Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
05-08-2009, 17:28:00

czemu się pytasz oczywiście że tak służe pomocą
gość
05-08-2009, 19:28:00

AGNIESZKO , DZIELNA KOBIETO ,gratulacje za pokonanie mety
Teraz będzie już tylko lepiej .
JANUSZ , wierny druchu wiedziłam ,że na Tobie jak na Zawiszy
Ale Ty zdolny facet jesteś -to ten szszszmer uznania
RENATKO , ja przeforsowłam u dr. Wilka sztywną Floridę więc o dziurkach w Campie się nie wypowiadam .
W domu możesz sobie wietrzyć szyję z opatrunkiem , nawet bardzo wskazane .W pozycji leżącej na wznak odpinasz rzepy , zdejmujesz wierzchnią warstwę , po leżakowaniu ktoś z rodziny zapina Ci kołnierz i z gojeniem nie ma problemu.
MARCIN , nie mieliśmy okazji się jeszcze przywitać , w skrócie jestem seniorką forumową i zimnym prysznicem Jako żeś człowke młody to pozwolę sobie na jedno zdanie pouczenia chociaż wiem ,że młodzi takich pouczeń nie znoszą .
Nizależnie od pracy nowej czy starej , dobrze czy źle płatnej , szefa mniej czy bardziej wyrozumiałego MUSISZ ZNALEŹĆ CZAS na właściwe leczenie .
Nie nam oceniać czy masz szansę na leczenie zachowawcze ,pamiętaj jednak że sam ból jest tylko ostrzeżeniem iz coś złego się dzieje. Dużo istotniejsze są objawy neurologiczne a te jak napisałeś występują w sporym zestawie . Im dłuższy czas ich trwania tym niekiedy trudnijeszy powrót do prawidłowego funkcjonowania .Rozsądek w tej sytuacji mówi ,że zdanie się na opinię neurochirurga jest priorytetem .

Radosnego wieczoru i nadchodzącego ranka dla Wszystkich Zosia
gość
05-08-2009, 19:43:00

Witam. Mam nadzieję Zosiu, że jestś jeszcze na forum. Dzisiaj prawie przespałam cały dzień bo coś kiepsko się czułam. Teraz się obudziłam i czuję, że piecze mnie rana po operacji z jednej strony. Przyjrzałam się temu i nie wiem co myśleć. Jest mocno zaogniona i wycieka niewielka ilość jakiegoś lepkiego brązowego płynu. Operację miałam 3 lipca, szwy rozpuszczalne. Goiło się nawet dosyć ładnie. Nie wiem czy panikować i jechać na ostry dyżur( kilka godzin w kolejce), czy też próbować jutro dostać się do chirurga. Pozdrawiam. Bożena
gość
05-08-2009, 20:12:00

Bożenko, zmierz sobie temperaturę . Jesli nie gorączkuejsz to myslę że możesz przeczekać do jutrzejszego ranka ale nie dłużej biorąc pod uwagę nocne kolejki na SOR . Jesli masz gorączkę jedź dziś . Staraj się utrzymać nerwy na wodzy. Jeśli blizna jest zaogniona to raczej powierzchowna zmiana lub mała przetoka ,nieraz tak sie zdarza ,ze organizam odrzuca jakiś mały fragment nici . Możesz doraźnie zrobić sobie okład z sody działa p. zapalnie -łyżeczka sody spozywczej na szklanke wody i przyłozyć na tę okolicę , tylko nie uszczelniaj żadną ceratka , pozostaw bez przykrycia . Pozdrawiam i spij spokojnie , Zosia
gość
05-08-2009, 20:26:00

Dziękuję bardzo Zosiu. Temperatury nie mam ( 37,1), czyli idę spać, a jurto do chirurga. Dobranoc
Początkujący
05-08-2009, 20:50:00

Przepraszam że robię tu bałagan ale już się poprawiam. Jak długo czekacie na operację? Ja jestem z Mogilna i od kwietnia czekam na operację i nadal czekam. Operacja pilna wypadnięcie dysku na poziomie C3-C4.
Wtajemniczona
05-08-2009, 21:15:00

Izunie39, ja czekałam na operację od października 2008 do sierpnia 2009 - 10 miechów Jest czas na zalogowanie się na forum i na myślenie

Marcinku, uważam z całą stanowczością, że Twoja pani od fizyki nie znała się na temacie i oszukiwała na lekcji mówiąc, że noszenie siatek to nie praca !!!!

Spinko, wymieniłam kołnierz na Philadelfię z dziurką, dużą dziurką, a pan w splepie dociął mi go do mojej szyi żyrafy
Janusz, jak takie piękne górki są w sanatoriach ( to jadę, nawet dziś...a nie , nie mogę, muszą mnie zreperować

Zazdroszczę Agnieszce, że już PO !!!!

Renata
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
gość
06-08-2009, 05:09:00

Witajcie jak widzicie można do nas dołączyć Spinka już jest na fotosiku witamy i zapraszamy aby inni do nas dołączyli
Forumowiczka
06-08-2009, 05:20:00

Ale poranek, słonecznie na Mazowszu, u mnie w ogrodzie rosa na różach (róże to moja słabość i być może jedna z przyczyn dyskopatii bo strasznie kapryśne są, nawozić trzeba i pryskać ciągle na choróbska) . Właśnie się z poduszki ortopedycznej podniosłam...

Jestem na Fotosiku? Idę zobaczyć...
Spinka
Spinka
Początkująca
06-08-2009, 06:27:00

Witam, mam kilka pytań z rana a mianowicie:co z jazdą rowerem po operacji?a rolki?jaki sport w ogóle wchodzi w grę?pływanie odkrytą żabką(bo tylko taka umiem?wczoraj bardzo mnie bolała głowa i pomyślałam,że nałożę sobie na trochę ten kołnierz ortopedyczny i wiecie co?Naprawdę przestało mnie bolećNie wiem,czy to sugestia czy już wpadam w paranoje ale efekt był naprawdę odczuwalny! Zaczynam wierzyć,ze po operacji możne mnie nie bolec wcalepozdrawiam szyjki damskie i męskie!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
Reklama: