Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
20-04-2011, 12:14:14

Do Gościa,który przeszedł operację 15-04...
Po takiej samej operacji ja jestem.Miałam 31-01 tego roku..
Moje GG... 3512858....
pozdrawiam:)
gość
21-04-2011, 09:45:35

Witam, jeszcze raz wszystkim dziękuję za kciuki. Pracy jest dużo, gorzej z kasą, może z czasem się wyrówna.

Spineczko, Kraków miasto jest magiczne.
Tutaj imprez jest bez liku.
Kiedy siądziesz, na Rynku Głównym.
Przy małym piwie, lecz dużym stoliku.
Jest super zabawa, do białego rana.
W Mariackim można jeszcze, poświęcić barana (oraz inne świąteczne przysmaki).

SPOKOJNYCH ŚWIĄT moi mili.

Pozdrawiam, Irek
gość
21-04-2011, 09:49:39

Niewyspany zajączek

Przebudzony zajączek wychodzi na polanę, przeciąga się i mówi:
‘Ahhhh jak zajączek jest wyspany to może każdemu dopie...lić
Wtem podnosi się niedźwiedź. Zajączek szybko dopowiada:
‘A jak się nie wyśpi to taaakie głupoty gada…’

gość
21-04-2011, 18:15:38

Zając skrył się wśród pisanek,
wdzięcznie porusza wąsikami,
tak jakby chciał powiedzieć:
Te Święta spędzę z Wami.

Niech te święta będą dla was wytchnieniem od bólu i trosk niech uśmiech gosci na waszych ustach nich brzmi gromkie śpiewanie Zmartwychwstał Pan ,Zmartwychwstał Pan ,Zmartwychwstał Pan , Aleluja

Tego wam życzy KS Janusz
gość
21-04-2011, 19:55:21

Witajcie, życzę wszystkim zdrowych i radosnych świąt,
nie przepracowujcie się, bo ja już odczułam przedświąteczne porządki na własnym kręgosłupie , a tu jeszcze całe szykowanie jedzonka, nie wiem jak to przeżyję.
Na dodatek to jeszcze w pracy mamy po świętach kontrolę to w ogóle jest urwanie głowy. Pozdrawiam wszystkich
Dorota K.
gość
21-04-2011, 19:57:44

Irku, początki są zawsze trudne, życzę ci by było coraz lepiej. Zdrówka i jeszcze raz zdrówka życzy Dorota K.
Początkująca
22-04-2011, 07:45:19

Witam!
Byłam na RM i wynik jest następujący:
dehydratacja i obniżenie krążków c4/c5 i c5/c6 z towarzyszącymi osteofitami na krawędziach trzonów
szerokopodstawna wypuklina krążka c4/c5 wraz z osteofitami na tylnych krawędziach trzonów uciska worek oponowy oraz brzeżnie modeluje brzuszną powierzchnię rdzenia.
szerokopodstawna,obustronna,lateralizująca w lewo wypuklina krążka c5/c6 wraz z masywnymi osteofitami na tylnych krawędziach trzonów uciska worek oponowy,brzuszną powierzchnię rdzenia po lewej oraz korzenie nerwoe w lewym zachyłku.rdzeń bez zmian ogniskowych
Byłam u prof. Podgórskiego i orzekł, że kwalifikuję się do operacji, ale ,ze z serca radzi mi jeszcze spróbować masaży/polecił mi jednego w miejscu mojego zamieszkani,który 40 lat pracował na Szaserów/ oraz fizjoterapii, a jeśli to nie pomoże to mam się zgłosić do prof.Na te masaże już chodzę, fizjoterapii szukam też prywatnie bo nie ma szans szybko na NFZ.Prof. polecił mi klinikę w Warszawie, ale to dla mnie spory problem no i cena adekwatna.Cały czas jednak boli mnie piekielnie, choć już myślałam że jest lepiej...Nie wiem teraz czy jeszcze próbować tych zabiegów czy to pomoże?Bardzo proszę o jakąś radę, a może gdzieś prywatnie do sanatorium jechać na jakieś skomasowane zabiegi?Będę wdzięczna za jakąś pomoc...Pozdrawiam.Zefiryna
Początkująca
22-04-2011, 08:36:23

Zdrowych, wesołych, spokojnych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajeczka i udanego śmigusa-dyngusa dla wszystkich "SZYJECZEK" życzy Jagoda.
Początkująca
22-04-2011, 08:47:54

To jeszcze ja.
Zosiu-cieszę się, że jesteś już po operacji kolana i mam nadzieję, że niedługo będziesz śmigać,ale oszczędzaj się. Do komputera usiadłam tylko na chwilę, bo wiadomo święta. Nie zaglądałam na strony, ale poczytam w wolnej chwili, pewnie już po świętach.
Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie. Jagoda
gość
22-04-2011, 09:32:41

Zefiryno, rehabilitacji zawsze warto spróbować. Nie wiem gdzie mieszkasz, może w twoich okolicach jest jakieś konkretne sanatorium. Możesz się tam starać o pobyt dzienny ( skierowanie od lekarza prowadzącego ), czeka się do dwóch miesięcy. Codziennie odwiedzasz placówkę, wykonujesz przepisane zabiegi i do domu, wszystko na NFZ. Płatne sanatoria, na pewno znajdziesz coś w internecie.

Idę do pracy, w pierwszy dzień świąt również.

Miłego, Irek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: