Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
18-08-2010, 12:32:06

Spinka jutro czeka mnie ta przyjemność usunięcia tych nici ale niech już w końcu to zrobią bo tak mnie strasznie swędzi że już chciałem pisać do Ciebie z prośbą o szczotkę drucianą

Pozdrawiam Janusz
Wtajemniczona
18-08-2010, 15:16:21

Dziś mogła dopiero przeczytać wszystkie wiadomości od ostatniego wpisu. Mam remont dachu na domku i tysiące spraw z tym oraz okrutny bałagan i zamieszanie, ale powoli sytuacja się stabilizuje.
Moje drogie szyjki dziś mija rok jak przyjęli mnie na oddział do operacji a 20.08 będzie rok od operacji.......na razie wszystko idzie w dobrym kierunku, choć cudów nie ma , dla mnie najważniejsze było odzyskać władzę w rękach i nodze i to jest, a kręgosłup czasem pobolewa, jak oczywiści się zapomnę. Pozdrawiam wszystkich lubiących góry, ja tez w te wakacje była w zakopanym, zaliczyła szlak na Śiklawę ,Kalatówki, Morskie Oko nie było tak strasznie. Jeżeli chodzi o spotkania wrześniowe to 11.09 mam wesele więc nie mogę, 04.o9 n razie jest jeszcze wolny ale czym bliżej roku szkolnego wszystko się zapełnia.Pozdrawiam wszystkich ADA
P.s złote tarasy........popieram
gość
18-08-2010, 15:49:20

Ada może spotkamy się na jednym weselu?????Ja też mam wesele 11-09 tylko dosyć daleko od mojego domu 200 km w Biskupcu
Forumowiczka
18-08-2010, 17:53:57

To w takim razie może umowimy się na 2 października? To drugi z terminów zaproponowanych przez Dorotę. Mi pasuje. A wam?
gość
18-08-2010, 18:26:29

Hurrra!!Mam ustaloną wizyte u neurochirurga na 1.09 dzięki Januszowi .Dziękuje serdecznie .Jestem bardzo wdzięczna.Poprawił mi się humor moze dolegliwości przejdą i pójdą sobie gdzieś - fajnie by było.
Pozdrawiam Grażyna.
gość
18-08-2010, 19:27:32

Grażyna nie dziękuj jesteśmy tu by sobie wzajemnie pomagać oby ten hura optymizm utrzymał się u Ciebie na zawsze mam nadzieję że ten lekarz pomoże Tobie i odczyta wszystko dobrze za to trzymam kciuki
gość
19-08-2010, 09:53:02

Gość 2008-03-09 16:43:00 Emilko,

Nie jestem taki szybki, żeby oddac się w ręce przypatkowego kręglarza. Nawet zastanawiam się nad oddaniem w ręce tak znakomitego doktora jakim jest doktor Kowalina z Elbląga, po wielu praktykach, nawet zagranicznych (sam mi powiedział, że w stanach takie opercję robi się rano a wieczorem pacjent wychodzi do domu). W firmie mam kolege który od wielu lat ma problem z kręgami szyjnymi i ledźwowymi i ratje sie masażami i jak narazie funkcjonuje bez operacji.

Moj opis rezonansu jest:

Wynik:

Badanie KR kręgoslupa szyjnego.

Badanie wykonano w sekwencji SE,FFE w czasie T1,PD i T2 zależnym w dwóch płaszczyznach.

Zniesiona jest lordoza szyjna.adyskretna centralna wypuklina krażka na poziomie C3-C4.Na poziomie C4-C5 centralna wypuklina krążka ogranicza przednią przestrzeń płynową.Krążki C5-C6 i C6-C7 są nieco węższe.Na poziokmie C5-C6 centralna wypuklina krążka ogranicza przednia przestrzeń płynową.Na poziomie C6-C7 centralna wypuklina krążka jest niewielka.Rdzeń kręgowy bez zmian ogniskowych.

ot tak to wygląda

Pozdrawiam,

Jarek
gość
19-08-2010, 09:53:08

Gość 2008-03-09 16:43:00 Emilko,

Nie jestem taki szybki, żeby oddac się w ręce przypatkowego kręglarza. Nawet zastanawiam się nad oddaniem w ręce tak znakomitego doktora jakim jest doktor Kowalina z Elbląga, po wielu praktykach, nawet zagranicznych (sam mi powiedział, że w stanach takie opercję robi się rano a wieczorem pacjent wychodzi do domu). W firmie mam kolege który od wielu lat ma problem z kręgami szyjnymi i ledźwowymi i ratje sie masażami i jak narazie funkcjonuje bez operacji.

Moj opis rezonansu jest:

Wynik:

Badanie KR kręgoslupa szyjnego.

Badanie wykonano w sekwencji SE,FFE w czasie T1,PD i T2 zależnym w dwóch płaszczyznach.

Zniesiona jest lordoza szyjna.adyskretna centralna wypuklina krażka na poziomie C3-C4.Na poziomie C4-C5 centralna wypuklina krążka ogranicza przednią przestrzeń płynową.Krążki C5-C6 i C6-C7 są nieco węższe.Na poziokmie C5-C6 centralna wypuklina krążka ogranicza przednia przestrzeń płynową.Na poziomie C6-C7 centralna wypuklina krążka jest niewielka.Rdzeń kręgowy bez zmian ogniskowych.

ot tak to wygląda

Pozdrawiam,

Jarek
gość
19-08-2010, 10:18:34

Witam wszystkich serdecznie.
Mam pytanie do wszystkich doświadczonych nie tylko w odcinku szyjnym ale rówież tych z piersiowym i lędźwiowym. Ja mam też dyskopatie na tych odcinkach.
Czy też czujecie ból niemal całego ciała, mięśnie rozbite-rozdygotane, drżenie rąk, nóg, uczucie pospinania, ciężkie, bolące nogi, sztywne kolana, ostry ból rwie w rękach, nogach, kręgosłupie w stawach , zwłaszcza przy mgłach, na zmianę pogody - chodzę wtedy jak paralityk.
W nocy często mam uczucie jakby po nogach coś chodziło i wtedy po spaniu. Przy zmianie pozycji na chwilę to uczucie znika a za chwilę tak samo i tak dokucza ze 2 - 3 godziny w ciągu nocy.
Czasami się zastanawiam czy to jest wszystko od kręgosłupa, czy jest to jakaś inna choroba?
Bo oczywiście nie piszę o typowych objawach które mnie dręczą i przewijają się w waszych wypowiedziach na forum typu: rwa, drętwienie, mrowienie, ból karku, krzyża itp.
Bardzo proszę o wypowiedzenie się i rozjaśnienie mojego umysłu, bo kiedyś myślałam że te dolegliwości mam na tle nerwowym, teraz myślę że od kręgosłupa ale może się mylę.
Proszę o zrozumienie i wszystkim z góry dziękuję .Pozdrawiam Olga
Początkujący
19-08-2010, 10:56:50

@ Olgo
Odpowiem Ci z mojego zoraz większego doswiadczenia.
Takie rozległe objawy jak opisujesz plus dodotkowo ból głowy, nudności, mroczki przed oczami i szumy w uszach ja miałem. Żeby wykluczyć inne źródło (źródła) tych dolegliwości przeszatkowany zostałem (MRI) od głowy w do nóg. Wszędzie generalnie było czysciutko, oprócz 2 wypuklin z uciskiem na rdzeń w odcinku szyjnym, które to były przyczyną moich dolegliwości.
Piszesz, że masz dyskopatię w każdym segmencie kręgoslupa. Miałaś robione badania (obrazy) tych części? Konsultowałaś te zmiany w korelacji z Twoimi obajwami (ubytkami) z lekarzem (lekarzami)? Jakia jest jego opinia? Jak długo zmagasz sie z chorobą?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: