Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
14-08-2010, 21:14:27

Janusz, nie śmiej się, kiedyś skakałam po górach niczym kozica i po przeczytaniu Twojego postu zaczynam wierzyć, że operacja nie uczyni ze mnie większej niezdary niż jestem teraz. Może kiedyś zorganizujemy spotkanie na południu Polski i zorganizujemy wyścig, kto pierwszy na Giewoncie?
A'propos Kasprowego- w tamtym roku chciałam wyjechać kolejką, ale nie zamierzałam lecieć do Kużnic o 5 rano. O 10 była taka kolejka, że postanowiliśmy iść na nogach. Było szybciej! Szkoda, że od tamtego roku ze mną gorzej. Ale za rok musi być lepiiej. Zaczynam w to wierzyć. - Ela
gość
15-08-2010, 09:53:49

Witam.
Po operacji rehabilitacja w ramach prewencji ZUS, czy rehabilitacja NFZ?
Czy po rehabilitacji ZUS od razu do pracy, czy nadal może być L-4?
gość
15-08-2010, 13:10:58

Zosiu, Pani Depresja zawladnela mna takze i dzieki Tobie jest mi lzej, bo myslalam, ze to moje wymysly te rózne opisywane tam objawy.

Spinko, wskazówki Twoje pozwolily mi na ogladanie Waszych fotek, jestescie na nich takie zdrowe, radosne, piekne - nie powiedzialabym, ze bylyscie cierpiace.
Fajnie ze JESTESCIE! Ala.
gość
15-08-2010, 16:08:41

Dzisiaj przedstawiam wam moje pokrojone plecy dla nie dowiarków a potem zmienię profil Pozdrawiam Janusz
Początkujący
15-08-2010, 17:18:02

Witam ponownie wszystkich, starych i nowych, walczących z chorobą różnymi metodami. Jakiś czas mnie nie było. Przepraszam, ale przerwę zrobiłem z premedytacją, aby zapomnieć i nie roztkliwiać się nad sobą w perspektywie zaplanowanej operacji. Przy pomocy środków przeciwbólowych rzuciłem się w wir normalnego życia, by nadrobić zaległości i wykonać to co „po” już nie będę mógł. Z marszu poddałem się zaplanowanemu zabiegowi (stabilizacja cage-PEEK na poziomach C5-6, C6-7) w Warszawie (Szaserów) wykonanemu przez doktora A. Wilka. Operacja odbyła się 3 sierpnia standardowo, bez powikłań, także już 6 sierpnia wypisano mnie do domu. Tak więc oto poszerzyłem grono osób będących „po”. Pisząc te słowa potwierdzam, że „nie taki diabeł straszny”, a uczucie ULGI po okresie oczekiwania – „bezcenne”.
Forumowiczka
15-08-2010, 21:02:31

Hej Piotr,tak radośnie brzmi ten post,że Szyjki oczekujące na swoje terminy chyba do końca pozbędą się obaw

Kolego sympatyczny, przyjechałeś taki szmat drogi i straciłeś JEDYNĄ, NIEPOWTARZALNĄ OKAZJĘ na wizytę przy swym szaserowskim łożu Szyjek Pięknych

Januszku, dla jakich tam niedowiarków. Wszyscy wierzą żeś z własnej a nie przymuszonej woli zbieracz blizn
A właściwie skąd wiadomo ,że to Twoje plecy-a gdzie tatuaż z imieniem i nazwiskiem

Alu,przed Tobą takie same radości.Teraz masz najtrudniejszy okres oczekiwania, niepewności ale to już tylko kilka dni.
Wczytaj się w to napisał Piotr-Pisząc te słowa potwierdzam, że „nie taki diabeł straszny”, a uczucie ULGI po okresie oczekiwania – „bezcenne”
Pytałaś czy można korzystać z kontaktów priv.-tak.
Wszystkie kontakty podane są za naszą zgodą. Służą różnym celom. Nieraz są sprawy zbyt osobiste by pisać o nich na forum ogólnym.
Część z nas zaprzyjaźniła się, utrzymujemy kontakty prywatne.
Nie tworzymy jakiejś enklawy ale tak to jest ,że syty głodnego nie zrozumie i taka własna społeczność gdzie wiemy ,,czym to się je'' jest przydatna.
Możesz spotkać się sytuacją ,że kiedy ból dopieka ale zbierasz wszystkie siły żeby się nie załamywać usłyszysz -co ci tam jest , dobrze wyglądasz. To jest właśnie ten brak zrozumienia .Niektórzy z nas mają wtedy w zanadrzu- na wygląd nie choruję.
Ala, powolutku będziesz dochodziła do zdrowia. Tylko jak mantrę będę Ci powtarzała po operacji - nie szarżuj.

Kończę nocne Polaków rozmowy ,jutro po urlopie do pracy w realny świat medycyny.
Pozdrawiam Z.
Początkująca
15-08-2010, 23:01:07

Witam

Dawno się nie odzywałam, ale systematycznie "podglądałam".
Widzę, że do naszego grona dołączyło dużo nowych osób. Myślę, że skorzystają z naszego doświadczenia.

Ado, Spinko, Zosiu co powiecie na 11 września lub 2 października?
Pozdrawiam Dorota
gość
16-08-2010, 05:58:02

Zosia tam napis jest tylko trzeba zdjęcie powiększyć neurochirurg tam się też podpisał .
pozdrawiam wszystkie szyjki ładne i brzydkie życząc udanego poniedziałku Janusz
Początkujący
16-08-2010, 09:33:55

Droga Zosiu,
Post odzwierciedla mój stan, choć do końca się nie rozumiem, że pomimo takiego przeżycia, jakim niewątpliwie jest taka operacja (pierwsza w życiu), rokowań i ograniczeń pooperacyjnych, czuję się bardzo dobrze. Myślę, że te prawie dwa lata staczania się po równi pochyłej w otchłań bólu odreagowały w ten sposób.
Rzeczywiście, szkoda tej okazji do spotkania, byłoby mi bardzo miło gościć przy łóżku Grono Szyjek Pięknych. Przepraszam, ale nie pomyślałem i wybrałem metodę speed. Z marszu, bez sentymentów, cicho, szybko i po męsku, co mi się udało, bo na 3 dzień po zabiegu już byłem w domu. Ale co się odwlecze, to … Na początku września mam konsultację, a wiem, że planujecie spotkanie, to może wówczas się zobaczymy. Mam nadzieję.
Zosiu, doradź mi jeszcze coś. Szwy i opatrunek już ściągnąłem. Czym przemywać miejsce cięcia? Gdzieś na forum czytałem o contratubex, później o masie perłowej, itp.
Forumowiczka
16-08-2010, 09:52:00

Piotrze, nie stosuj teraz Contratubexu! Jest na to zdecydowanie za wcześnie! jest to maść na zabliźnione już rany, jego działanie ma polegać na zmniejszaniu blizn. A ty masz w tej chwili jeszcze wszystko za świeże! Ja w ogóle odradzam Contratubex, solidnie mnie uczulił, blizna się zaogniła i swędziała.

Strosuj teraz OCTENISEPT - spray na rany, błone śluzową i skórę. Po prostu pryskaj na cięcie, ewentualnie przysłaniaj gazą jałową ale niekoniecznie bo przy tej pogodzie na pewno wszystko cie pod kołnierzem drażni.

slapio 2010-08-16 11:33:55 Post odzwierciedla mój stan, choć do końca się nie rozumiem, że pomimo takiego przeżycia, jakim niewątpliwie jest taka operacja (pierwsza w życiu), rokowań i ograniczeń pooperacyjnych, czuję się bardzo dobrze.

To ten poziom endorfin, o którym pisałam.
Widać go wyraźnie także w ostatnich optymistycznych wpisach naszego Janusza, który już planuje ekstremalne wyczyny w Tatrach . Dr Wilk mówił, że z powodu tych endorfin lubi odwiedzać sale świeżo operowanych. Są tacy szczęśliwi, że aż świecą . Ciesz się tym stanem bo niestety nie trwa wiecznie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: