Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
27-09-2020, 16:22:54

Ciekawi mnie okres oczekiwania. Ja wszystko niestety albo stety robię prywatnie, bo zanim doczekałbym się terminu na rehabilitacje to bym chyba zdziadział.
Wtajemniczona
27-09-2020, 16:37:19

I tu może być problem. Znając jak to działa, to pewnie czas oczekiwania ze 2 lata :D
A dokąd jedziesz? Normalnie wykupiłeś sobie jakiś turnus rehabilitacyjny?
Forumowiczka
27-09-2020, 16:38:54

Kasiu moja szyja chyba tez nie lubi. Wczoraj wieczorem to była masakra całe barki ramiona i reka jeden ból. Dziś rano też, w dzień było znośnie ale pojechałam w gości trochę się nasiedziałam no i raz boli raz nie.
Forumowicz
27-09-2020, 16:47:48

Dan1elo 2020-09-27 08:42:10
Tak, nie doczytałem, że chodzi o więcej. Jest rozbieżność cenowa jak dobrze pamietam: 15-20k za poziom, w zależności od tego jaki dysk.
Jeżeli ktoś jest nieubezpieczony (?) to rozumiem, że musi prywatnie. Natomiast zupełnie nie rozumię tych co mają ubezpieczenie w NFZ a idą prywatnie.
Być może jestem zaradny i umiem rozmawiać ale na rezonans w czasie gdy były pół/rok kolejki ja miałem za kilka dni ( raz na drugi dzień). Operację kręgosłupa mogłem mieć za tydzień. To wszystko na NFZ. !
Po co prywatnie ?
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Początkująca
27-09-2020, 16:56:53

KasiaSwiebodzin 2020-09-27 09:30:19
A takie pobyty to można jakoś dostać na skierowanie po operacji? Pytam bo się totalnie nie znam, a z chęcią bym skorzystała ;)
Daagula, Iza wy jak się dziś czujecie? U nas pogoda do kitu drugi dzień i mój kręgosłup takiej nie lubi.
Ja dzisiaj też kiepsko ,byc może to wina pogody.Czy powinnam zrezygnować z jazdy na rowerze?
Wtajemniczona
27-09-2020, 19:56:55

Kawo my też nie rozumiemy jak to jest, że mamy ubezpieczenie a wszystko trzeba robić prywatnie.
Może mamy mniej lekarzy i sprzętu i stąd te kolejki w naszych placówkach...nie mam pojęcia.
Też jestem zaradna i umiem rozmawiać ale pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć niestety. Jedyne co udało mi się zdziałać to inny termin operacji: z 2024r na maj 2021. Ale to też było okupione kolejnymi prywatnymi wizytami ;) a skierowania na operacje mam na pilne!
Iza a dobrze się czujesz po rowerze? Ja np. już od dawna nie jeżdżę, bo nie dam nawet rady z moją szyją.
gość
27-09-2020, 20:38:08

KasiaSwiebodzin 2020-09-27 21:56:55
Kawo my też nie rozumiemy jak to jest, że mamy ubezpieczenie a wszystko trzeba robić prywatnie.
Może mamy mniej lekarzy i sprzętu i stąd te kolejki w naszych placówkach...nie mam pojęcia.
Też jestem zaradna i umiem rozmawiać ale pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć niestety. Jedyne co udało mi się zdziałać to inny termin operacji: z 2024r na maj 2021. Ale to też było okupione kolejnymi prywatnymi wizytami ;) a skierowania na operacje mam na pilne!
Iza a dobrze się czujesz po rowerze? Ja np. już od dawna nie jeżdżę, bo nie dam nawet rady z moją szyją.
Póki co daję radę jeździć,niestety okazuje się ,ze w lędźwiach również coś zaczęło się dziać.U mnie to trochę złożony problem...zaczęły się tez problemy żołądkowe ,schudłam 12 kg.Nogi mam słabe,zawroty głowy 😪.Wyniki niby mam dobre a jednak coś jest nie tak.Wszystkie badania,wizyty u lekarzy załatwiam prywatnie bo na NFZ to okres oczekiwania jest długi.
Początkujący
28-09-2020, 10:50:11

KasiaSwiebodzin 2020-09-27 18:37:19
I tu może być problem. Znając jak to działa, to pewnie czas oczekiwania ze 2 lata :D
A dokąd jedziesz? Normalnie wykupiłeś sobie jakiś turnus rehabilitacyjny?
Grand Lubicz uzdrowisko Ustka. Polecam, wiadomo, kręgosłupa to nie naprawi, ale wypocząć to tutaj idzie. Mnóstwo zabiegów, fajnie rozbudowane spa. Zamawiałem normalnie przez booking, zabiegi kupuję się na miejscu.
Forumowiczka
28-09-2020, 13:50:49

Hejka, w końcu dotarłam do domu. Przez tydzień siedziałam u ojca w Mielcu. Samopoczucie pozytywne, trochę jestem osłabiona i nadal pobolewa prawe ramię ale da się wytrzymać. Pisaliście o uzdrowiskach, można pogadać z operatorem na odziele i dostać skierowanie do szpitala rehabilitacyjnego. Należy sie po operacjach na kręgosłup. Sama nad tym myślałam, ale zła pora na takie wyjazdy. Wyszłam ze szpitala w tamten poniedziałek a w czwartek zamknięto oddział, 10 osób tkwi zamknieta na oddziele, drugi test dopiero w środę. Dziś dopiero podali informacje. Uziemienia w salach nawet na korytarz nie wolno wychodzić. To szpital, gdzie naprawde są restrykcje. A w takim uzdrowisku, szkoda gadać, wiec odpuściłam. Mam fajna rehabilitantke na miejscu, zaczynam w czwartek.
Forumowiczka
28-09-2020, 14:00:48

Kawo, Ty po zabiegu, jak dlugo utrzymywał Ci sie ten ból ramion? Doktorek powiedział, że po tak rozległym zabiegu może to potrwać i 3 tygodnie. Szyja mnie nie boli, ruchomość szyji zadziwiająco duża, tylko ten uciążliwy ból ramion i łopatek, bez przeciwbólowych trudno się obejść

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
Reklama: