Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
30-11-2012, 11:45:48

kasiek a mozesz dać mi namiar ? na maila jeśli nie chcesz tu pisać kasiafo1@onet.pl
i jak byś mogła cos wiecej napisać co miałaś z szyjka itd
pozdrawiam
Wtajemniczona
30-11-2012, 12:24:34

dr Andrychowskieg łatwo znaleść wpisując w google, poza tym na stronie znany lekarz są o nim opinie.
A co do szyji to pytaj, bo tak żeby wszystko opowiedziec to wypracowanie moge napisac :)
gość
30-11-2012, 12:39:41

hah maila kasiu wysłałam do ciebie....wypracowanie pisz ;) siedze w domu to mogę czytać :D
Wtajemniczona
30-11-2012, 13:59:25

Mam nadzieje ze nie zalałam Cie ilością maili i informacji:)
Zycze zdrowia
gość
30-11-2012, 14:20:46

witam wszystkich cierpiących.
A tak aby na chwilę zapomnieć o bólu coś na poprawę nastroju:
Wywiad:
Do samotnie mieszkającego małżeństwa przyjechał dziennikarz, który miał napisać artykuł z okazji zbliżającej się "okrągłej rocznicy ślubu".
Rozmawia z panem domu.
- Proszę mi opowiedzieć jak wygląda przeciętny dzień waszej rodziny.
- Hmmmm...
Dziadek zastanowił się chwilę i mówi:
- Budzimy się około siódmej, aktywność seksualna, idziemy do kuchni na śniadanie, aktywność seksualna, ja czytam gazetę, a żona sprząta.
Przed obiadem aktywność seksualna i wychodzimy na zakupy.
Po powrocie aktywność seksualna i ja oglądam telewizję, a żona przygotowuje lekkostrawny obiad.
Później zasiadamy do obiadu, kieliszek czerwonego wina, aktywność seksualna i robimy mała poobiednią drzemkę.
Po godzinie idziemy do ogrodu na świeże powietrze, aktywność seksualna, cos tam robimy z krzewami i kwiatami i wracamy zanim zrobi się chłodno.
Przed kolacją aktywność seksualna i siadamy do stołu.
Po kolacji, która czasem trochę się przeciąga, aktywność seksualna i kładziemy się do łóżka.
- Podziwiam pana, muszę przyznać!
- Nie wiem za co? Każdy dzień podobny do innych!
- Podziwiam za to, że pomimo pańskiego wieku, jest pan tak aktywny seksualnie!
- Mówi pan o mnie? - zdziwił się jubilat.
- Tak! Bo jak inaczej mam odczytać pańskie słowa - "aktywność seksualna"?
- Normalnie - Żona coś pier...oli i dupę zawraca!
Pozdrawiam i miłego andrzejkowego wieczoru życzę ;)
Edyta
EDI
Początkująca
30-11-2012, 14:59:13

Witajcie! Na wstępie chcialabym podziękować za odpowiedzi na moje pytania;Piotrowi, Bognaj i Perpetuum.!! DZIĘKI! Bo powiem Wam ,że już zwątpiłam ,że ktokolwiek odpisze. U mnie PO miesiąc i 5 dni.Jest dziwnie ,bo parę dni lepiej potem gorzej.Piotrze a jaką gimnastykę robisz? Coś Ci lekarz zalecił? Może ktoś z Was jest na ubezpieczeniu z Krus,bo ciekawi mnie jak długo czeka się na sanatorium,żeby móc odpowiednio wcześniej zlożyć wniosek?Powiem Wam jeszcze ,że po tej operacji jest jako tako ale jak tu wytrzymać tak niewiele moc zrobić.Ja nie mogę wytrzymać ,więc chodzę i chodzę ,bo po siedzeniu bolą barki,ramiona.A jak Wy sobie radzicie z pooperacyjną bezczynnością?
gość
30-11-2012, 15:43:58

ulidka 2012-11-30 15:59:13 Witajcie! Na wstępie chcialabym podziękować za odpowiedzi na moje pytania;Piotrowi, Bognaj i Perpetuum.!! DZIĘKI! Bo powiem Wam ,że już zwątpiłam ,że ktokolwiek odpisze. U mnie PO miesiąc i 5 dni.Jest dziwnie ,bo parę dni lepiej potem gorzej.Piotrze a jaką gimnastykę robisz? Coś Ci lekarz zalecił? Może ktoś z Was jest na ubezpieczeniu z Krus,bo ciekawi mnie jak długo czeka się na sanatorium,żeby móc odpowiednio wcześniej zlożyć wniosek?Powiem Wam jeszcze ,że po tej operacji jest jako tako ale jak tu wytrzymać tak niewiele moc zrobić.Ja nie mogę wytrzymać ,więc chodzę i chodzę ,bo po siedzeniu bolą barki,ramiona.A jak Wy sobie radzicie z pooperacyjną bezczynnością?
Witaj u mnie jakakolwiek rehabilitacja dopiero po 6 miesiącach najwcześniej - słowa pana doktora by nie zepsuć tego co zostało naprawione. A ta bezczynność pooperacyjna w moim przypadku była bardzo mecząca nie umiem usiedzieć w miejscu ale odczuwane dolegliwości skutecznie mnie "usadzały" ;) pozdrawiam i zdrówka życzę
EDI
Wtajemniczona
30-11-2012, 16:13:50

Czytam o tej rehabiitacji po 6 miesiacach i sie przerażam.. A jak z praca?
Od operacji minał miesiac i tydzień.
Fizjoterapeuta na oddziale powiedział mi ze po zdjęciu kołnierza będe mogla pomału robić cwiczenia izometryczne, a neurochirurg na kontroli powiedział ze fizykoterapia może być ale z ćwiczeniami poczekać do 3 miesiecy. Kto ma racje?
Siedzenie bezczynne wykańcza, do tego jeszcze po glowie chodza mysli kiedy wroce do pracy skoro narazie nie moge cwiczyć. Nie da sie przecież pracować 8h przy kompie/biurku jak miesnie ciagle sa napiete..
Kasia
Wtajemniczona
30-11-2012, 18:12:32

mam pytanko do "starszych"czym smarowaliście swoje cięcia,bo mnie strasznie ściaga,czuję taki SUSZ(tutaj aby ktoś mylnie nie pomyslał chodzi o bliznę)
Czy może być Alantan?
Blizna już zaczyna ciągnąć głowę w dół,czy coś można zrobic JUŻ aby zrościaków nie dostać(bo jam jest bardzo podatna)
Jak dotknę blizny to mi słabo.
dzisiaj wieczorkiem stuknie mi 2 tygodnie PO
Kasia
gość
30-11-2012, 18:59:50

Kasiu - tak naprawdę, każdy dzień jest dniem Twojej rehabilitacji. Spacery, poduszka ortopedyczna, schylanie się oraz inne czynności. Wykonuj je jednak jak na zwolnionym filmie. Proces zrastania się implantów trwa. Co do pracy - ja wróciłam w 4 miesiącu po operacji. Dostosowano moje biurko oraz fotel. Pracuje w zakładzie pracy przyjaznym osobom niepełnosprawnym. Otrzymałam leciutki laptop. Tak więc praca też jest formą rehabilitacji. Mój zakład pracy sfinansował dla mnie pobyt w klinice rehabilitacji w Krojantach. Byłam tam przez 2 tygodnie, 8 zabiegów dziennie i ani jednego z prądami, laserami. Nie nosiłam nigdy kołnierza ortopedycznego. Moje implanty są na swoim miejscu i nie mam już objawów bólowych.
Kazulu - Kasia ja smarowałam bliznę kremem z masy perłowej. Kupiłam w Aptece, poleciła mi Pani farmaceutka jako doskonały i tak też się u mnie sprawdził. Cena też nie zwalała z nóg. A ślad bo bliźnie tylko po wnikliwej penetracji wzrokowej mojej leciutko już niedopasowanej szyjki ale to z racji wieku hi hi
Ten krem to chyba NO SCAR .
Pozdrawiam
Bogna

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: