałaś świadczenie?
Skierowanie dostałam w konkretne miejsce. Wystawione jest jako skierowanie do szpitala (bo to oddział szpitalny stacjonarny). Koniecznie pilne (nie wiem jak długo po operacji może być pilne). Myślę, że ortopeda bez problemu może je wystawić, chyba każdy lekarz.

Martwi mnie tylko czas pobytu
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
Początkująca
02-01-2010, 16:00:41

Widzę ze dziewczyną spodobał sie pobyt w sanatorium i nastepne sie szykują . Sama chetnie tez bym sie wybrała zeby nie studia ale może na wakacje kto wie .
Szczecin zasypany śniegiem jak tak dalej pójdzie bedzie mozna na naratch pozjeżdzać tylko gdzie ?
Może Zosi uda sie skorzystać ze sniegu .
Pozdrawiam Gosienka
gość
02-01-2010, 16:06:56

Spinko i Ado bardzo załuje ze mieszkacie tak daleko bo z checia wybralabym sie na Wasze Urodziny. Tym bardziej ze cały czas jestem w domu. Mieszkam przy Szczecinie. Warszawa bardzo mi sie podoba, jezdzilam tam do szpitala z corka do szpitala na Marszalowska.
Pozdrawiam Andzia.
Początkująca
02-01-2010, 16:50:36

Życzę wszystkim, żeby ten Nowy Rok był najlepszy, żeby przyszły same jasne dni, a sny były kolorowe, wieczory pełne nadziei, i poranki bezbolesne
gość
02-01-2010, 18:37:39

Witam i życzę dużo zdrowia w Nowym Roku!

Jestem po operacki kręgosłupa szyjnego na poziomia C4C5 a dokładny opis MR brzmi:wielopoziomowe zmiany zwyrodnieniowe,przepuklina krążka na C4 C5 uciskająca worek oponowy i mniejszą na poziomie C3 C4.

Dwa tygodnie temu zrobiono mi operację odcinka C4 C5 bóle ręki , barku głowy,łopatki i drętwienia mineły !!
Doczekałam normalnie przespanej nocy w co nie wierzyłam! Mam tylko dziwne pieczenie w obrebie cięcia na szyji
Wiem że to jeszcze nie koniec bo ten kolejny poziom jest też zły.

Na karcie informacyjnej mam napisane że;zrobiono mi Discektomia C4 C5 ze stabilizacją cornerstone PEEK nr 6

Nie bardzo wiem co to jest?
Proszę o pomoc .
Ja nie pracuję czy mi też należą się jakieś świadczenia?
Pozdrawiam Jola J.
Wtajemniczona
02-01-2010, 20:48:51

Witaj Jolu na naszym forum
Możesz napisać skąd jesteś i jak długo czekałaś na operację?
Wynik MRI, moim zdaniem nie był taki zły. Ważne jest skorelowanie wyniku z objawami, ale skoro operowano Cię, to widocznie była taka konieczność. Tylko dlaczego nie zrobiono Ci 2 poziomów jednocześnie? Może C3-C4 nie jest taki zły i nie kwalifikuje się jeszcze do operacji?
Pieczenie w obrębie szyi po 2 tyg. to normalka i skoro są to tylko takie niedogodności, to gratuluję!!!To bardzo krótki okres od operacji, uważaj na siebie.
Jeśli poczytasz poprzednie wypowiedzi, to dowiesz się (rady Zosi i Janusza - naszych dobrych duchów), na co masz uważać, żeby dalej było tak dobrze ))

PEEK to rodzaj stabilizatora, wklep nazwę w google i zapewne coś tam znajdziesz na jego temat

O jakie świadczenia pytasz? Jeśli nie pracujesz i nie odprowadzasz składek do ZUS-u, to na ich pomoc nie masz chyba co liczyć
Pozdrawiam
gość
02-01-2010, 22:51:02

Dziękuję Renatko, że zechciałaś odpowiedzieć na moje zapytanie
Podobno zrobili mi jeden poziom ,dlatego że mam 38 l.Gdybym była starsza wzieli by się za dwa tak mi powiedziano ja nic z tego nie rozumię
Jestem z Wrocławia i operowana byłam w Wojskowym Szpitalu.Na operację czekałam dwa miesiące,to były najdłuższe miesiące w moim życiu (obawy, strach ,koszmar!!) Różne opinie lepsze i gorsze bardzo sie bałam! Ale narazie jest dobrze bo nic nie boli po tylu latach cierpienia to jak narodzić się od nowa.
Martwi mnie to że mam się oszczędzać a ja nie potrafię tak, zawsze było mnie wszędzie pełno.
Pozdrawiam Jola J

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: