Janusz wysłałam priv. Bożena
dodane: 23-07-2009 o 21:21 autor: airwoman
mam jeszcze dwa pytania do "doświadczonych"...czy na sali pooperacyjnej można mieć telefon? gdzie przed operacją zastawia się rzeczy osobiste np.komórkę, laptopa czy chociażby torbę z ciuchami?
pzdr, Agnieszka
Agnieszko, ja byłam operowana w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie, na ul. Kasprzaka. Wszystkie rzeczy zostawiłam przed operacją po prostu w swojej sali. Jeżeli się o nie obawiasz - poproś inną pacjentkę, z tej samej sali, o opiekę nad twoimi rzeczami podczas operacji (laptopa może wezmą pielęgniarki? Daj im jakieś czekoladki, kawę itp. , mają dziewczyny ciężką pracę to się wzmocnią a Ty będziesz spokojna o swoje rzeczy).
Ja po operacji, po wybudzeniu i złapaniu kontaktu z rzeczywistością, od razu byłam przeniesiona na swoją salę i od razu miałam dostęp do wszystkich swoich rzeczy - pierwsza rzecz - komórka - i telefon do oczekujących i zestresowanych bliskich.
Mam nadzieję, że Instytut Psychiatrii i Neurologii w Warszawie na Sobieskiego, gdzie będziesz operowana, jest na tyle postępowy, że na laptopa się zgadza, to w dzisiejszych czasach norma dla niektórych pacjentów.
Trzymaj się, musi być dobrze![]()
Spinka
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.