Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
03-11-2009, 12:00:04

@krak62 - odnosnie w/cyt
Ja przeszedłem nukleoplastykę (koblację) 03 czerwca tego roku.
Kwalifikacja do tego zabiegu jest bardzo zawężona. Stan musi być w miarę "świeży" gdy pierścień włóknisty nie jest jeszcze zbyt odwodniony - skostniały, by mógł cofnąć się po usunięciu części (20%) napierajacego na niego jądra miażdżystego. Oczywiscie ciągłość pierścienia musi być zachowana, co oznacza że mozna robić w ten sposób tylko wypukliny i małe przepukliny.
Ja miałem robione wypukliny na dwóch poziomach jednocześnie C5-6-7. Mam je dość znacznie wysuniete dokanałowo (na styku z rdzeniem) i miałem nadzieję, że zabieg pozwoli mi je cofnąć choć o milimetr. NIESTETY po zabiegu objawy ucisku rdzenia nieznacznie, ale się zwiększyły. Prawdopodobnie "nakłówanie" krążka z dostępu przedniego ruszyły go w stronę kanału.
Jak widzisz, w moim przypadku zabieg nie przynióśł spodziewanych, przeze mnie efektów, choć być może, ograniczył postęp choroby, gdyż od czerwca nie mam innych objawów, a te które miałem nie nasilają się.
Jeżeli chciałbyś coś więcej wiedzieć na temat tego zabiegu to pytaj.
PS. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów tego tematu(a w szczególności Zosię i Spinkę, które odpowiedziały na mój sierpniowy post). Myslę, że obecnie bedę mógł częściej u Was gościć, a wy przyjmiecie mnie i pomożecie w ostatecznym rozprawieniu się z chorobą.
Piotr.
Wtajemniczona
03-11-2009, 13:25:02

Spinko, podobnie ja Ty wyczekuję na "cudotwórcze" posty naszego gości a
Mam coraz większe drętwienia całego ciała, przy opuszczaniu głowy trzęsie mnie jak galaretka - może wspaniały doktor z Pcimia Małego mi pomoże, bo szanujący się neurochirurdzy mają pewne obawy

Janusz - nie wiem czy dobrze się wczytałam - rzucasz palenie??? Witaj w klubie, od dziś na Champixie ))
Mam nadzieję, że tym razem ostatecznie rozprawię się z nałogiem

Dorotko - jak minął dzień w pracy???
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
Forumowiczka
03-11-2009, 15:25:05

Renata, współczuję i mam nadzieję, że będzie lepiej. Jesteś w trakcie badań tak? Zastanawiam się, chyba też zrobię rezonans kontrolny. Wynik kolejnego rtg (jestem 4 miesiące po operacji) odbieram jutro.

hamer 2009-11-03 12:01:55
Dziś dzień zbiorowej konsultacji forumowej u dr. Wilka .
To się porobiło Koleżanki do zobaczenia ok. 19

Będzie się działo...
Napiszecie jak było?
Koniecznie pozdrówcie ode mnie doktora A. Wilka.
Ja się wybieram na Mokotowską (niestety) 10 listopada.
gość
03-11-2009, 17:02:44

szanowny Gościu na razie to tu nikt Ciebie nie opluwa jedynie sam mataczysz i starasz wcisnąć komuś kit chyba że tak jak prosiłem podasz namiary tego lekarza cudotwórcy a ja będąc sam w obliczu operacji kręgosłupa lędźwiowego skorzystam z jego usług lecz wybacz mi ja muszę coś bliżej wiedzieć o danej metodzie bo u różnych już w swoim życiu cudotwórców byłem i jakoś nie oddaliło to perspektywy mojej operacji a nie poddam się zabiegom wątpliwej metody bo dosyć dużo kasy wydałem na takich pseudo doktorów jeśli zaś chodzi o konowałów to powiem Tobie jedno nie jeden z tych lekarzy uratował życie i zdrowie pacjentom tak połamanym że lepiej nie pytaj i ludzie Ci dzięki właśnie tym konowałom żyją chodzą gdzie czasami to rzeczywiście graniczy z cudem więc nie wstydź sie i podaj te namiary chyba że chcesz bym zadzwonił pod ten numer który podałeś i sam zapytam jakie doświadczenie i preferencje ma ten lekarz lub zgłoszę to do okręgowej izby lekarskiej ale w tedy obiecuje Ty też będziesz miał problemy Z poważaniem Janusz
gość
03-11-2009, 17:10:02

Przepraszam że odniosę się jeszcze do wszystkich którzy słusznie mnie opierniczają za te moje fajki staram się ten zgubny nałóg rzucić ale słabą wole mam ale z ponad 50 papierosów dziennie zjechałem do 8 czasami 10 to na prawdę już duży sukces obiecuję że będę się nadal starał a środki nikorette i inne jakoś przynosiły u mnie odwrotny skutek staram się i starać się bęe by go zwalczyć pozdrawiam Janusz
Forumowiczka
03-11-2009, 20:08:53

Dziś o godz.19 nastąpiło otwarcie
SUPERCLUB WOLSKA
W ramach integracji popełniłam w poczeklani
falstart też w kołnierzu i z wysokim mężem, która okazała się Agnieszką a nie Gosią
Najpierw dotarła Ada i wspólnymi silami Gosię rozpoznalyśmy już bezbłędnie .
Panie recepcjonistki jak zwykle bardzo sympatyczne.Czekoladki są chyba w stałym zestawie wizyt ,tym razem za przyczyną naszego ,,Rodzynka''
Atmosfera jak na pikniku a doktor Wilk uraczony takim towarzystwem nie krył szczęśliwego oblicza
Forumowiczka
03-11-2009, 21:04:41

Januszku, Emilka podała rozmiary zdjęcia -problem z wklejeniem . Może jesteś w stanie wyjaśnić w czym tkwi problem.
gość
03-11-2009, 21:25:42

Zosiu i Emilko nie mam pojęcia w czym tkwi problem bo nie których moich zmian tez serwer obsługujący to forum nie przyjmuje ale obiecuje jutro o tym pomyślę i spróbuje coś z tym zrobić Życzę spokojnej nocy Janusz
Wtajemniczona
03-11-2009, 21:26:29

Witajcie!!!!!!!!
Mam sprzyjające prądy i działa internet ,więc korzystam.
Na Wolskiej oprócz przesympatycznego i rzeczowego Dr.Wilka można spotkać bardzo fajnych ludzi.
Zosiu......dziękuję Ci ,że przyszłaś jak zwykle okazałaś się nie oceniona, dobrze ,że tacy ludzie jak my potrafią się wspierać w tych trudnych chwilach.
Prawdopodobnie będzie mnie czekała operacja drugiego poziomu, muszę zrobić rezonans, co pod koniec roku kalendarzowego równa się prawie cudowi.......ale trzeba wierzyć w przychylne wiatry..........
Jutro będę towarzyszyła mojemu mężowi - operacja laryngologiczna w szpitalu na Stępińskiej-- wiecie ,że jak się wali to z każdej strony
Pozdrawiam ADA
Wtajemniczona
03-11-2009, 21:49:35

Ada, witaj w klubie - mnie dr Wilk też wspominał coś o reoperacji, alla po wyniku rezonansu wszystko się wyjaśni.
Musi, bo mam już zaklepany termin na oddział rehabilitacyjny w CKR Konstancin
Rozumiem, że nie wybierzesz już dr S???? Bo ja swojego dr M - na pewno nie!!!!

Ale poczekaj , może od operacji uchroni Cię nasz GOŚĆ ze swoim tajemniczym cudotwórcą

Co do rezonansu, to dzwoniłam jakieś 3 tyg. temu, chyba we wszystkie miejsca w Warszawie - brak z NFZ-tu, nawet nigdzie nie zapisywali na nowy rok, ale znalazłam jeden namiar i Pani "ubłagana" znalazła mi termin na 13 listopada
Z tego co wiem, to są tam styczniowe terminy, może spróbuj jak nic wcześniej nie znajdziesz (chyba, że prywatnie)?
MULTI-MED, Al. Stanów Zjednoczonych 51, tel. 517-78-73/74
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Bardzo proszę o interpretację wyników eeg
Bardzo proszę o interpretację wyników eeg mojego syna
gość
gość
Dyskopatia c5/c6
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatie szyjną c5/c6 z centralną prawostronną przepukliną dyskową. Od marca miałam 3 nawroty bólowe (2 x prawa ręka- blokada ruchu, zamieniająca się w promieniujący ból od karku łopatki do przedramienia ostatni nawrót wyszedł na ręce lewej razem z drętwieniem całej ręki- trwało to dobrych parę tygodni) od lat w nocy wybudza mnie drętwiejący kark z mocnym tępym bólem głowy (ciężkość głowy do tego stopnia, że aby wstać muszę złapać przedramionami głowę i się zerwać do góry) kiedyś podczas fizycznej pracy w nocy drętwiały mi obie ręce. Lekarz neurochirurg powiedział, ze kwalifikuję się do operacji. Mam 29 lat i nie wiem czy operować czy się jednak wstrzymać, co lepsze, czy robić i odczuć komfort życia (mam nadzieję) powrót do sportu, aktywne życie bez bólu, czy czekać nie wiadomo na co ( może ta przepuklina się wchłonie? jest taka szansa)
Reklama: