Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
31-10-2018, 19:45:15

Ja też octaniseptem spryskuję i chodzę bez opatrunku-tak radziła pielęgniarka z oddziału. Ale szwy po 2 tyg będą zdjęte.
Swoją drogą...mnie powiedziano, że ja nie potrzebuję żadnej rehabilitacji! Że jestem zdrowa 🙄
Wkurzam się! bo przepraszam do yyyy dla kogo wobec tego są rehabilitacje, sanatoria itp? Dlaczego klucza po operacji od razu tam nie poszłyśmy? 😒
Ok ja też Dziewczyny cieszę się z tego forum, bo mam w Was wsparcie i dużo się dowiedziałam. Dziękuję że Jesteście
gość
01-11-2018, 09:41:53

Joanna00000
Sanatoria i rehabilitacyje są dla zdrowych ,szpital zrobi co swoje i dalej martw się sama o siebie .Nawet nie powiedzą człowiekowi że jest możliwość rehabilitacyji szpitalnej.Oby jak najdalej od pacjenta .Powinnam tylko tam pojechać i inaczej sprawę załatwić ,ale sądzę że szkoda moich nerw i czasu .
Pozdrawiam milutko kochani w ten dzień zadumy
Początkująca
01-11-2018, 21:34:25

Witajcie Szyjki.
U mnie dziś duży ból...😥
Wczoraj byłam na zakupach, ale z mężem, autem.,.dziś cmentarz i nie wiem...może to za dużo???
Jutro leżę i nic nie robię.
Jest we mnie lęk...kiedyś neurolog pewna, odradzając mi operację rzekła...chodzi o to, że po operacji może nie być poprawy... Teraz te i inne opinie chodzą mi po głowie..,
Początkująca
02-11-2018, 19:42:00

Cisza i ja tu tylko użalam się nad sobą.
A dziś przeleżałam cały dzień i jak bolało tak boli...leki nie działają...
Przed chwilą skoczyłam do szpitala na oddział w którym byłam operowana żeby ktoś to skonsultował, pan doktor stwierdził że nic mi nie jest, że nie mam leżeć, normalnie mam się zachowywać, nie brać przeciwbólowych bo się uzależnienię , stwierdził że spuchnięty kark nie jest spuchnięty i że wszystko ok. Szkoda że nie u mnie...
Czasem tak pacjenci reagują...i zapytał czy już chodzę do pracy...???
I jestem po tej wizycie jeszcze głupsza niż przed...
gość
02-11-2018, 20:14:46

Do Joanna00000
Witaj,
Nie tylko Ty się "użalasz" nad sobą. W pewnym sensie wszyscy po to tu jesteśmy, bo kto nas lepiej zrozumie niż osoby w podobnej lub identycznej sytuacji. Jutro będzie 8 tygodni od mojej operacji. Przed chwilą powiedziałam mojej koleżance, że jestem sobą rozczarowana (ona rok po operacji), bo stworzyłam sobie w głowie plan, że z każdym dniem będzie tylko lepiej i lepiej,,,,a wcale tak nie jest. Sa takie dni, że wydaje mi się, że jestem zdrowa, ale są takie, że byle co mnie wyczerpuje i zalegam na łóżku. Kiedy szłam na operację nie miałam dużych dolegliwości bólowych i można powiedzieć, że stan taki utrzymuje sie nadal. Więc po co była operacja??? Wiem wiem po to aby mnie nie sparaliżowało. Po co to wszystko piszę, ano może tez chcę się wygadać, a może powiedzieć Ci, że będziesz miala różne dni, ale i to że masz prawo do niepokoju, wsłuchiwania się we własne ciało, bo jesteś/my pierwszy raz w takiej sytuacji. Lepiej dziesięć razy "niepotrzebnie "zawrócić głowę niż raz coś zaniedbać. To w końcu nasz kręgosłup, nasza szyjka :) Co do [racy to nie daj sobie wmówić, że po miesiącu powinnaś wrócić do pracy. Wrócisz kiedy poczujesz się zdrowa wtedy i ani dnia wcześniej takie jest moje podejscie.
Pozdrawiam serdecznie Ciebie i wszystkich na forum
Małgorzata
gość
02-11-2018, 20:27:43

Joanno,ja prawie 8 miesięcy po i jeszcze czasami jak długo siedzę lub prowadze auto ,to czuje potem ból,a Ciebie lekarz po tygodniu pyta czy pracujesz ??? Coś ma chyba z głową.Przecież po takiej operacji trzeba bardzo uważać na siebie. Składaj papiery na zasiłek rehabilitacyjny nie spiesz się do pracy ,bo zdrowie mamy jedno.Pozdrawiam i życzę zdrówka . Ania
gość
02-11-2018, 21:22:26

Joanna00000
Pozdrawiam milutko
Nie załamuj się i nie wmawiaj sobie że będzie źle .Każdy inaczej przechodził operację ,co organizm to też inna reakcja .
U mnie w przyszłym tygodniu minie miesiąc od operacji i też nie każdego dnia jest kolorowo ,tylko ja nie biorę żadnych tabletek przeciwbólowych.Staram się dużo spacerować,tak mi zalecano.Rana troszkę lepiej wygląda ,w poniedziałek będę dzwoniła w sprawie rehabilitacji ,bo już mogę się zapisywać zobaczymy ile będę czekała .Wszyscy mamy jakieś dni słabości ,bo bardziej boli ale trzeba zacisnąć zęby i się nie poddawać.Kochana z tymi proszkami przeciwbólowymi to trzeba uwarzać bo jak się dużo bierze to organizm się przyzwyczaja i nie pomagają i wtedy człowiek sięga po silniejsze.
Joanna dobrze że pojechałaś do szpitala ,ale z tego co napisałaś to nic mądrego doktorek nie powiedział .Ale z tym pytaniem o pracę to już przesadził

Życzę zdrówka i pozytywnego nastawienia
Pozdrawiam milutko
Początkująca
02-11-2018, 21:26:10

Dziękuję Dziewczyny 😊
Nie wiem dlaczego tak mówią i to od samego początku, że 2,3 tyg i już do pracy i auto mogę prowadzić...może dlatego że ja jeden poziom miałam robiony? No naprawdę nie wiem....
Ale coś mi przyszło do głowy...ja jestem okropnym nadwrażliwcem, ofiarą przemocy i strasznie się spinam. Po prostu ciężko się mi wyluzować i mam taką ciągłą pozycję jakby obronną-skulona. Nie pomogły terapię ani leki. Staram się nad tym panować no ale spinam się...i może to dlatego mnie boli? Bo boli mnie głowa i mam obolałe barki,kark, ramiona...
Ech ...
gość
02-11-2018, 22:13:21

Joanno ja też miałam jeden poziom robiony, autem lekarz pozwolił po 3 miesiącach próbować i miałam sama ocenić czy już mogę.Pierwsze 3 tygodnie okropny ból wszystko mnie bolało od pasa w górę ,barki ,łopatki kark nawet i ręce.Potem już co dzień było lepiej .Po L4 dostałam 3 miesiące zasiłku i jeszcze raz składałam ,czekam na komisje z ZUS .Z każdym dniem ból będzie mniejszy ,wiem to po sobie .Ania
Początkujący
02-11-2018, 22:48:19

Witam, dzisiaj skorzystałem z masażu szyi, barki. Odblokowanie punkty spustowe, czuję się dobrze, bóle przeszły. Jedynie szumy w uszach dalej sa. Pozdrawiam Grzegorz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: